Moto G100 mi-a lăsat cea mai bună impresie dintre modelele midrange testate în ultima perioadă. Atât ca realizare, dar mai ales ca performanțe tehnice. Are procesor de top, camere foto foarte bune, autonomie maximă. Dar este adevărat, nu este printre cele mai ieftine modele la ora actuală. Vedeți și un review video mai jos.

Pro și contra Moto G100

Avantaje:

  • procesorul Snapdragon 870 este foarte bun;
  • camera foto este excelentă;
  • autonomia a fost foarte mare;
  • stocare rapidă și destul RAM;
  • slot de card de memorie, mufă de căști;
  • cameră selfie duală

Dezavantaje:

  • prețul este relativ mai mare;
  • ecran IPS LCD;

Specificații Moto G100

Ecran: 6.7 inch, IPS LCD, 90Hz, HDR10, 560 nits
Procesor: Qualcomm Snapdragon 870
GPU: Adreno 650
Memorie: 8GB
Stocare: 128 GB UFS 3.1 + card microSD 1TB
Camera: 64+16+2 megapixeli + ToF 3D
Selfie: 16 + 8 megapixeli
Dimensiuni: 168.4 x 74 x 9.7 mm
Greutate: 207 g
Baterie: 5.000 mAh + 20W
OS: Android 11
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 2200 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 6 Media: 4.7]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Motorola România.

Review Moto G100

Am urmărit acest model încă dinainte de lansarea oficială. Era botezat inițial Moto Edge S, ca o continuare a modelelor Moto Edge de anul trecut. Dar acest nume a fost folosit doar în China. În Europa a fost prezentat drept Moto G100, flagship-ul seriei G. Sunt modele dotate și echilibrate, cu preț bun. Dar acesta aduce tehnologie de top la acest nivel de preț.

A fost primul telefon lansat cu Snapdragon 870 5G. Procesorul abia lansat este o versiune mai rapidă a flagshipului de anul trecut, Snapdragon 865. Nucleul principal se duce acum la 3,2 GHz, depășind performanțele anterioare. Acere același GPU, Adreno 650. În plus, este utilizat din nou modemul Snapdragon X55 5G. Este mai puternic decât fostul Snapdragon 865 Plus.

Procesorul este susținut de o memorie RAM de 8 GB, stocare 128GB cu UFS 3.1 și un sistem de operare Android 11. Are display LCD însă, un ecran 21:9 cu rezoluție FullHD+ și rată de refresh de 90 Hz. Nu este un ecran rău, chiar este certificat HDR10, deci calitatea imaginilor e bună. Dar ar fi fost mai atractiv un Super AMOLED.

Mi s-a părut un atuu interesant sistemul foto dual pentru selfie. Camera principală are un senzor de 16 megapixeli pentru portret, dar și o cameră secundară ultrawide de 8 megapixeli. Așa poți face poze cu grupuri mai mari sau peisaje mai frumoase.

Pe spate are un sistem de patru camere cu un senzor principal de 64 megapixeli. Este ajutat de un ultrawide de 16 megapixeli, un senzor de adâncime de 2 megapixeli și un al patrulea senzor de tip 3D ToF. Bateria are o capacitate de 5000 mAh și se poate încărca cu până la 20W. Este păcat că nu au pus măcar 33W.

Vedeți mai jos testele realizate și câteva imagini cu camera foto impresionantă.

Teste benchmark

Am rulat majoritatea testelor cunoscute pe Moto G100, iar rezultatele sunt de nivelul flagship. Fără să aibă cifrele unui telefon de gaming care costă dublu, terminalul Motrola a atins niveluri record. Scorul Antutu a fost de circa 670.000 de puncte, aproape depășind flagship-uri scumpe de la competiție. Doar OnePlus 9 Pro sau Asus ROG Phone 5 sunt mai performante, ambele costând peste 4.500 de lei. Samsung Galaxy S21 Ultra a avut scoruri mai mici (655.000), iar Mi 11 de la Xiaomi are 679.000.

În testul Geekbench 5, terminalul rămâne sub 1000 de puncte single-core. Mă face să cred că nu a rulat testul pe acel nucleu principal de putere. Altfel logic trebuia să aibă puncte peste orice concurent. La multi-core rămâne de asemenea sub 3000. Mi se pare ciudat că având performanța peste 865, scorul aici este sub cel obținut de 865. Dar sunt posibile mai multe scenarii. Fie software, fie ceilalți au cam trișat.

Autonomia a ieșit circa 19 ore 45, de nivelul la care te aștepți la un telefon Motorola. Adică atingi 40 de ore de utilizare normală. Oricum, te trece cu bine de o zi de utilizare. Ar fi fost ideal să aibă încărcare fast mai rapidă. Dar merge și așa. Oricum, pentru încărcat full trebuie lăsat peste noapte, altfel te plictisești așteptând.

Stocarea este de cea mai bună calitate, UFS 3.1. Rezultatele au fost excelente la scriere / citire.

Camere foto

La capitolul foto este de asemenea cam cel mai bun setup văzut pe un telefon mid-range. Îi lipsea doar camera de zoom pentru a fi telefonul perfect pe partea de fotografie. Poți folosi trucuri datorită senzorului mare, face crop sau zoom digital. Era mult mai bun un zoom optic. Totuși, senzorul principal de 64 de megapixeli este bun. Are F/1.7, dimensiunile sunt mari, de 1/2 inch, are însă pixeli de 0.7 nanometri. Autofocus laser este printre cele mai rapide și performante, iar rareori a greșit focusul.

Camera ultra-wide este foarte bună, de 16 megapixeli. Are un unghi de 117 grate și F/2.2, totuși are pixelii de 1 nanometru. Autofocus PDAF care a ieșit foarte bine în teste. Camera de 2 megapixeli este doar pentru efecte la portrete (depth), în plus are pe spate un senzor 3D ToF. Acesta va asigura că toate imaginile ies perfect. Filmează la rezoluții 6K cu 30 de cadre pe secundă sau 4K la 60 de cadre pe secundă. Poate filma Full HD la 120fps. Dispune de stabilizare bazată pe giroscop.

Camera selfie este și ea tare. Lentila principală este de 16 megapixeli, cu pixelii de 1 nanometru. Camera ultrawide are unghi de 118 grade, cuprinde mai mulți oameni sau peisajul. Are ea doar 8 megapixeli dar au ieșit pozele foate bine.

Huse și carcase Moto G100

Ca orice telefon nou, vă încurajez să folosiți huse de protecție și folii pentru a proteja ecranul. Nu prea pare să aibă folie pe ecran și la o căzătură se poate zgâria rău. Nici pe spate nu pare să fie foarte rezistent. El are o husă transparentă în cutie, dar uneori nu prea este de ajuns. Și vă spun eu că unele modele nu stau deloc bine în buzunar. Eu doar le testez și le găsesc ulterior cu diverse semne și zgârieturi. Nu mai zic de cele care sunt lucioase și cad pe jos.

Vă recomand magazinul de accesorii MobileDirect, care are o secțiune vastă de huse Motorola. Deocamdată nu au pentru G100, dar sunt sigur că vor veni rapid.

Concluzii finale

Moto G100 este o decizie interesantă pentru Motorola, care intră astfel pe segmentul midrange-premium. Ei aveau telefoane ieftine bune, precum Moto G9 Power de exemplu. Sunt lente, dar măcar ai autonomie mare pentru multe zile. Aveau și telefoane mai premium, cum au fost anul trecut Moto Edge.

Acuma merg pe o zonă mid-range unde nu sunt mulți competitori. Modelele mai vechi care scad spre 2000 de lei sunt depășite deja. Modelele noi lansate pe la 2000 de lei au procesoare slabe și camere foto mediocre. Așa că au reușit o combinație excelentă de putere, autonomie și camere foto. Mi-a lăsat cea mai bună impresie dintre modelele midrange testate în ultima perioadă.

Evident, ar fi ideal să se ieftinească un pic, după care va fi un adevărat best buy.

Galerie foto