Am avut ocazia să testez router-ul Linksys EA6500, model cunoscut de asemenea sub numele . Modelul a fost prezentat drept cel mai rapid router Linksys, atinge 450 Mbps în banda de 2,4GHz și 1.300 Mbps în cea de 5GHz, evident, în condițiile ideale de utilizare. Pe de altă parte, crește acoperirea WiFi și ai semnal mai puternic la distanță.

Router Linksys EA6500
Router Linksys EA6500

Router Linksys EA6500

Router-ul a fost la fel de ușor de instalat ca și alte modele testate. Comparat cu router-ul obișnuit folosit acasă nu am simțit îmbunătățiri la viteză, dar la acoperire se simte în mod clar. De asemenea, are o mulțime de mufe, ceea ce îți ușurează accesul la diverse dispozitive – USB pentru a seta HDD-uri pentru stocare, DLNA pentru televizoare, Ethernet pentru a conecta computerele prin fir sau pentru alte aplicații de rețea (imprimantă, NAS etc). Router-ul este compatibil IPv6, care va deveni principalul standard utilizat în următoarea perioadă.

Linksys EA6500 a fost proiectat pentru a ajuta utilizatorii să facă față traficului tot mai mare de date, cauzat de fișierele video, jocuri și de numărul tot mai mare de dispozitive personale cu funcţie Wi-Fi. De asemenea încorporează tot mai multe tehnologii de conectare pentru ca toate dispozitivele digitale să funcționeze foarte bine inter-conectate și să se poată transfera rapid fișierele dorite de pe una pe alta.

Linksys oferă și un cont online, opțional, dar care îți permite setarea funcției de control de la distanță pentru toată rețeaua de acasă. Mai precis poți accesa de oriunde ai Internet propria librărie de muzică, filme, jocuri, prin Internet, printr-o interfață web. Doar să ai echipamentele conectate. Există și aplicații de Control Parental, pentru a urmări activitatea online a copiilor, ba chiar puteți accesa camerele de supraveghere de acasă – dacă aveți.

Linksys a inclus o tehnologie de conectare botezată SimpleTap, care permite conectarea accesoriilor NFC (near field communications). Nu am primit la test conectorul multimedia anunțat odată cu acest router. Acesta a fost dezvoltat special pentru conectarea wireless a diferitelor dispozitive, cum ar fi televizoarele Smart TV, playerele Blu-ray sau consolele de jocuri, oferind și viteze de ordinul gigabiţilor pe secundă. Routerul costă 949 lei, dar acum nu este pe stoc la eMAG. Connectorul media are un preț recomandat de 579 de lei.

Galerie foto