Teste benchmark

Am făcut câteva dintre testele obișnuite pe acest laptop. Lansat pe final de 2020, Core i7-1185G7 are 4 nuclee și opt fire de execuție. Poate atinge 4.80 GHz și are 12MB de memorie cache. Include noua tehnologie grafică Iris Xe care poate atinge 1.35 GHz. Placa video dedicată este Nvidia GTX 1660 Ti, o versiune bună pentru jocurile obișnuite. Nu are însă Raytracing și tesor cores.

Generația RTX este avantajată pentru că arhitectura Turing aduce nucleele tensor core. Acestea sunt specializate în procesare neuronală, cu un boost de performanță. Nvidia folosește inteligența artificială pentru a optimiza numarul de „rays” dintr-o scen, un lucru la care nucleele tensor excelează. Dar să nu uităm că generația GTX a fost de asemenea destul de puternică. Nu toate jocurile sunt optimizate acum pentru RTX.

GeForce GTX 1660 Ti are o performanță hardware comparabilă cu generația RTX 1070, cu un consum redus de energie. Sistemul de răcire este special, cu două ventilatoare mari și șase heatpipes care transportă căldura. Elicele ventilatoarelor au sub 0.1 milimetri grosime. Vedeți mai multe teste mai jos.

Continuă să citești acest review ->>