LG G Flex 2, smartphone-ul pe care l-am văzut în premieră la MWC 2015, a ajuns și la teste foarte rapid, de la Vodafone. Deși am testat un early sample, nu este versiunea comercială, pot să vă spun primele impresii și să vă arăt câteva fotografii realizate cu el – are o cameră foto excepțională. Este foarte performant, subțire și ușor, bine realizat și are o interfață rapidă și simplu de utilizat. În perioada asta este la oferă + cadou, așa că merită luat.

LG G Flex 2
LG G Flex 2

Eu am fost printre cei care au tesat și anul trecut primul model LG G Flex. Telefonul mi s-a părut foarte bun, doar că era gros, ecranul era slab și se simțea ciudat în mână. Anul acesta, toate caracteristicile sunt îmbunătățite. Chiar mi-a plăcut, mai ales display-ul și camera foto, autonomia și performanța.

Pro și contra LG G Flex 2

Mi-a plăcut foarte mult:

– sunt îmbunătățiri la toate nivelurile, chiar devine un terminal complet;
– puterea de procesare e mare, nu s-a încins;
– ecranul Full HD este bun, perfect pentru filme;
– au ales ecran de 5,5 inch, mai compact, mai comod de utilizat;
– camera foto este excelentă;
– autonomia totală a fost bună;

Rămâne de discutat:
– nu este metalic, n-are ecran 2K;
– curbura nu are o utilitate practică;
– prețul este apropiat de vârfurile de gamă (600 E fără abonament);

Experiența cu G Flex 2

Cunoscând modelul anterior și interfața LG în general, pentru că este aceeași de la Optimus G încoace, nu am avut mari surprize cu Flex 2. A reușit totuși la un moment dat să scoată și scoruri slabe în teste, iar după ce am făcut un restart și-a revenit și a luat scor aproape dublu. Oricând, mai ales în cazul Android, experiența este mai bună după un restart.

Curbura lui Flex 2 este interesantă, îl face să fie aparent mai micuț decât terminalele de aceeași dimensiune, dar ai la dispoziție un ecran mare și util pentru multimedia și pentru citit. Mi-a plăcut în mod special în filme, unde se vede excepțional, dar și pentru jocuri. De asemenea, este un ecran bun pentru citit. Tehnologia este P-OLED (plastic OLED), 1920×1080 pixeli, 403 ppi.

Procesorul LG G Flex 2 este puternicul Snapdragon 810, octa-core, patru nuclee la 2.0 GHz Cortex-A57, precum și patru nuclee Cortex-A53 la 1,5GHz. Am testat versiunea de 16GB care are 2GB de RAM, fac pariu că varianta cu 32GB și 3GB de RAM este cea mai bună alegere, dar desigur, există o diferență de preț. Integrează Adreno 430, cea mai nouă și cea mai performantă variantă de accelerator grafic care vine de la Qualcomm.

Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli, dar fotografiile au ieșit spectaculos, vă pun mai jos o galerie de poze făcute cu LG G Flex 2. Filmarea din mână a fost de asemenea foarte bună, se văd detaliile perfect, culorile redate natural, are stabilizare. Știe să facă poze în timpul filmării, așa că nu ai probleme cu asta. Camera frontală de selfie are doar 2,1 megapixeli, este ok, dar nu excelează la acest capitol.

Bateria este de 3.000 mAH, pe mine m-a ținut o zi întreagă și a doua zi pînă la prânz. Acum, totul depinde de modul de utilizare specific fiecăruia. Unii vorbesc de două zile petrecute fără priză, alții spun că nu trec de 14-15 ore de utilizare. Ecranul mănâncă maximum din baterie, iar unele aplicații au erori care pot duce la golirea mai rapidă a acumulatorului. De aceea, verificați mereu ce aplicații vă consumă energia din meniul special al terminalului. Bonus: are o tehnologie de încărcare rapidă a bateriei. În 30 de minute se încarcă 60% cu încărcătorul original. Bateria nu poate fi scoasă și schimbată, chiar dacă are un capac care se scoate pe spate, bateria este prinsă cu șuruburi.

Modelul are toate tehnologiile necesare unui smartphone de top: WiFi, Bluetooth, GPS, DLNA, radio FM, tehnologie 4G pentru maxim de viteză. Cu alte cuvinte este un smartphone din 2015, aproape vârf de gamă, bine făcut, arătos și cu tehnologii avansate. De exemplu, carcasa de pe spate este acoperită cu un strat special, un polimer care repară zgârieturile automat. De asemenea, comparat cu modelul de anul trecut, acum se repară mai rapid. Există demonstrații filmate pe Youtube. Păcat că nu există tehnologia asta și pentru ecran, ar fi perfectă. De aceea, eu vă recomand deocamdată husele și foliile de protecție pentru terminale de top.

Poze făcute cu telefonul:

Click pe imagini pentru a vedea pozele mărite…

Performanțe hardware

Am tot auzit critici și laude la adresa Snapdragon 810. Pînă la ora actuală am testat două modele cu acest procesor și pot să confirm o chestie, după utilizare intensă se supra-încarcă (throttling) și devine ineficient. Cel puțin la ora asta. Dar de fiecare dată își revine după restart. Pentru “geeks” nu va fi nicio problemă, pentru ceilalți însă va genera critici în continuare. Unii utilizatori însă nu suprasolicită niciodată telefonul și nu vor avea nicio problemă. Sunt convins totuși că inginerii Qualcomm vor găsi împreună cu specialiștii marilo producători de terminale o soluție pentru asta.

Scorurile scoase în testele de performanțe sunt bune, dar rămân sub Galaxy S6 la ora actuală. Din cauza problemelor Snapdragon 810 Samsung a ales să pună propriile procesoare, Exynos octa-core. Au la ora asta cele mai bune scoruri în testele de performanță (știm însă că aceste scoruri pot fi influențate).

LG G Flex 2 mi s-a părut la nivel cu HTC One M9 la nivelul peformanței și, cum spuneam mai sus, am testat modelul mai slab dotat. Sunt tare curios ce scoruri are modelul de top 🙂

Am pus mai jos atât pozele cu testele având scoruri mai slabe, cât și pe cele cu scorurile bune, după restart.

Concluzii

LG G Flex 2 este un smartphone foarte bun, perfect pentru cei care nu-și doresc să facă parte din “marea masă”. Cei care vor un smartphone deosebit, diferit. Curbura îl face mai comod de ținut în buzunarul de la blugi. De asemenea îl face să pară un pic mai compact decât este. Mi-a plăcut overall și doritorilor le recomand să întrebe de versiunea pe roșu, care arată într-adevăr spectaculos.

Vă invit să vedeți mai jos cum arată LG G Flex 2 și să vă hotărâți dacă ar fi acesta o alegere bună pentru voi…

Galerie foto