Am testat Motorola Defy 2021. Sunt printre cei care au testat și primul Motorola Defy, chiar au declanșat un trend atunci. Acum vin cu un model mai solid, mai bine făcut, chiar destul de performant. O alternativă reală la dispozitivele care se strică des. Pentru cei care s-au săturat de schimbat ba ecranul, ba spatele de sticlă, ba de telefonul căzut în apă. Un rival pentru Xcover.

Pro și contra Motorola Defy 2021

Avantaje:

  • rezistent și protejat la apă și praf;
  • detalii tehnice decente;
  • nivel de preț destul de bun;
  • autonomie foarte mare;

Dezavantaje:

  • la acest preț sunt disponibile telefoane mai performante;
  • este totuși destul de masiv și greu;
  • luminozitatea ecranului trebuie să crească pe viitor;

Detalii tehnice

Ecran: 6.5 inch IPS LCD 1600x720px
Procesor: Snapdragon 662
GPU: Adreno 610
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB + card microSD
Camera: 48+2+2 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 169.8 x 78.2 x 10.9 mm
Greutate: 232 g
Baterie: 5.000 mAh + 20W
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 1.350 / 1.599 lei

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial.

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Impresii după testare

Personal mi-a plăcut modelul. De data asta nu au făcut doar un telefon rezistent. Ci chiar au folosit specificații decente, utilizabile. Este o colaborare dintre Lenovo și Bullit Group, cei care produc telefoanele rezistente Cat, de genul lui Cat S42. Totuși, modelele Cat costă mult și au specificații relativ slabe. Aici au reușit să colaboreze excelent. Produsul este bun, iar prețul final este bun.

Specificațiile sunt comparabile cu Moto G9 Play, telefon care este cu vreo 100 de euro mai ieftin. Dar evident că nu se compară ca și rezistență.

Este certificat conform standardelor din industrie (IP68) și poate fi scufundat la o adâncime de 1.5 metri timp de 35 de minute datorită carcasei sale unice, cu dublă etanșare. În plus, poate rezista căderilor de la înălțimi de până la 1.8 metri și este certificat conform standardelor militare (MIL-SPEC 810H). A fost supus testelor de rezistență la temperaturi extreme și vibrații, precum și căderi libere, aleatorii, repetitive, în manieră controlată.

Folosește pentru ecran cea mai nouă sticlă Corning Gorilla Glass Victus. Spatele este acoperit cu un material plăcut la atingere, cauciucat cumva. Credeam că are husă pe el, dar nu, așa este construit. După părerea mea este foarte rezistent și va ține în timp. Mă bucur că au pus o cameră foto serioasă, de 48 de megapixeli. Dar și o baterie sănătoasă, de 5.000 mAh.

Trecem prin partea de hardware mai jos, teste foto, iar la final tragem niște concluzii.

Teste benchmark

Qualcomm Snapdragon 662 este bazat pe nuclee ARM de generație mai veche. Dispune de 8 nuclee Kryo 260 (design personalizat, capabil pe 64 de biți) care sunt împărțite în două clustere. Patru nuclee sunt de putere, ating până la 2 GHz (Kryo 260 Gold – Cortex-A73) și patru de eficiență cu frecvențe de până la 1.8 GHz (Kryo 260 Silver – Cortex A53). Pot fi, de asemenea, utilizate împreună. Integrează un GPU Adreno 610 de gamă medie. Memoria de 4GB de RAM este suficientă, iar stocarea de 64GB se poate extinde cu un card microSD. Ce-ar fi mers aici era o stocare din generația UFS 2.1 sau 2.2.

Scorul Antutu se aprope de 200.000 de puncte, deci este un telefon utilizabil. În Geekbench a obținut scoruri modeste, dar era de așteptat asta. Stocarea pare să fie eMMC 5.0, o tehnologie veche, care nu mai merge acum.

Bateria de 5.000 mAh are tehnologie de încărcare cu 20W, este ok. Autonomia a ieșit 26 de ore, printre cele mai bune teste. Oricum, Motorola reușesc să mențină o autonomie peste competitori. Vedeți mai jos o galerie cu testele realizate.

Camere foto Motorola Defy 2021

Mă bucur că au ales un senzor principal de 48 de megapixeli. În general, telefoanele rezistente oferă camere de umplutură, să fie ceva acolo. Bine, și ăsta are doi senzori în plus. Unul de macro și unul de adâncime, de 2 megapixeli fiecare. Dar cel de 48 se descurcă decent. Probleme are de autofocus, trebuie să fi atent unde face el focusul. Filmează standard, FHD. Camera de selfie este de 8 megapixeli, se descurcă, dar nu face minuni.

Vedeți mai jos câteva imagini să vă faceți o idee. Sunt micșorate totuși pentru a le putea urca pe blog.

Concluzii

Motorola Defy 2021 este un smartphone rezistent, bine făcut, bine dotat, cu un preț fair play. Realizat în colaborare cu Bullit Group, realizatorul telefoanelor CAT. Sper să le meargă bine și să continue această colaborare. Sper să înțeleagă toți că este nevoie de telefoane rezistente, dar care să fie bine dotate și cu specificații actuale. Știu, e nasol, că dacă se sparge telefonul clientul cumpără altul nou. Dar va începe să conteze mult și rezistența în decizia de cumpărare.

Galerie foto