Am terminat review-ul complet Huawei P20 Lite în timp ce versiunea Pro a acestui telefon abia am scos-o din cutie. Trebuie să recunosc că design-ul și finisajele sunt surprinzător de bune, am câteva mici reproșuri, dar per-total sunt telefoane foarte bune. P20 Lite este și ieftin și bun, procesorul este cel vechi, dar fiind model Lite era de așteptat acest lucru.
Dați un play la video și dacă nu ați făcut-o vă aștept cu Subscribe pe Youtube.
Sumarul articolului:
Pro și contra P20 Lite
Atuurile acestui model:
– design excelent, premium;
– ecran de foarte bună calitate;
– cameră foto bună;
– autonomie medie;
– preț bun;
Rămâne să discutăm:
– există competitori la acest nivel de preț;
– procesorul este slăbuț;
– vine cu multe aplicații instalate forțat;
– autonomia mică comparat cu alte modele;
Păreri privind Huawei P20 Lite
Este un telefon foarte așteptat, mie personal mi-a plăcut foarte tare Huawei Mate 10 Lite, iar acum au reușit din nou un model excelent. Design-ul este premium, dar și foarte lucios, este un telefon subțirel și stă plăcut în mână, dar pe birou sau în mașină tot o să alunece și o să cadă pe jos.
Un scurt avertisment pentru fanii Huawei. Eu personal am Huawei P9 cu ecranul spart și am de asemenea P10 cu ecranul crăpat. Am testat Huawei P10 Lite și P9 Lite ambele alunecoase și cu semne de căzături. De asemenea, pe blog am primit numeroase comentarii similare. Ultimul este despre P20 Lite cu ecran spart.
Trecând peste asta, vă spun sincer că Huawei P9 a fost excepțional, iar P10 a fost foarte bun, singura problemă fiind că nu-mi plăcea senzorul de amprentă pe față, e mai bine pe spate. Camerele foto Leica sunt excelente, procesoarele sunt bune, autonomia decentă. Vă recomand husele pentru a proteja telefonul. Avem și la P20 Lite câteva modele la finalul articolului.
Dincolo de design, avem performanțe medii, dar sub nivelul mid-range, autonomie slabă, sub modelele concurente, iar camera foto pare să fie un pic slabă. În testul de autonomie are cam 9 ore, majoritatea rivalilor ating 10 ore și cel mai tare a fost P20 Pro cu peste 11 ore de utilizare continuă – ecran aprins și aplicații rulând pe el. Deocamdată nu am testat nimic cu autonomie mai mare.
Interfața Huawei, EMUI, este foarte interesantă, ușor de recunoscut și de ținut minte. Dar pe de altă parte design-ul icon-urilor este destul de copilăresc, culorile sunt uneori enervante, iar aplicațiile preinstalate sunt numeroase și unele chiar inutile. Sunt multe aplicații Huawei, inclusiv unele pentru optimizarea telefonului, dar care nu prea fac practic nimic important. Include preinstalate aplicații Netflix, Booking sau ebay. De asemenea, au o aplicație Health care probabil concurează cu ceea ce oferă Samsung sau Apple în materie de sănătate. Puteți folosi în schimb Nova Launcher sau Pixel Launcher pentru o experiență Android mai bună.
Performanța hardware
Am rulat principalele teste de performanță, aplicații care permit identificarea detaliilor tehnice, dar și testele de autonomie, display și rețea. Scorul în Antutu este de 88.500, adică de nivelul lui Samsung Galaxy A8 (2018), care este mai scump, dar în restul testelor adună scoruri slăbuție și la single-core și la multi-core, mai ales la grafică mai intensă.
Procesorul este HiSilicon Kirin 659, un octa-core cu patru nuclee Cortex-A53 ls 2.36 GHz și patru nuclee Cortex-A53 la 1.7 GHz, dispune de 4GB de RAM și 64 GB de stocare internă, iar platforma este Android 8.0 cu EMUI 8. Unele scoruri sunt sub jumătatea clasamentului, altele ajung la 1/10 dintr-un terminal de top. Vă pun mai jos print screen cu rezultatele și cu majoritatea testelor realizate.
Camera foto
Camera foto de pe spate este duală, dar are un senzor de 16 megapixeli, cu f/2.2 și pixeli cu dimensiunea de 1.0µm, adică destul de întunecată. Dacă faceți poze pe lumină slabă nu prea reușește. Este perfectă însă pentru zilele însorite. Al doilea senzor de pe spate este de 2 megapixeli și nu prea are mare utilitate. Camera foto de pe față pentru selfie este de 16 megapixeli, dar nu este vreun senzor performant. Este axată mai ales pe portrete, iar fundalul iese mai mult în ceață. Vă pun albumele mai jos, vedeți și voi ce poze au ieșit.
Huse pentru P20 Lite
Dacă vă cumpărați un smartphone nou, unul atât de frumos precum Huawei P20 Lite, este chiar păcat să nu îl protejați cu huse complete. Eu nu mai reușesc să stau fără husă și când am scos husa să fac niște poze, atunci am scăpat telefonul și s-a zgâriat din păcate. Pentru Huawei P20 Lite vă recomand huse ieftine de la MobileDirect. Au foarte multe modele și am testat câteva, sunt excelente. Devin fan al huselor care au inel de stabilitate integrat pe spate. Plus că el acționează și ca suport.
Concluzii
Huawei P20 Lite este un smartphone bun, cu design premium și o realizare foarte bună, modelul albastru este excelent. Are un ecran foarte bun ca nivel de culoare, contrast, luminozitate, oferă o experiență decentă, autonomie medie și o performanță un pic sub medie. Camera foto este ok, dar mai mult pentru pozele de zi, iar cea frontală este ok pentru poze selfie. Este un model bun, dar are de luptat cu mulți competitori la acest nivel de preț. Probabil se va ieftini spre luna septembrie, când urmează să apare următorul Mate Lite.
Telefonul poate fi cumpărat la ->>
Cu siguranta nu as da Samsung A8 2018 pe acest model. Huawei a facut mereu modele aratoase dar ca si autonomie si stabilitate soft nu se compara cu Sony si Samsung.
 
vand Huawei P20 Lite, cumparat in decembrie 2018, garantie, husa, eventual schimb cu altul mai ieftin + diferenta.