HP Omni 27, sistem All-in-One realizat cu cele mai noi tehnologii, mi-a lăsat o impresie pozitivă. Încep să cred că desktop-ul nu a murit, iar All-In-One reprezintă următoarea fază de evoluției a computerului. Pentru birou, pentru living, un All-in-One arată bine, este un media-center complet și te ajută la rezolvarea multor probleme.

HP Omni 27 All in One
HP Omni 27 All in One

Click pe imagine pentru mărire…

Într-adevăr, prețul este destul de piperat: 6.399,99 lei la eMAG.

Dă notă: [ratemypost]

HP Omni 27

Sistemul All-in-One de la HP ar putea fi întrecut de un singur lucru – de un Omni 27 Touchsmart. Cred că interacțiunea prin touch va veni pînă la urmă și pe desktop-uri și pe televizoare, deocamdată există însă o barieră de preț. Dar în câțiva ani va fi acolo.

HP Omni 27-1080ea AIO nu are ecran touch, dar are în schimb telecomandă pentru control de la distanță. Având unitate optică integrată poți rula filme și te poți uita liniștit de pe canapea. Ecranul este excelent, LED backlit cu diagonala de 27 de inchi, Full HD 1920×1080 de pixeli, wide screen. Vine în cutie, pe lângă telecomandă, cu o tastatură subțire și un mouse wireless, ambele se conectează cu un adaptor USB care ocupă automat unul din porturi. El are automat 2 USB-uri 2.0 și alte două 3.0. Deci e ok per-total.

Mi-a plăcut că a funcționat totul perfect din prima, nu am avut nimic de instalat, verificat, re-conectat, asamblat. A rulat câteva din benchmark-urile cunoscute, scorurile sunt medii. De exemplu în Nova Bench ia 1.100 de puncte, adică peste majoritatea laptopurilor, dar sub sistemele dedicate de gaming. Practic ar fi avut nevoie de o placă video mai bună pentru a fi o stație grafică avansată și un sistem multimedia mai bun. Probabil se poate comanda, dar crește și mai mult prețul. Să vedem detaliile tehnice…

Display: 27 inch, Full HD (1920x1080 pixeli), backlit
Sunet: Beats Audio, boxe stereo
Procesor: Intel Core i7-2600S - quad-core, 8 threads, 2,8GHz dar ajunge cu Turbo Boost la 3.8GHz, 8 MB Cache L3, 32nm
Video: AMD Radeon HD 7450A la 625 MHz, 1024 MB GDDR3
Memorie: 6 GB RAM DDR3-1333 (4+2)
Hard disk:Hitachi 2 TB, SATA 6Gb/s, 7200 RPM
Unitate optică:Blu-ray, SuperMulti DVD
Rețelistică:Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Mbps, Wireless LAN 802.11 b/g/n; Bluetooth
Altele: TV tuner AVerMedia DVB-T, Card reader 6-in-1, Webcam şi microfon
Greutate:14.5 Kg
Accesorii: telecomandă, tastatură şi mouse wireless, receptor USB infraroşu
Sistem de operare:Windows 7 Home Premium 64 bit


 

Omni 27 – hardware

Procesorul Intel Core i7-2600s este din generația a doua, pariez că dacă era Ivy Bridge altfel ar fi stat situația. Oricum, este o variantă low-power, S nu vine de la speed aici. Nu înțeleg reducerea de consum pentru un model desktop, dar este în paralel cu placa video medie.

Placa video, AMD Radeon HD 7450M, este una medie pentru laptopuri, nu este de mare angajament pentru utilizarea în jocuri, editare foto sau video. Probabil rulează Starcraft 2 sau CoD Black Ops, dar tot la un nivel mediu.

Trebuie notat pozitiv HDD-ul Hitachi, o realizare și mă bucur să văd că au pus unul la 7200 de rotații, majoritatea sistemelor din piață au în continuare HDD cu 5.400 rpm. De asemenea, are 2TB, ai tot spațiul necesar. Eu cred că am ocupat 2 TB în 4 ani. Tot la capitolul pozitiv notez și tunnerul TV integrat, te scapă de multe probleme. Oricum, acum ai multe servicii cu televiziuni și filme online direct.

Omni 27 – design

Design-ul este excelent din punctul meu de vedere. Arată foarte bine – linii curbate – materiale premium – ecranul foarte bun. Mi-a plăcut rău și tastatura, extrem de buna și comodă, mouse-ul a fost ok. Telecomanda reușește să fie exact ca aia de la televizor, așa că nu pot să zic că este perfectă. Probabil era mai bine să controlezi sistemul cu o aplicație de smartphone sau pentru tablete.

HP Omni 27-1080ea AIO
HP Omni 27-1080ea AIO

Materialele par să fie premium, ecranul este acoperit cu sticla de la o margine la alta, dar era mult mai bine să fi avut marginile mai subțiri la ecran, noul trend în zona design-ului. Dar arată foarte-foarte bine.

HP Omni 27 - tastatura
HP Omni 27 – tastatura

Tastatura e subțire și bine făcută, stă foarte bine pe birou și ai tastele perfect așezate, cu spațiu suficient între ele și nici nu țăcăne ca la mașina de scris.

Pro și contra HP Omni 27

Mi-a plăcut:

– design-ul foarte bun și nu, nu seamănă cu iMac;
– display-ul foarte bun;
– materialele folosite și dotările tehnice;
– tastatura și mouse-ul;
– totul funcționează perfect, fără bug-uri;

Nu mi-a plăcut:

– placa video este una medie, nu iese în evidență;
– scorurile din benchmark rămân medii;
– este relativ greu – dificil de mutat prin casă;
– prețul este măricel;

Câteva concluzii

Desktopul moare, dar nu se predă. Acasă e tot mai bine să lucrezi pe un sistem de birou care nu se mișcă de-acolo. Dar ocupă loc și desktopul este în general zgomotos. Deci HP Omni 27 Al in One rezolvă două probleme de-odată – televizor și desktop, are design excelent, nu ocupă loc, are sistem de sunet integrat, unitate optică, tuner TV. Sigur, nu este deloc ieftin.

Prețul de vânzare este de 6.399,99 lei la eMAG.

Galerie foto