Lenovo IdeaTab A2109 nu este prima tabletă cu Android lansată de compania chineză, dar nici nu este o tabletă high-end pentru pasionații de tehnologie. Mi-a lăsat o impresie bună, este un produs ok, cu un preț bun. Tableta cu display de 9 inchi are o interfață interesantă, cu design 3D, iar performanțele sunt bune. Nu e de mirare, procesorul este Nvidia Tegra 3, iar dotările sunt ok. Carcasa e bine lucrată, nici vorbă de vreun plastic ieftin. Display-ul este bun iar autonomia peste medie.

Lenovo IdeaPad A2109
Lenovo IdeaPad A2109

Lenovo IdeaPad A2109

Să recapitulăm puțin detaliile tehnice. Nvidia Tegra 3 este un procesor quad-core (de fapt, cinci nuclee cu cel low-power). Și în cazul de față este la 1,2 GHz. Are 1GB de RAM, care oferă performanță bună, fără să fie extraordinar de rapidă. De asemenea, are 8 sau 16 GB de stocare internă și slot de carduri MicroSD. Poți pune încă 32GB pe tabletă fără bătăi de cap. Tableta are 570 de grame, foarte ușoară și comod de ținut în mână. Nu e foarte comun ecranul de 9 inch. Tabletele Android au în general diagonala de 7 sau 10 inch cu mici excepții precum 7.7 sau 8.9. Dar tableta Lenovo are ecran de fix 9 inch (23 de centimetri). Rezoluția este de 1,280 x 800 de pixeli, nici cea entry-level, dar nici vreun Full HD. Densitatea ar fi 167 ppi. Are Bluetooth, WiFi și GPS integrat. Bateria ține vreo 8 ore în browsing și 6,5 ore în video.

Android este 4.0, nu am găsit nimic despre vreo actualizare la Jelly Bean, dar repet, interfața este simplă și se mișcă bine.

Lenovo IdeaPad A2109 - interfata
Lenovo IdeaPad A2109 – interfata

Oricum, Android 4 este una dintre cele mai stabile versiuni și cu probleme destul de mici. Mai sunt aplicații care se blochează, dar nu ceva de speriat și nu sunt toate neapărat necesare. Oricum, Jelly Bean aduce un plus de viteză și parcă un management mai bun la consumul de energie, dar cam atât.

Revenind la tabletă, este un produs interesant. Am pus și jocuri pe ea, dar și aplicații Office, iar tableta și-a făcut datoria. Configurația ok își spune cuvântul. Prețul am înțeles că este de vreo 1.250 de lei. Un preț bun pentru dimensiunile astea. Pe scurt, este o tabletă de recomandat. Design-ul este chiar ok comparat cu multe produse la preț similar. Oricum, la banii ăștia nu merită să iei vreun Allview.

Lenovo IdeaPad A2109
Lenovo IdeaPad A2109

Pro și contra IdeaPad 2109

Mi-a plăcut mult:
– cum se mișcă în general tableta și cum a ieșit în testele de performanță;
– ecranul foarte ok și interfața “fresh”;
– prețul raportat la hardware și design;

Rămân de discutat:
– camera foto de pe spate de 3 megapixeli;
– display-ul de fix 9 inch;

Concluzii

Lenovo IdeaPad A2109 este o tabletă de nivel mediu și de dimensiuni medii. Este fix la mijloc între Nexus 7 și un Note 10.1, atât ca dimensiuni, cât și ca preț. Acum depinde dacă vă place dimensiunea respectivă, pentru că preșul este destul de ok. Ca să nu fii “în rândul lumii” cred că merită investiția.

Galerie foto