Păreri despre Moto G9 Power

Moto G9 Power este un terminal cu focus pe bateria mare. Cu ecran relativ mare. Cameră foto decentă. Un procesor decent. Dar are un ecran prea slab și întunecos. Camera este ok doar pe senzorul mare. Stocarea este cam lentă. Adică are plusuri și minusuri. Dar cel mai complicat este că avem alte modele mai dotate la acest nivel de preț. Le menționez mai mai jos.

Are un ecran LCD, cu diagonală de 6,8 inch, fiind practic printre cele mai mari de pe piață. Pe de altă parte, este un ecran cu rezoluție slabă, doar 1640 × 720 pixeli, cu alte cuvinte o calitate sub media modelelor disponibile la acest preț. Doar 263 ppi, dar atinge 383 nits, poate urca la 465 nits cu Adaptive brightness (luminozitatea adaptabilă automat). Modelele concurente au ecrane Full HD+, însă este la fel de adevărat că au o autonomie mai redusă.

Procesorul nu este rău Snapdragon 662 are focus pe autonomie și el. Construit pe 11 nanometri, are patru nuclee „de putere”, ARM Cortex-A73 la 2.0 GHz și patru nuclee economice ARM Cortex-A53 la 1.8GHz. Acceleratorul grafic este și el de nivel entry, Adreno 610 GPU. Dispune de 4GB de RAM, iar modelul testat a fost de 128GB. Suportă însă carduri de memorie, spre deosebire de unele modele flagship.

Camera foto este ok, dar numai un senzor utilizabil. Mă rog, probabil că și camera selfie este decentă. Camera are un modul principal de 64 de megapixeli, care se descurcă ok. Atât la poze, cât și la filmare. Dar nu are zoom deloc, nu are ultra-wide deloc. Camera a doua este de macro, de 2 megapixeli. Un alt senzor este doar pentru adâncime de câmp, pentru efecte faine la portrete și atât.

Bateria integrată este de 6.000 de miliamperi și are tehnologie de încărcare rapidă cu 20W. Totuși a mers cam greu încărcarea, ar fi trebuit spre 45-55W ca să simți cu adevărat că ai un beneficiu. Dar pe de altă parte, nici ceilalți competitori nu au încărcare mai rapidă.

Deocamdată nu avem un preț oficial pentru acest telefon. Conform comunicatului de presă inițial era cam 200 de euro. Nu este prin magazine, doar pe Mobilissimo am găsit menționat un preț de 1.049 lei. Telefonul nu e disponibil. Însă ar fi un preț cam mare pentru ce oferă. Avem POCO M3 la fel de dotat și cu preț 649 lei. Există în oferta unor magazine și Samsung Galaxy M21 la prețuri pornind cu 899 lei, mult mai bine.