LG G4 se lansează astăzi în România, iar eu am avut ocazia să îl testez înainte de eveniment. Este un model despre care v-am scris de multă vreme și pe care l-am văzut întâia oară atunci când a ajuns în România. Însă am avut ocazia să petrec și câteva zile cu LG G4 iar concluzia este asta: este un smartphone de top, care nu te va dezamăgi.
LG G4 a ajuns la mine de la Orange, unde este la precomandă și poate fi cumpărat cu abonament sau fără.
Am urmărit de la an la an creșterea LG pe zona de smartphone și vă spun sincer că anul acesta este unul dintre cele mai bune modele pe care le puteți cumpăra. Are toate atuurile: design special, materiale foarte bune, tehnologie de top, aplicații dedicate. Să le trecem în revistă pe rând.
Am avut și am folosit Optimus G, am testat G2 și am lăudat modelul G3 de anul trecut. Totuși, LG G4 este foarte bun și este mai bine realizat decât LG Flex 2. De fapt, chiar și acum, lumea cumpără G2 pentru preț și nu sunt dezamăgiți de experiență. Iar G3 este o alegere foarte bună pentru un smartphone de nivel mediu, arătos și performant.
Sumarul articolului:
Pro și contra LG G4
Mi-a plăcut foarte mult:
– noul design ușor curbat și decizia de a folosi pielea pe spate;
– ecranul este foarte bun, mai luminos și mai clar;
– puterea de procesare este bună (un pic sub M9, dar insesizabil);
– autonomia a fost surprinzător de bună;
– ai card SD, baterie care se scoate;
– camera foto este excelentă;
Rămâne de discutat:
– există riscul ca piele să se tocească;
– la 3.000 de lei există alternative atractive;
Experiența cu LG G4
Întotdeauna am fost un suporter al brandurilor care au lansat produse de calitate și care au adus inovații tehnologice în produsele lor, nu s-au mulțumit doar să copieze un dispozitiv sau un trend. LG, care au lansat primul telefon touchscreen din lume, a reușit îndeplinească ambele criterii de care scriam mai sus prin seria G și sunt convins că merită susținuți și aplaudați, chiar dacă toată lumea vrea astăzi fie telefoane ieftine Android, fie iPhone. Cu atât mai greu este să te impui cu un flagship, cu atât mai mare concurența între terminalele de top. Sincer este foarte greu acum să alegi între Galaxy S6, HTC One M9 și LG G4.
Desigur, este infinit mai greu să treci de la Android la iOS sau invers, să alegi între Android și Windows Phone sau invers. Dar rămânând la vârful seriei Android, să zicem că elimin Nexus 6 din cauza dimensiunilor, iar Note 4 este deja „de anul trecut”. Aș rămâne cu două terminale în cap, S6 Edge sau LG G4. One M9 este identic cu cel de anul trecut, slabe șanse să mă „cucerească”. Iar între S6 Edge și LG G4 este o mare diferență de preț.
Lăsând la o parte comparațiile, LG G4 este un terminal bine făcut. Un display de 5,5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, IPS, 538 ppi. Este un Quantum Display, tehnologie nouă realizată de LG Display, care oferă caracteristici mai bune de vizualizare. Procesorul Snapdragon 808 este six-core, combinând un procesor dual-core la 1,82 GHz și un quad-core la 1,44GHz pentru a avea și performanță și autonomie bună. Este susținut de 3GB de RAM, are 32GB de stocare internă și carduri micro-SD de pînă la 128GB. I-aș lăuda și camera foto, senzorul este de 16 megapixeli, mai măricel, 1/2.6″ și dispune de multe tehnologii dedicate. Face fotografii foarte bune, la nivel cu S6 și peste cele realizate cu M9. Camera foto frontală, pentru selfie-uri, este de 8 megapixeli, una din cele mai bune din industrie, plus că poți face dual-shot, cu ambele camere, pentru a realiza fotografii de ambianță în care apari.
Un alt plus față de alte modele este menținerea modulului de Radio FM, iar bateria integrată este de 3.000 mAh, cu adevărat peste medie. Vine cu Android 5.0 și are deja actualizare la 5.1 din câte știu eu. Interfața LG este una din cele mai prietenoase, iar eu sunt fan Knock Code (doar bați în ecran pentru a-l activa) și de asemenea îmi plac foarte mult butoanele plasate pe spate. Varianta cu piele, că e maro sau roșu, negru sau galben, arată bine. Un pic mai ieftină este varianta cu spatele metalic sau din ceramică. Au comentat unii și au zis că e plastic, dar pînă la ora asta în prezentările oficiale și în teste au fost terminale cu spate metalic sau ceramic. Poate că este un plastic acoperit cu ceramică sau cu vopsea metalică, nu neg asta, am văzut doar un model, pentru scurt timp. Dar spatele ăla este fain la atingere, nu este ca plasticul din modelele anterioare. Iar prețul este cu 2-300 de lei mai mic pentru versiunile fără piele.
Teste de performanță
În ciuda testelor repetate nu am reușit să trec cu el de 50.000 de puncte în Antutu, similar oarecum cu HTC One M9. Cum scriam zilele trecute, S6 a trecut de 70.000 fiind net superior. La capitolul Android doar Xiaomi are un model care scoate 60.000 de puncte în testul Antutu. Restul terminalelor de top se învârt pe la 50.000 toate.
Am rulat teste benchmark diverse pentru a încerca comparații de performanță. Vedeți scorurile în galerie. Nu se compară cu modelele mai accesibile, dar nici nu concurează la maximum de performanță.
Camera foto LG G4
Noua cameră foto integrată în LG G4 a fost prezentată în detaliu încă de la lansarea oficială a terminalului. Ei spun că oferă nivelul de control și tehnologia unei camere foto profesionale. Senzorul de 16 megapixeli are lentilă f/1.8, cu stabilizare optică pe trei axe, autofocus cu laser ca la G3. Faptul că are o aplicație foto care permite controlul manual asupra setărilor este un lucru bun. Toată lumea are camere foto, dar este greu să înveți să treci de la modul Auto la setări manuale. Ei bine, cu aplicația foto de la smartphone poți învăța și poți descoperi rapid setări manuale pe care le poți replica rapid pe orice cameră foto profesională. Odată ce te-a prins microbul fotografiei nu mai este cale de întoarcere, iar Auto rămâne un vis urât.
Vestea bună la LG G4 este că puteți seta salvarea fotografiilor și a clipurilor video pe cardul SD, așa că nu veți bloca memoria internă cu ele. Senzorul LG G4 este pe format wide-screen, 16:9, așa că ar fi natural să faceți fotografiile pe acest format. Puteți face 4:3 sau 1:1, dar este clar că decupează imaginile.
Modul Auto HD este ok, vă ajută la cadrele care au zone întunecate și luminoase în același timp, face treabă bună. Am pus mai jos câteva fotografii realizate cu LG G4, personal mi se pare foarte bun. Click pe imagine pentru mărire!
Accesorii pentru LG G4
Ca de obicei am testat și câteva huse pentru LG G4, atât modele slim, cât și unele pentru utilizatorii îndemânatici, ca mine, care scapă terminalele des pe jos. Sigur, este păcat să ai spatele din piele și să îl acoperi. Dar pe de altă parte, dacă iei o husă de piele precum cea de jos, parcă merge foarte bine. Și poți de asemenea să protejezi pielea de pe spatele telefonului, care nu se va deteriora rapid. Există și huse rezistente la șocuri și lovituri, interiorul fiind cauciucat pentru protecție. Ca de obicei husele sunt de la MobileDirect.ro, recomand cu căldură.
Concluzii
LG G4 nu concurează cu S6 la performanță, dar este mai accesibil și arată deosebit. Pielea de pe spate este reala, doar modelele de test au avut plastic ceea ce a creat confuzie. Totuși, senzația pe care o ai când ții telefonul în mână este bună, stă bine, nu alunecă. Din păcate mă tem că după câteva luni de utilizare se va toci acest strat exterior. Prețul LG G4 este un pic sub S6 sau M9, ceea ce constituie un avantaj. Chiar dacă nu este cel mai performant, cel mai arătos sau cel mai mediatizat terminal, LG G4 este perfecct pentru toți cei care doresc un smartphone de top diferit de restul lumii.
Pe scurt, LG G4 este o alegere foarte bună.
La componenente este un hight end insa, ce cred eu ca strica si multi vor fi deacord cu mine. butoanele de volum si de oprire/pornire a terminalului.. daca ar fi fost pe margine ca la celalte telefoane de top cred ca ar avea vanzari mult peste s6, datorita ca g4 are disegn foarte atragator iar pielea de pe spate ii da un adevarat design premium. Referitor la antutu, sunt telefoane optimizate special doar pentru a scoate scoruri mari insa cred ca ce este peste 45000 deja e foarte bun.. In fine o sa vedem ce vanzari va avea in comparatie cu Iphone 6, Samsung S6, Sony Z4, Huawei p8 si chiar cu Allview x2 Pro
 
Mie mi se par foarte misto butoanele pe spate. Nu le apesi din greseala si nici nu sunt incomod de utilizat, ca alea de la HTC puse aiurea.
 
e foarte misto iar butoanele de pe spate extrem de ergonomice si la indemana