Am avut ocazia să văd HTC One m7 la Mobile World Congress, dar acum am avut oportunitatea de a-l testa înainte de lansarea oficială din România (mulțumesc!). Nu am avut foarte mult timp la dispoziție cu el, nici la Barcelona, nici la București. Practic, ieri l-am folosit de dimineață până seara în locul telefonului personal. Atrage privirile imediat, iar majoritatea celor care s-au uitat la el au fost impresionați de noul model. Dacă la Sensation XL sau la One X lumea se uita ciudat, la HTC One lumea se uită cu admirație.

HTC One
HTC One

HTC One

Știu că articolul pare foarte pozitiv și unii ar putea crede că este advertorial, dar nu este. Pur și simplu este un model peste așteptări, care merită promovat.Iar HTC merită șansa relansării, deși nu cred că HTC One va fi de ajuns. Dar dacă până acum se limitau la modele pentru baza de fani și entuziaști, anul acesta par să fi făcut un smartphone de top care să concureze cel puțin cu iPhone.

Mi-a plăcut și design-ul, dar și materialele folosite, stă foarte bine în mână, este destul de ușor și nu alunecă deloc. Mi-a plăcut foarte mult display-ul. Ok, chiar și eu am spus de câteva ori că nu ai nevoie de Full HD pe telefon. Nu ai nevoie, dar nici nu e o problemă să-l ai. Au găsit echilibrul corect între densitate, luminozitate și contrast. Se vede excelent, cu adevărat foarte bine.

Am apucat să rulez ieri și câteva benchmark-uri, deși fuseseră publicate datele chiar după lansarea oficială a modelului. Întotdeauna e bine să vezi dacă ies aceleași rezultate sau a fost o campanie de promovare. Performanțele au ieșit foarte bune în toate testele, atât ca procesor, cât și la grafică, la memoria RAM sau scrierea în memoria flash. Ca experiență se miștă totul foarte rapid, nu am avut lag în nimic, nici în aplicații, nici în meniuri, nici în jocuri.

Am făcut iar poze, filme și am testat Zoe. Rezultatele sunt bune. Da, depinde foarte mult cum setezi camera foto și depinde mult dacă ai lumina potrivită. Dar noul sistem cu trei senzori s-a comportat bine și în interior, și la întuneric și afară. Pozele rămân mici ca dimensiuni – 1.5 MB cea mai mare, comparat cu 5-8MB pentru cele realizate cu terminalele smartphone de top ale competiției. Cred că asta face mai dificilă editarea, dar aștept părerea unui specialist pe tema asta. Filmarea este ok, dar nu are stabilizare deloc și atunci când miști mâna – cu intenție sau nu – se vede urât.

HTC Ine
HTC Ine

Pro și contra HTC One

Mi-a plăcut mult:

– arată impecabil și este realizat din materiale premium, niciun pic de plastic;
– display-ul este excelent, chiar printre cele mai bune din 2013;
– performanță hardware excelentă, chiar dacă de astăzi nu mai este pe primul loc;
– camera foto este deosebita si foarte buna pentru filmare si editare;
– autonomia este peste medie – am consumat 44% in 4 ore, cu modul power saver activat și utilizare medie;
– nu am avut nicio problema saftware sau hardware, deși se încinge după ce utilizezi aplicații sau camera mai mult de 20 de minute;
– pentru prima oară pot să laud HTC Sense – gesturile sunt ok, meniurile arată bine, culorile sunt bine alese – nu ai ce să-i mai reproșezi;

Rămân de discutat:

– la capitolul design are pe spate niște dungi care se leagă de camera foto și arată cam ca “spânzurătoarea”. Ar fi putut evita foarte ușor chestia asta…
– la capitolul autonomie, cred că dacă ai puse toate aplicațiile tale și îl folosești intensiv – în metrou să zicem – sau în autocar, tren – probabil că bateria se duce cu totul în 5 ore.
– aplvicaţiile intensive fac în continuare telefonul să se încingă, aș vrea să-l văd la vară…

Se pare că prețul va fi de la 599 euro, dar sigur vine la ofertă la operatori 🙂

Galerie foto