HP Slate 7 – o tabletă cu display de 7 inch și Android – mi-a lăsat impresia unui produs bine făcut și este disponibilă la super-preț pe ClickShop.ro, cei care mi-au și trimis-o la teste. Detaliile tehnice nu sunt extraordinare, dar se mișcă bine, arată bine și nu veți avea surprizele neplăcute specifice produselor ieftine fără brand. este construită solid și marginea metalică arată bine. Stă bine în mână, nu scârțâie, are autonomie ok. Tehnologia audio Beats și slotul micro SD sunt doar câteva atuuri.
0015

Pro și contra Slate 7

Mi-a plăcut la ea:
– design-ul ok și realizarea solidă;
– autonomia bună;
– merge bine, nu sacadează, nu are probleme software;
– prețul este foarte bun;

Nu mi-a plăcut:
– este destul de groasă / grea;
– ecranul are o rezoluție standard (1024 x 600 pixeli);
– camera foto slabă;
– dual-core, GPU din 2012;

Primele impresii

Hewlett-Packard a intrat foarte târziu în zona tabletelor Android. Au vrut să facă, au eșuat, au cumpărat Palm și au vrut să facă un alt ecosistem, dar – surpriză – clienții vor Android. Așa că au revenit la OS-ul Google. Tableta nu este rea și au ales direcția corectă, nu au făcut o tabletă high-end cu dotări excepționale și care să coste 1000 de euro. Au intrat în joc exact unde merge competiția în zona cu dotări medii și preț mic. Studiile arată că acum se vând tabletele cu preț mediu. Așa că brandul HP și tehnologiile gen Beats constituie adevărate atuuri de cumpărare.

HP Slate 7 este o tabletă echilibrată, pentru utilizatorul obișnuit. Nu este Nexus 7, dar nici nu se compară cu tabletele sub brand local. Iar ca preț, 749,99 lei, mi se pare chiar decent. M-am înțeles bine cu tableta și v-am zis, a mers ok. Chiar arată deosebit de tabletele “chinezești”, deși probabil este făcută tot acolo.

HP Slate 7 are un procesor dual-core Cortex A9 la 1,6 GHz, cu 1GB de RAM DDR3. Capacitatea de stocare este de 8GB, dar are slot de carduri micro SD. Eu am deja un card micro SD de 8GB care îl folosesc pentru transfer de poze și muzică între tablete, telefon și computer. Are un adaptor de card SD mare, îl mut ușor dintr-un gadget în altul și nu pierd vremea cu alte modalități de transfer.

Dacă puneau un ecran mai performant cred că ar fi fost o tabletă foarte bună. Dar probabil că ar fi crescut prețul dacă făceau asta.

HP Slate 7
HP Slate 7

Camera foto de pe spate este de doar 3 megapixeli și cea de pe față este VGA. Tabletele Android aveau astfel de detalii acum vreo doi ani. Bateria este de 3.500 mAh, sub media competitorilor.

În testele de performanță este de nivel mediu, sub Nexus 7, Asus Memo 7 sau Tab 2 de la Samsung, dar peste alte tablete competitoare, inclusiv Kindle Fire 7.

M-am mirat că nu au ales un procesor Intel pentru tabletă, au acum produse ok și cu eficiență energetică, dar și cu tehnologii de procesare avansate. De asemenea, vine cu Anroid 4.1.1, nu cu versiunile mai noi.

0018

Concluzii

Uneori impactul unui brand mare poate fi pozitiv. Uneori HP dă cu stângul în dreptul implementând chestii aiurea, alteori reușește. Mă mir că n-au integrat cine știe ce scanner de amprentă sau altele asemenea. Sper să văd mai multe produse HP care să aducă simplitate, design bun, tehnologii avansate. HP Slate 7 este ok, o recomand. Nu dați banii pe alte chinezării, luați produse măcar verificate că respectă standardele de calitate.

Galerie foto