LG G2 este printre cele mai bune terminale smartphone Android din 2013. Aș fi zis că este cel mai bun, dar există categorii diferite de utilizatori și pentru unii există alte modele. Dar LG G2 este în top 3 smartphone-uri din 2013, fără să exagerez vreun pic. Design excelent, hardware puternic, interfață excelentă, preț bun. LG au crescut foarte mult pe zona de smartphone și au făcut două modele Nexus excelente, așa că era timpul să aibă și sub propriul brand un hit. Sunt convins că G2 va fi un hit și va consolida prestigiul LG pe zona smartphone. 

 LG G2

Click pe imagini pentru mărire…

Pro și contra G2

Mi-a plăcut foarte mult:

– display-ul de o calitate imbatabilă. Cel mai bun display din 2013;
– puterea de procesare oferită de noua generație hardware;
– interfața bine făcută, spre deosebire de mulți competitori;
– autonomia decentă oferită;
– camera foto bună;
– multitasking fără niciun compromis;
– preț mai bun decât orice terminal comparabil;

Rămân de discutat:

– ecranul de 5,2 inch este măricel, dar suportabil;
– design-ul exterior e ok la prima vedere, dar plasticul rămâne la putere;

Impresii în utilizare

LG G2 pare să fie făcut după rețeta de succes a colegilor sud-coreeni: un smartphone cu cele mai bune detalii tehnice, subțirel și puternic, dar de data asta vândut la un preț ok. dacă ar fi să aleg acum un smartphone cu Android, nu aș putea să mă hotărăsc dacă vreau Note 3 sau LG G2, mi se par la fel de bune, Note 3 e mai mare, iar G2 e mai subțirel, dar are ecran și camera foto un pic mai bune. În schimb Note 3 oferă autonomie mai mare, plus 3GB de RAM, dar vine cu un preț cu 50% mai mare. Am văzut că unii au comparat LG G2 cu Galaxy S4, care este încă văzut ca vârf de gamă. Greșit! S4 a fost lansat în primăvară, are peste șase luni vechime și este un terminal modest. Experiența oferită de S4 și performanța sa este sub G2 așa cum este și sub Note 3 sau HTC One. Prețul este într-adevăr similar. Comparat cu HTC One este un terminal mai bun, iar HTC One Max – care ar concura la detalii tehnice – este singurul phablet prea mare pentru a fi folosit ca smartphone, e tabletă toată ziua, ca și Z Ultra de la Sony. Din top 10 smartphone nu am cu ce alt terminal să-l compar la vârful ierarhiei Android. Între iPhone 5S și G2 aș alege oricând G2.

LG G2 este subțire și ușurel și arată bine datorită display-ului excelent, dar trebuie să recunosc că senzația pe care ți-o lasă în mână este de plastic. Aici marii jucători trebuie să lucreze pentru a găsi soluții, imitația de piele de la Note 3 este ok, dar aș prefera ceva mai bun. Există telefoane făcute de chinezi după capul lor care au un plastic mai bun, mat sau în orice caz altfel, care pare premium, nu ieftin.

Îmi place interfața LG foarte mult. Din toate versiunile testate, cel mai bine mă împac cu ea. Am învățat-o pe LG Optimus G, terminal cu care m-am înțeles excelent pînă a căzut și s-a spart display-ul. Caut în continuare un service unde să-l schimb… Samsung nu reușește să mă convingă, au cel mai slab launcher. HTC au dat-o-n bară cu Blinkfeed, măcar dacă ai avea opțiunea să-l dezactivezi… Cu Sony sunt ok, dar anul ăsta au ales niște display-uri de calitate minimă pentru Xperia.

Camera foto de pe LG G2 este bună, surprinde culorile corect, personal mi se pare peste camera de la S4 sau One. Este comparabilă cu cea de la Xperia Z, am pus în galerie câteva sample-uri de fotografii realizate cu ea.

Display-ul LG G2 este de 5,2 inch, Full HD, cu densitate 424 ppi, dar cred că diferența de imagine vine de la panelul IPS. Samsung au ales Super AMOLED și mi se pare că ecranele lor bat în albastru și nu au culori naturale. Display-ul Xperia este bun doar dacă îl ții perfect la 90 de grade, altfel culorile sunt șterse – au ales LCD. Singura problemă de remarcat la G2 este că au inclus butoanele de Home, Back sau Menu sunt touch, pe ecran. Cu alte cuvinte în meniuri și unele aplicații va fi utilizat doar parțial ecranul. Pozele și filmele se văd full screen fără probleme.

De asemenea merită menționat că, deși are ecran măricel de 5,2 inch, nu este mai mare decât S4 sau One, pentru că au reușit să facă marginile foarte-foarte subțiri. Cred că asta va fi tendința anului viitor – margini subțiri care pun ecranul în evidență.

Trebuie menționat și butonul de Power și scroll de pe spate. Pare un pic ciudat la prima vedere – prima oară tot căutam butonul pe laterală, uitând ce scrisesem la lansarea acestui model. Pînă la urmă nu este o idee rea, doar că este mai dificil de accesat când ții telefonul cu o mână. Poate că n-ar trebui să fie fix în mijloc.

Procesorul G2 este un Snapdragon quad-core la 2,26 Ghz, unul din cele mai bune de pe piață la ora actuală. Au pus doar 2GB de RAM, față de 3 la Note 3, dar la nivel cu S4 sau One. La capitolul grafică are Adreno 330, un vârf de gamă în 2013.

Aș mai menționa bateria de 3.000 mAh, care poate ține 48 de ore dacă sunteți atenți la consum și utilizare și aveți Power Saver activat. De notat că a venit cu Android 4.2 și nu era disponibilă actualizare la 4.3.

O veste proastă: nu are slot pentru carduri micro SD. Deși e clar că multă lume nu le folosește, mai devreme sau mai târziu ai nevoie de micro SD pentru a aduce pe smartphone muzica favorită sau pentru a transfera pozele de pe camera foto, fără să încarci capacitatea de stocare excesiv.

LG G2 - performante hardware
LG G2 – performante hardware

LG G2 – performanta

Am rulat multe teste de performanță pe G2, rezultatele le găsiți în galeria foto. Este în top 3 pe oricare din ele, știm cum sunt câștigate testele de performanță, așa că nu contează foarte mult. Ceea ce contează de fapt este experiența pe care o ai cu terminalul. Sunt mulți producători sub brand local care vin și declară scoruri mari în Antutu sau alte teste de performanță. Dar când iei produsul la butonat, interfața sacadează și orice aplicație ai lansa durează 10 secunde să pornească. Scorurile mari se fac cu root și overclocking la procesor și alte “ajustări” de acest gen care pe utilizatorul normal l-ar costa garanția și care pot bloca terminalele dacă apar erori. LG G2 oferă o experiență foarte bună ca viteză de acces la meniuri, aplicații, jocuri video, filme. Nu a sacadat niciodată, nu s-a blocat niciodată. De altfel nu am găsit online plângeri semnificative privind erori, restartări sau altele asemenea.

Snapdragon 800 este unul din cele mai puternice chipseturi făcute de Qualcomm și era clar că îl fac astfel încât să fie remarcat în teste. Cu toate acestea deja sunt oameni care și-au optimizat terminalele mai mult decât o pot face utilizatorii obișnuiți, dar acele modele ies în topul benchmark-urilor cu scoruri incredibile.

Concluzii

LG G2 este clar printre cele mai bune terminale smartphone din 2013. Nu prea ai multe opțiuni la vârf. Terminalul mi-a plăcut din toate punctele de vedere, are cel mai bun display și cea mai bună performanță hardware, chiar dacă are o carcasă de plastic. Totul se rezolvă cu o husă de piele, au nevoie de așa ceva toate modelele de top și merită să dai banii pe husă ca să ai terminalul ferit de orice zgârietură sau lovitură. LG G2 are același preț cu S4, dar oferă performanță un pic mai bună. Eu zic că merită investiția. Dacă îl prindeți la ofertă la operator, de asemenea, merită luat.

Galerie foto