Am testat HTC U12 Plus, modelul de top al companiei taiwaneze, care poate fi considerat un concurent important pentru modelele flagship de anul acesta. Dacă HTC și-ar aduce aminte cum au ajuns unul dintre jucătorii globali și ar reveni la concepte simple și dorite de toată lumea, compania ar putea fi relansată. Însă și acest model este o dovadă că producătorul caută altceva decât vor cumpărătorii astăzi. Să le luăm pe rând.



Dați play la video și subscribe pe canalul meu!

Informații complete despre acest telefon sunt pe site-ul producătorului.

Pro și contra HTC U12 Plus

Avantajele acestui model:
– performanță bună;
– design modern;
– camere foto bune;
– tehnologii noi și interesante;
– încărcare rapidă;
– IP68;

Dezavantaje pe care le vom discuta:
– nu iese cu nimic în evidență;
– scorurile nu sunt de top;
– autonomia este slabă;
– prețul este mare;

Detalii tehnice pe scurt

Display: 6 inch, 2880×1440 pixeli, 18:9, Super LCD6, 536 ppi
Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
GPU: dreno 630
RAM: 6GB
Stocare: 64GB
Camera foto: duală, 12 megapixeli, f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm + 16 megapixeli, f/2.6, 1.0µm, 2x optical zoom
Camera selfie: duală, două modul de 8 megapixeli, f/2.0, 1/4″, 1.12µm
OS: Android 8, cu promisiune de actualizare la 9.0 Pie
Interfața: HTC Sense UI
Baterie: 3.500 mAh
Preț:

HTC U12+ păreri

HTC a fost unul dintre principalii producători de terminale smartphone, probabil prima companie care a făcut un smartphone funcțional cu Windows Mobile, apoi printre primii producători de terminale Android. Faptul că produsele sale au fost totdeauna solide și funcționale se păstrează pînă în ziua de azi. Totuși, de câteva ori în istorie HTC a reușit să ignore cerințele publicului și asta s-a întors împotriva lor. Au refuzat să vândă compania deși erau de mulți ani pe un trend negativ. Au cedat proiectul Pixel către Google, astfel că acum rămășițele HTC încearcă să concureze cu corporații uriașe precum Samsung, LG, Sony sau chiar Google.

Totuși, HTC U12+ nu este deloc un terminal slab. Este un flagship puternic, bine dotat, cu tehnologii puternice, singurul lucru care i se poate reproșa este autonomia, iar dacă ar fi să îmi spun părerea sinceră este prea scump pentru ce oferă. La ora asta telefoane similare mult mai ieftine sunt oferite de Xiaomi sau OnePlus. Sigur, nu sunt încă atât de cunoscuți sau nu sunt considerați de încredere. Dar alternativele exstă și sunt multe. Iar funcții unice care să de facă să cumperi acest model nu prea sunt. HTC Sense Edge este deja pe mai multe terminale și nu mai constituie o surpriză foarte mare. Controlul din gesturi presupune și o dorință a utilizatorului de a experimenta asta, nu e chiar atât de intuitiv sau ușor de făcut.

Tehnic nu i se poate reproșa ceva. Are Snapdragon 845, are 6GB de RAM și 64GB de stocare internă, are camere foto bune, are ecran de calitate, o baterie relativ mare față de alți rivali. Performanțele în teste sunt toate bune, dar niciuna peste competiție. La nici măcar un capitol nu este peste concurenți și asta lasă semne de întrebare. Mai mult, prețul este de 800 de euro, în condițiile în care există telefoane similare la 400-500 de dolari. HTC a ignorat mult timp orice marketing, considerând că fanii săi se vor bucura de calitatea telefoanelor și atât. Pe vremea când concurența din China era slabă calitativ și singura alternativă era Samsung, această politică a funcționat. Astăzi însă, oamenii care caută chilipiruri pot cumpăra telefoane chinezești extrem de bune calitativ, fanii marilor braduri vor cumpăra mereu fie Samsung, fie Apple, iar competitorii direcți ai HTC rămân LG sau Sony, ambii având produse bune, ambii având calitate, dar mai ales cam același nivel de preț. Și atunci e clar că tot mai puțini oameni vor alege HTC în lipsa unor atuuri concrete.

Vă mai dau un exemplu: Huawei. Compania chineză a reușit să cucerească piața după ce a ales un segment interesant și a devenit lider acolo. Au decis că utilizatorii vor cea mai bună cameră foto și au semnat parteneriatul cu Leica. Chiar dacă la celelalte capitole sunt egali cu rivalii, au acest atuu clar pentru achiziție, camera foto. Și chiar sunt camere bune, iar acest lucru le permite și să fie pe val și să vândă mai scump decât ceilalți. Nici Sony nu a reușit asta, cu toată divizia lor foto super-avansată, nici LG care aveau acum doi-trei ani cele mai bune camere foto, nu au ținut pasul cu Huawei. Iar HTC, deși are camere foto excelente, nu se ridică la nivelul competiției.

Performanțe hardware

HTC U12+ are o performanță de top, dar combinația de Snapdragon 845 și 6GB de RAM este folosită de majoritatea competitorilor, vechi sau noi. Deci scorurile nu pot fi extraordinare oricâte tehnologii ai implementa suplimentar. Nu am reușit cu acest model să obțin peste 270.000 de puncte în Antutu, iar celelalte teste hardware confirmă acest nivel, sunt scoruri bune, dar sub majoritatea competitorilor. În același timp, deși au o baterie relativ mare, autonomia nu a fost extraordinară. Puțin peste 9 ore de utilizare, cu alte cuvinte veți trece cu greu o zi de lucru, doar cu acces la priză, încărcător auto sau baterie externă.

HTC U12+ nu are încărcare wireless, o tehnologie pe care toți marii rivali o au. De notat însă tehnologia Fast Charging, poate ajunge la 50% din baterie în 35 de minute de încărcare, ceea ce este ok. Am pus mai jos rezultatele testelor.

Camere foto și camere selfie

Ambele camere foto sunt bune, iar HTC a preluat trendul global de a include o cameră duală și pe partea frontală. Sunt tot mai multe terminale care au cameră duală frontală pentru că astfel se pot face diverse efecte care erau disponibile doar cu camera de pe spate. Iar pasionații de selfie au nevoie de așa ceva.

Pe spate sunt două camere foto de 12 megapixeli și 16 megapixeli, cu lentilele diferite, pentru a crea efectul de zoom optic. Prima este chiar o cameră foto de top, cu f/1.8, cu senzor mare de 1/2.55″, cu pixeli de mari dimensiuni, 1.4 nanometri. Rezultatele sunt bune, inclusiv pe lumină slabă. A doua cameră, cea de 16 megapixeli are un senzor mai mic, dar are f/2.6 și o lentilă cu zoom optic 2X. Ies imagini foarte bune, te poți duce și cu zoom digital ceva mai departe, fără mari probleme.

Camera frontală este bună, sunt doi senzori de 8 megapixeli, iar pe partea de software permite fotografii cu bokeh, acel efect de blur pe fundal care este foarte apreciat de multă lume. Imaginile au ieșit destul de bune, fără probleme mari. Vedeți mai jos câteva imagini, doar să știți că sunt redimensionate pentru a le putea încărca pe blog.

HTC Edge Sense

La fel ca modelele anterioare, de exemplu HTC U11 Plus de anul trecut, telefonul de top al companiei include tehnologia Edge Sense. Este un nou mod de interacțiune cu telefonul, bazat pe senzori în lateralele telefonului. Astfel, când țineți telefonul în mână puteți apăsa de două ori pe margine pentru a lansa aplicații sau puteți strânge mai mult timp telefonul pentru a lansa alte aplicații.

Aplicația este oarecum utilă dacă intrați în meniu și setați ce anume vreți voi. Dacă o lăsați doar activă fără setări speciale, atunci de 1000 de ori pe zi veți activa ceva aiurea și va trebui să pierdeți vremea cu aplicațiile lansate. Ceea ce uneori poate fi extrem de enervant. După părerea mea trebuia lăsată dezactivată pînă când utilizatorul o găsea și activa singur. După ce înveți gesturile și te obișnuiești cu ele să nu apeși din greșeală, atunci este cu adevărat utilă.

De exemplu, vă puteți pune accesul rapid la camera foto cu doar o strângere sau două strângeri rapide. Vă puteți pune accesul la playerul de muzică, iar înainte de a pleca la alergat doar strângeți telefonul – este activ și cu ecranul blocat. Da, este o tehnologie utilă, dar după ce înveți ce să faci cu ea.

Protecție pentru HTC U12+

Așa cum vă scriu de fiecare dată, un smartphone de 800 de euro merită o protecție pe măsură. Nu are rost să luați totuși cele mai scumpe sau sofisticate huse, ci doar acele produse care vă asigură că nu aveți probleme cu telefonul. Fiind rezistent la apă / praf cu IP68, cea mai mare problemă pentru el este să se zgârie împreună cu cheile în buzunar sau să cadă pe o suprafață dură sau cum se întâmplă deseori să cadă pe o suprafață inegală, ceea ce duce la lovirea ecranului sau a mufelor. Vă recomad câteva modele de la MobileDirect. Sunt ieftine și oferă protecție bună. Ați putea încerca și folia pe display dacă nu vă încurcă cumva.

Concluzii

HTC U12 Plus este un smartphone puternic, cu design bun, bine dotat din toate punctele de vedere. Dacă v-ați săturat de marii jucători de pe piață, puteți alege un astfel de model, este foarte bun, nu veți regreta achiziția. Dacă vreți o alternativă care să fie și ieftină, atunci acesta nu este modelul căutat. Este suficient de scump prin comparație cu alte modele. De fapt, autonomia mediocră și prețul sunt singurele capitole la care nu stă bine acest telefon. Dacă treceți peste această problemă, dacă apreciați brandul HTC, este un dispozitiv destul de bun.

Dacă v-a plăcut îl puteți cumpăra .

Galerie foto