Lenovo Moto G5S Plus review – este un smartphone capabil, cu ecran mare, preț decent și autonomie bună, dar nu este pentru cei care caută performanța. Este bine realizat, stă foarte plăcut în mână, are cameră foto duală pe spate, baterie mare și autonomie mare, dar procesorul este mid-range și ar fi putut fi mai bun. Discutăm fiecare aspect în detaliu mai jos.
Pro și contra Moto G5S Plus
Avantajele acestui model:
– design și realizare foarte bună, de nivel premium;
– aluminiu + sticlă;
– cameră foto bună;
– autonomie bună;
– preț bun;
– rezistă la stropi de apă;
– per-total o experiență bună;
Rămâne de discutat:
– procesorul are o performanță limitată;
– există modele mai performante la acest nivel de preț;
Moto G5S Plus păreri
După cum poate știți am testat anul acesta o serie întreagă de dispozitive Motorola. Îmi place că oamenii de la Lenovo au știut să păstreze standardul ridicat al brandului Moto și au creat telefoane solide, rezistente, fiabile, care merg bine și au un preț excelent. Adresează exact cea mai mare zonă de consumatori, nu cei care vor vârfuri de gamă, nu cei care vor cel mai ieftin terminal, dar cei atenți la raportul calitate/preț.
Pînă acum nu am avut o experiență slabă cu niciun smartphone Motorola. Este adevărat că Moto G5S Plus este o versiune îmbunătățită a lui G5 Plus, pe care l-am văzut la MWC în primăvara trecută și este doar un pic mai scump. Păstrează linia de design și dotările, dar are ecranul un pic mai mare, camere foto mai bune. Probabil experiența pe G5 Plus este similară per-total, iar telefonul este ușor mai ieftin (aici), dar G5S Plus are atuurile lui și nu este cu mult mai scump.
Cum spuneam, design-ul este unul premium, telefonul are body-ul din aluminiu și este rezistent, solid, plăcut de ținut în mână. Este destul de ușor și destul de compact, nu este foarte mare deși are 5.5 inch. Ecranul este calitate foarte bună, chiar dacă doar Full HD, se vede foarte bine pe el. Bateria de 3.000 mAh rezistă destul de bine. Cred că modelele Moto au una dintre cele mai bine calculate autonomii din industrie.
Dacă ar fi să-i reproșez ceva este procesorul, au mers pe Qualcomm Snapdragon 625, un octa-core bazat pe Cortex-A53, deși anul ăsta a fost lansat 626, apoi 630, plus 660, care s-ar fi descurcat mult-mult mai bine. Așa procesorul atinge 2.0GHz, dar simți că ești limitat, aplicațiile mai complexe se încarcă greu și uneori experimentezi lag.
Desigur, unele modele ar fi afectat prețul final, dar cred că un Snapdragon 626 ar fi meritat pus, pentru a oferi un plus minim de performanță față de versiunea anterioară. Snapdragon 625 nu este foarte rău, dar ideea este că se putea și mai bine.
Vine cu Android 7.1 stock, ceea ce face experiența de bază mult mai plăcută, chiar dacă au un skin special de Moto, recunoscut de cei care au mai folosit telefoanele companiei. Motorola promite actualizarea la Android 8.0 Oreo fără alte bătăi de cap.
Stocarea internă este de 32GB și există slot pentru carduri de memorie microSD deci nu veți avea probleme pe partea asta. Camera foto este duală, cu senzori de 13 megapixeli, iar lentilele sunt f/2.0, cu autofocus și video 2160×1080 pixeli, iar camera foto frontală este de 8 megapixeli, vă descurcați ok cu ea.
Performanța Moto G5S Plus
Procesorul Qualcomm este de nivel mediu, economic, deci focusul nu este pe productivitate. Scoate totuși peste 60.000 de puncte în Antutu, deci este destul de ok pentru telefon de zi cu zi. Merg toate aplicațiile, dar nu veți fi campioni la jocuri video cu acest model. Poate rula orice joc, dar nu va fi sprinten ca un Snapdragon 835.
Acceleratorul grafic este Adreno 506, tot mid-range, performanțe peste telefoanele ieftine, dar nu destul de mari pentru fi în jumătatea superioară a clasamentului. Este din 2015, așa că vă dați seama care este nivelul de performanță.
Terminalul vine în România cu 4GB de RAM și 32GB de stocare, deci se va mișca ok. Android curat contribuie la o experiență foarte bună în interfață.
Bateria integrată este de 3.000 mAh, se descurcă bine la capitolul autonomie. Datorită procesorului economic, utilizarea este de mai bine de 24 de ore fără probleme. Lenovo Moto 5GS are tehnologia de încărcare rapidă TurboPower de la Motorola, se încarcă foarte rapid.
Prețul recomandat pentru Moto 5GS Plus este 1.399 lei cu TVA în versiunea cu 3 GB de RAM și 32 de GB spațiu de stocare și 1.499 lei pentru G5S Plus versiunea cu 4 GB de RAM și 32 de GB spațiu de stocare.
Eu personal aș alege a doua variantă, dar dacă nu aveți buget, nu este problemă, se descurcă ok și cu 3GB de RAM, nu veți simți vreo mare diferență. Telefonul este de urmărit în perioada următoare, fiind foarte interesant pe post de cadou. Mai ales dacă îl cumpărați pentru cel mic, pentru un adolescent sau tânăr sau pentru cineva mai în vârstă care dorește acum un smartphone mai bun.
Ce-i aia „productivitate” cand vorbim de un telefon mobil? Ce sa faci (produci) cu el?
N-am vazut niciodata angajatii in open-space-urile multinationalelor sa lucreze pe…telefoane. Din contra, ecrane cat mai mari (monitoare de 22-27″) si laptop.
Pentru manageri, un mail cu „approved” e capabil oricare telefon sa dea. Cam asta e maximul de „productivitate” al managerilor. Nimeni nu vizualizeaza Exceluri pe telefon.
In septembrie 2018 l-am cumparat cu 900 de lei, nou, la liber, din magazin fizic.
 
Salut Andrei, nu, într-adevăr nu este vorba de angajații la birou, ci de momentele când ești pe drum și singurul dispozitiv la îndemână este telefonul mobil. Mulți îl folosesc, tot mai intens.