Am testat Honor Magic 5 Pro, un smartphone care concurează modelele flagship. Este foarte bun pe fotografie, arătos, realizat din materiale premium, bine dotat hardware. Dar vine cu un preț mare, are rezultate sub competiție și interfața este cea familiară, fără noutăți. Necesită îmbunătățiri pe viitor.




Vedeți varianta video a acestui review !

Pro și contra Honor Magic 5 Pro

Avantaje:

  • un design general foarte bun;
  • au toate serviciile Google;
  • camere foto foarte bune;
  • autonomie bună;
  • ecran luminos, de calitate bună;

Dezavantaje:

  • aș vrea să aibă mai multe dotări unice;
  • interfața este prea familiară;
  • prețul rămâne destul de piperat;

Detalii tehnice Honor Magic 5 Pro

Ecran: 6.81 inch LTPO OLED, 2848×1312 px, 120Hz, HDR10+, 1800 nits
Procesor: Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm)
GPU: Adreno 740
Memorie: 12GB RAM
Stocare: 512 GB UFS 4.0
Camere foto: 50+ 50 + 50 megapixeli + TOF 3D
Selfie: 12 megapixeli + TOF 3D
Dimensiuni: 162.9 x 76.7 x 8.8 mm
Greutate: 219 g
Baterie: 5100 mAh + 66W pe fir, 50W wireless
OS: Android 13, MagicOS 7.1
Tehnologii: 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.2, USB Type-C 3.1, NFC, IP68
Preț: 5.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4.5]

Impresii după testare

Telefonul arată foarte bine și vine în România în varianta 12 GB RAM și 512 GB de stocare. Este practic o variantă de top, dar asta duce și la prețul final care este foarte mare. E păcat că nu au la vânzare și variantă de 8GB RAM / 128GB de stocare, care ar fi fost mult mai accesibilă pentru public. Însă înțeleg, au vrut să atragă un anumit tip de public. Sunt cei pasionați de fotografie care apreciau brandul original, dar nu pot utiliza terminale fără servicii Google din diverse motive. Așa că vor adopta Honor, o variantă excelentă de a avea și tehnologie foto, dar și servicii complete pentru Android.

Realizarea dispozitivului este premium, are sticlă pe spate și rating IP68. Dar nu spun dacă au folosit Gorilla Glass sau sticlă Kunlun, nu menționează deloc acest aspect. Pe unele site-uri apare Victus 2, însă în materialele oficiale, nu apare.

Modulul foto arată bine, dar sunt numai 3 camere. Toate au 50 de megapixeli, ceea ce este un lucru pozitiv. Senzorul principal nu este de 1 inch, cum ne așteptam. Are o dimensiune mare, este 1/1.12 inch. Camera de selfie însă a rămas de 12 megapixeli și decupajul oval din ecran nu arată senzațional. E bun acel senzor 3D TOF, dar nu ieșit din comun. Marginea metalică arată bine și este plată, va sta bine pe suport pentru poze și filmări.

Terminalul vine în România doar în varianta de 12GB RAM și 512 GB stocare, deci costă 6.000 de lei. Este cam mult, deși nu poți spune că este slab. O greșeală de marketing au făcut la ecran. Deși este super-display, LTPO OLED, cu rata de refresh 120Hz și HDR10+, luminozitate 1800 nits, au dat-o-n bară cu rezoluția. Este 2848×1312 px, peste FHD+, dar sub ecranele de top care au 3200x1440p. Și asta pentru unii contează.

Mi-a plăcut că au o baterie de 5.100 și în China au folosit o baterie de 5.450 mAh. Mereu visez la un flagship cu baterie mai mare, gen 6.000 cum are ROG Phone. Dar până acum nimeni nu a încercat. Sper să vedem pe viitor. E bine și cu 5.100, dar este tot de marketing. Încărcarea este de doar 66W, speram măcar să egaleze rivalii. Dar are încărcare wireless de 50W, ceea ce este bine.

Din păcate sunt mulți competitori la acest preț.

Teste benchmark

Am rulat majoritatea testelor și este ok, dar nu spectaculos. Vreau să menționez o tehnologie specială, care era și pe Honor Magic 4 Pro.

Dezvoltată pentru jocuri, tehnologia GPU Turbo X aduce rezultate remarcabile în consumul de energie și performanță, îmbunătățind experiența de joc. Este prima tehnologie AI Super Rendering pentru GPU Turbo X, care permite unității de procesare a rețelei neuronale (NPU) să reducă sarcina pe GPU prin scăderea rezoluției de randare. Folosește capacitățile rețelei neuronale ale SoC NPU și procesarea imaginilor bazată pe deep learning pentru a oferi imagini de calitate cu tehnologia AI Super Rendering, mutând astfel o parte din sarcina GPU-ului în NPU.

Echipat cu prima tehnologie AI Super Rendering din industrie, GPU Turbo X realizează o frecvență de cadre și o conectivitate la rețea excepțional de ridicată, generând în același timp mai puțină căldură și scăderea latenței, satisfăcând în mod adecvat cerințele jucătorilor pentru o calitate înaltă a jocurilor și o grafică netedă. Ajustarea flexibilă pe tot parcursul procesului poate reduce sarcina totală de procesare a imaginii a GPU, CPU și NPU, îmbunătățind semnificativ eficiența generală, îmbunătățind performanța grafică și echilibrând consumul de energie.

După cum a demonstrat testele, se pot rula fără probleme jocuri populare, inclusiv Genshin Impact la 60 fps și Honor of Kings la 90 fps. În timp ce îndeplinește o cerință mai mare de cadre pe secundă (fps), dispozitivul generează mai puțină căldură și oferă o latență mai mică.

Autonomia a ieșit relativ ok. Fără setări speciale de 14 ore și 30 de minute. Însă cu setările de Power Saving activate a trecut de 20 de ore și 30 de minute. Este mult pentru un flagship. Vedeți mai jos testele realizate:

Camere foto Honor Magic 5 Pro

Camerele foto rămân bune, dar aș zice sub nivelul atins de competiție. Mi-a plăcut că imaginile arată la fel, consistent, pe toate cele trei camere de 50 de megapixeli. Nu sunt impresionat de selfie-uri, am văzut camere mai bune. Mă așteptam la senzor principal de 1 inch și am fost relativ dezamăgit că nu este. Mi se par mai bune pozele făcute cu senzorii de 1 inch (OnePlus 11 sau Vivo X90 Pro). Este un senzor mare, 1/1.12 inch, ies imagini de calitate în general. Ultrawide bun, fără mari deformări, iar camera de zoom oferă 3.5x și apoi digital. Eu simt nevoia de minim 5x și 10x utilizabil. Prefer și am lăudat Samsung că au păstrat periscopul de 10x, însă mă descurc cu 5x. Iar cel de 3x este doar ok, se putea mai bine. Noaptea s-a descurcat bine, dar nu pot spune excepțional. Da, știu, sunt lăudați de DXOMark, pentru cei care cred în astfel de analize e important.

Accesorii mobile

Chiar dacă are el în cutie o husă transparentă și un încărcător cu cablu, tot ai nevoie de diverse accesorii. Poți încerca să cauți online o husă Honor, dar ai neapărat nevoie de un încărcător auto rapid, precum și de un cablu USB 100W. Și alte asemenea lucruri pe care le poți găsi pe MobileDirect.

Concluzii

Honor Magic 5 Pro este un telefon ok, de tip flagship, cu toate elementele: design, materiale premium, Android cu servicii Google, camere foto foarte bune și performanțe ok. Chiar are o baterie mai mare decât restul lumii. Dar interfața este tot cea clasică, nu s-a îmbunătățit și ea. Ecranul nu are mare rezoluție, ci 2848×1312 px. Puteau merge pe un panou mai bun. Este peste cele cu ecran FHD+, dar totuși, prețul este de flagship complet și nu vrei astfel de compromisuri. Sper să îmbunătățească mai mult terminalele pe viitor. Ar fi mers 120W încărcare și mai sunt și altele.

Galerie foto