Am testat Honor Magic5 Lite și vă povestesc de la MWC și lansarea de la Mobile World Congress a seriei Magic5. Chiar și varianta Lite este bine dotată, cu design premium și preț bun. Dar modelele de top ar putea readuce brandul în atenția consumatorilor. Sunt și vești mai puțin bune: interfața se păstrează aceeași din epoca Huawei. Unele lucruri sunt făcute așa, ca să bifăm pe o listă că s-au făcut. Dar detaliem ma jos.
Sumarul articolului:
Pro și contra Honor Magic5 Lite
Avantaje:
- design interesant;
- dotări destul de bune;
- camere foto ok;
- autonomie peste medie;
- preț destul de bun;
Dezavantaje:
- a rămas cu aceeași interfață;
- senzori foto inutili;
Detalii tehnice Honor Magic5 Lite
Ecran: 6.67 inch OLED, 2400 x1080 px, 120Hz, 800 nits
Procesor: Snapdragon 695 5G (6 nm)
GPU: Adreno 619
Memorie: 6GB RAM
Stocare: 128GB
Camere foto: 64 + 5 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 161.6 x 73.9 x 7.9 mm
Greutate: 175 g
Baterie: 5100 mAh
OS: Android 12, Magic UI 6.1
Tehnologii: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, USB Type-C 2.0,
Preț: 1.799 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Lansarea Honor Magic5 la Barcelona
Seria a fost lansată azi oficial în cadrul MWC 2023. Are cel mai recent Snapdragon 8 Gen 2 procesor precum și 12 GB RAM.
Primul prezentat a fost Honor Magic 5 Pro, cu un design care amintește de Mate 50 Pro. Ecranul atinge 1300 nits și la nevoie poate ajunge la maximum 1800 nits. Are un procesor de imagine special, care permite redarea video HDR și alte tehnologii speciale pentru imagine. Protejează ochii de lumina albastră și efectele ei asupra sănătății.
Are cameră selfie duală, cu un ultrawide de 12 megapixeli și pe spate trei camere foto de 50bde megapixeli. Senzorul principal este de 1/1.12 inch mai mare decât cel de pe S23. Dar încă sub un inch.
Sunt multe îmbunătățiri pe partea foto. Oferă zoom maxim digital 100x cu imagini clare. Are un mod macro a 30 de centimetri pe camera de zoom, imaginile arată bine. Abia aștept să îl testez.
Au pus și pe flagship bateria de 5.100 mAh. Modelul de top aduce Android 13 și Magic UI 7.1.
Este lansat oficial și Honor Magic5. Este mai subțire și are dotări similare. Ecranul este fara margini curbate. Are camerele de 50, 54 și 32 megapixeli. Încarcă cu 66W.
Nu trebuie uitată nici lansarea Honor Magic Vs, noul lor model pliabil.
Impresii după testarea Honor Magic 5 Lite
Modelul Lite este inspirat din seria Magic. Am observat acest telefon de când a fost lansat oficial. Pare o continuare foarte bună pentru Honor Magic 4 Lite.
Ceea ce iese imediat în evidență este ecranul curbat OLED, cu diagonala de 6,67 inch, care suportă o rezoluție de 2400×1080 pixeli și afișează până la 1,07 miliarde de culori. La acest nivel de preț producătorii pun de obicei un LCD fără culori, în general plat. Ecranul are un raport ecran-corp de 93%. Pentru jocuri au crescut capacitatea de reacție a ecranului, care suportă o rată de refresh de până la 120 Hz și o rată de eșantionare tactilă de 300 Hz. Este și certificat de TÜV Rheinland pentru emisii scăzute de lumină albastră. Dispune de tehnologia PWM 1920Hz dimming care previne fenomenul de pâlpâire a ecranului, atenuând și mai mult oboseala ochilor.
Modelul Lite are pe partea din spate un design al camerei sub forma unui inel. Ei numesc chestia asta Matrix Star Ring, oricum arată mai bine decât multe alte modele. Include o cameră foto principală de 64MP, o cameră ultrawide de 5MP și o cameră Macro de 2MP. Păcat de ele, puteau folosi măcar senzori de 8 megapixeli să fie cu adevărat utili.
Telefonul are o grosime de 7,9 mm și o greutate de 175 g, dar dispune de o baterie mai mare de 5100 mAh care ține destul de bine. Are și încărcare mai rapidă cu 40W.
Procesorul este Qualcomm Snapdragon 695 5G, cam cea mai bună soluție la nivelul mediu. Cel de sub, Snapdragon 680 este slăbuț rău în toate testele. Aș fi preferat un 778 de exemplu, dar cred că ridica prețul final prea mult. Oricum, este ok și obține scoruri decente în teste.
Pentru memorie mai multă, include tehnologia RAM Turbo, care permite smartphone-ului să utilizeze RAM virtual.
Interfața este Magic UI 6.1 pe platforma Android 12. Practic este cea cunoscută încă de pe vremea Huawei, chiar dacă acum s-au despărțit. Este disponibil în trei culori uimitoare: Titanium Silver, Emerald Green și Midnight Black.
La prețul actual, 1800 de lei, nu prea poți găsi ceva calitativ. Doar să riști să cumperi vreun second hand cu dotări mai bune. Dar nu va avea și design atât de interesant.
Teste benchmark
Am rulat pe telefon majoritatea testelor benchmark, nu este un model de top, dar se descurcă ok. Scorul din Antutu este cam jos, mă așteptam să aibă ceva mai mult. Dar nu este așa de important.
Testul de autonomie părea mai slab decât ar fi trebuit. Așa că am mai rulat unul, folosind și meniul Power Saving. Iar autonomia a crescut semnificativ. Cu un total de peste 22 de ore de utilizare chiar este un campion pe anul acesta.
Vedeți mai jos o serie de teste realizate de mine.
Camere foto
Camera foto decentă este de asemenea o moștenire de la Huawei. Senzorul principal este bun, iar imaginile realizate cu el sunt foarte bune, clare, cu culori vii și detalii excelente. Păcat că au decis să pună senzori de 5 megapixeli sau 2 megapixeli. Dacă avea trei senzori buni, acest model ar fi fost un adevărat hit pentru pasionați. Măcar modelele de 8 megapixeli sau ceva mai decent. Cred că puteau pune 5 megapixeli la Macro și adus un senzor mai bun la Ultrawide.
Camera se descurcă destul de bine și pe lumină slabă, dar este clar că și Honor va avea nevoie de algoritmi mai buni de procesare. Vedeți mai jos o parte dintre imaginile realizate cu acest device.
Accesorii
La acest nivel merită să protejezi bine telefonul cu huse și folii de protecție. Încă nu au ajuns în stoc husele Honor Magic 5 Lite. Dar probabil vor fi aduse curând. Oricum, merită cumpărate alte accesorii mobile.
Concluzii Honor Magic5 Lite
Honor Magic5 Lite este un terminal deosebit de restul pieței. Are un design special, dotări bune, ecran super la acest nivel de preț. Se descurcă și la jocuri, dar și la fotografie, iar autonomia este peste medie. Păcat că nu fac o interfață mai specială, diferită, nouă.
Dar, în concluzie, îl recomand.