Nokia Lumia 925 este cel mai bun smartphone cu Windows Phone în 2013. Anul trecut cel mai bun model a fost HTC 8X. Mi-a plăcut și Ativ S, dar este un terminal nefinisat corespunzător. Iar pe viitor sunt curios care dintre jucătorii mai mici vor mai face telefoane Windows Phone. Lumia 925 mi-a fost trimis în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Am deschis telefonul cu reticență, după experiențele neplăcute cu Windows Phone 8. Dar mi-a lăsat o impresie bună. Se pare că au avensat destul de mult, atât hardware cât și software, telefonul arată excelent, se mișcă bine, există mai multe aplicații și jocuri, iar camera foto este fără rival. Este cu mult peste 920.
Sumarul articolului:
Pro și contra Lumia 925
Pe scurt, mi-a plăcut floarte mult:
– din punct de vedere hardware și design este excelent, cu foarte mici probleme;
– ecranul este foarte, foarte bun;
– camera foto este peste medie;
– autonomia este bună;
– OS-ul este stabil, aplicațiile rulează excelent, fără nici un bug pînă acum;
– au apărut multe aplicații noi, care lipseau acum câteva luni;
– prețul este bun (Orange);
Rămân de discutat:
– nu reușesc să mă obișnuiesc cu Windows Phone 8. Recunosc, sunt fan Android. Mă descurc perfect cu iOS, dar cu WP8 nu;
– lipsesc aplicații oficiale prezente pe celelate platforme;
– partea de navigație gratuită pe viață s-a dovedit marketing;
– tehnologia foto PureView rămâne un mister;
Detalii tehnice pe scurt
Nokia Lumia 925 | Detalii tehnice |
---|---|
Display: | 4,5 inch AMOLED 1280x768 pixeli, 332 ppi. PureMotion HD+ , ClearBlack - protejat cu Gorilla Glass 2 |
Procesor: | 1,5 GHz dual-core S4 Krait |
Memorie: | 1 GB RAM |
Stocare: | 16GB fara slot |
Grafica: | Adreno 225 |
Rețea: | GSM, GPRS, EDGE, 3G 42.2 Mbps / 4G 100Mbps |
Camera foto: | 8 megapixeli, Carl Zeiss, stabilizare, Pureview, f/2.0, 26mm |
Camera frontala: | 1,3 megapixeli |
OS: | Windows Phone 8 - compatibil cu actualizarea Amber |
Localizare: | GPS și GLONASS |
Sunet: | Dolby Mobile |
Conectivitate: | USB, Bluetooth, WiFi, DLNA, NFC |
SIM: | microSIM |
Greutate: | 139 grame |
Baterie: | 2000 mAh - fără capac |
Primele impresii și detalii tehnice
Nokia Lumia 925 impresionează prin design. De fapt, începând cu Lumia 800, design-ul și camera foto au rămas singurele atuuri Nokia. Nu mai menționez că design-ul Lumia 925 aduce foarte mult cu HTC 8X pentru că se va supăra multă lume, doar n-au inventat taiwanezii dreptunghiul, nu? Dar realist vorbind, chiar seamănă. Terminalele Lumia erau în mod tradițional diferite de cele ale competiției. Ecranul foarte bun îți ia ochii de la prima utilizare. Este un AMOLED cu diagonala de 4,5 inchi, cu rezoluție mare, 1280×768 pixeli și densitate 332 ppi. Culorile sunt foarte bune și aici nu există clar niciun rival pe Windows Phone 8. Este acoperit cu Gorilla Glass 2, al meu nu s-a zgâriat deloc deși l-am ținut normal în buzunar.
Spatele terminalului este alb, dar vorbim de un plastic plăcut la atingere, finisat, care îți lasă impresia de material premium. Marginile sunt gri metalizat, combinația este excelentă. Camera foto nu iese foarte tare în evidență, ceea ce este un lucru bun. Dar pozele arată pe AMOLED excelent, când pe monitor nu sunt de fapt atât de bune. O chestie care se întâmplă și la Xperia Z.
Știam că procesorul este un Snapdragon S4 Krait, un dual-core la 1,5 GHz. Se mișcă bine per-total, la pornire, în interfață, în aplicație, dar unele aplicații continuă să pornească greu, în câteva secunde de la accesare. Alte probleme n-am observat. Într-o aplicație benchmark (WP Bench Free) Lumia 925 nu ia nota maximă la performanță, dar este la câteva puncte de lider. Din păcate la testul de rezistență a bateriei nu prea excelează. Nu prinde 2 ore și se epuizează complet. Noroc că asta nu se întâmplă și în utilizarea normală.
Pe de altă parte, când deschizi camera foto ești impresionat imediat. Ca de obicei Nokia are tehnologie foto avansată – optica este Carl Zeiss, senzorul de 8,7 megapixeli nu este mic, ci este 1/3 inch, mai mare decât cel de la iPhone 5 sau Samsung Galaxy S4. Totuși, avem o problemă des întâlnită la smartphone-uri – ecranul AMOLED face ca pozele să arate excelent, dar când le transferi pe computer nu mai sunt atât de spectaculoase. Doar iPhone 4S reușea să arate pozele așa cum sunt ele, poți să-ți faci o idee de la început dacă sunt bune sau nu.
Camera foto are o lentilă fixă de 26mm, cu apertură f/2.0 ca la HTC One, ceea ce înseamnă mai multă lumină în senzor și deci fotografii mai bune. Sensibilitatea ISO nativă merge la 3200, de-aia au ieșit fotografii care pe alte smartphone-uri ar fi doar întunecate. Dar nu trebuie uitat sau minimizat zgomotul de imagine la ISO crescut.
La partea de stocare stă relativ ok, are 16GB și nu dispune de slot de carduri. Sigur, acum poți folosi diverse aplicații pentru a transfera conținutul. De exemplu Orange are un serviciu special de cloud.
Per-total este un smartphone excelent, care arată excepțional și îndeplinește majoritatea funcțiilor fără probleme, are autonomie, are cameră foto foarte bună.
Poziționare și competiție
Nokia Lumia 925 este poziționat ca vârf de gamă. Dacă ar fi fost lansat în 2012 era unul din terminalele top 5 la nivel global. Dar iată, suntem în 2013 și competiția a mers cu un pas mai departe. Terminalele de top, atât Samsung, cât și LG, Sony sau HTC merg acum pe display Full HD de 5 inch. În acest context, AMOLED-ul lui 925 este bun, aproape ca și calitate, dar are 4,5 inch și rezoluție 720p. Un minus pentru cumpărătorii care folosesc orice comparator de detalii tehnice precum GSMArena. Și cumpărătorii folosesc fix asta, iar Samsung a crescut fix datorită acestor comparații între detaliile tehnice. Samsung are grijă mereu să aibă cele mai bune detalii tehnice „și ceva în plus”. Nokia are doar ceva în plus, dar multe în minus.
Procesorul este S4 de la Qualcomm, unul dintre cele mai bune din industrie. Dar din 2012, versiune dual-core. Iarăși, un minus. Știu, Windows Phone 8 nu este adaptat la ecrane Full HD și nici la quad core. Acum se lucrează la actualizare. La spartul târgului.
Camera foto este excepțională, dar toți competorii de top au camere de 10-12 sau chiar 13 megapixeli. „Dar megapixelii nu contează, nu?” – pentru un fotograf profesionist sigur că nu contează. Dar pentru un cumpărător de smartphone-uri contează enorm. Oamenii văd camera foto exact ca și procesorul – trebuie să fie cea mai bună, deci să aibă mulți megapixeli. Așa se iau deciziile de cumpărare, foarte puțini se uită la calitatea reală a pozelor sau la faptul că aplicațiile mobile nu sunt optimizate pentru quad-core.
Ce încerc să spun este că Lumia 925 nu concurează cu terminalele de top – deși ei ar dori asta. Practic este un mid-range, poate fi considerat un concurent iPhone – chiar peste iPhone 5 dacă vreți, dar nu mai mult.
Windows Phone 8 – plusuri și probleme
Sistemul de operare este ok, stabil și rapid, iar controlul asupra aplicațiilor din magazin te asigură că ele vor merge ok și nu ai malware sau crapware ca la Android. Cam atât cu plusurile, restul sunt probleme 🙂 În ciuda fanilor care susțin că „ai toate aplicațiile de care ai nevoie”, lipsesc o grămadă de chestii. Pentru a accesa unele servicii poți folosi aplicații third-party. Ce înseamnă asta? Că ai funcționalitate limitată și ai riscul ca aplicațiile third-party să fie blocate. Asta se întâmplă la Instagram, Pinterest, Vine, Dropbox, Google Maps, Google+, Flipboard, Photoshop Express sau Yahoo Messenger. Astea sunt doar câteva exemple, de fapt din top 100 aplicații utilizate pe Android, Windows Phone are 50. Și situația se amplifică dacă ne referim la content local.
Interfața în sine are probleme. Sistemul de notificări nu are un management centralizat. Adică dacă ai pierdut o notificare, trebuie să plimbi prin toate meniurile ca să o regăsești, nu există un loc sigur în care găsești apeluri ratate, mesaje SMS, mesaje pe rețele sociale și așa mai departe.
Aplicațiile active nu le poți închide (task manager rapid). Asta consumă resursele, scade performanța smartphone-ului și consumă bateria. Ca să scapi de aplicații trebuie să deschizi meniul de multi-tasking, accesezi aplicația, închizi manual.
Nu poți da telefonul pe silent ușor. Să zicem că intri într-o întâlnire importantă – orice alt telefon are un profil „Silent” accesibil rapid. La Windows Phone nu, trebuie dat pe Mute din butonul de volum.
Căutarea este ridicolă. Au pus un buton de căutare doar pentru a crește artificial utilizarea Bing. Nu caută ce vrei tu, nu caută în aplicațiile de pe telefon, nu caută în contacte… E o aberație.
Am tot citit că vine un update pentru Windows Phone, Amber, care ar rezolva multe probleme. Ei bine, nu este disponibil acum pe 925. Sper să vină și chiar să aducă îmbunătățiri interesante. Nu trebuie ignorat nici faptul că Microsoft a îmbunătățit constant Windows Phone și acum, odată cu preluarea diviziei de terminale Nokia, va face probabil îmbunătățiri mai rapid. Cel puțin sper să fie așa și următoarele modele Lumia să aducă și actualizări software importante.
Concluzii
Nokia Lumia 925 este cel mai bun smartphone Windows Phone 8 de pînă acum. Cel mai dotat, cel mai arătos, cel mai bun la fotografie și așa mai departe. Dacă îți place Windows Phone 8, dacă nu ai avut smartphone sau dacă faci upgrade de la un telefon mai slab, atunci 925 este o alegere potrivită. Prețul este bun, oferta Orange este bună. Îl recomand.
Buna ziua,
Ce nu am inteles eu.De ce ati spus „direct” ca este mult peste 920. La ce este mult peste 920, nu ati mentionat.De exemplu, 925 este mai slim decat 920, la design si „ochi” poate conteaza, dar la rezistenta, sau doamne fereste un soc puternic credeti ca iese mai intreg 925? Sincer mie mi se pare mai „copilaresc” daca imi dati voie, 925 fata de 920. Si din ce am vazut si eu in comparatii, bateria este destul de slaba la 925.
 
Salut si multumesc pentru comentariu. Mie mi se pare design-ul lui 925 mai bun, mai aproape de produsul de lux pe care ar vrea sa-l vanda, iar 920 este mai „robust”, mai nefinisat, cum vrei sa-i zici. M-am exprimat poate prea entuziast 🙂 In fond diferentele nu sunt atat de mari, bateria este absolut identica.
 
In opinia mea pentru un barbat 920 este unul din smartphonurile ideale ca rigiditate.Pentru o domnisoara, un 925 pe alb sau rosu zic eu ar fi ideal:)
 
Multumesc pentru opinie 🙂 Si eu am mina lata, dar prefer terminalele subtiri si aratoase. Uite aici o poza care v-ar putea lamuri, eu nu am avut 920 sa fac aceasta comparatie:
http://www.mobzine.ro/wp-content/uploads/2013/08/image59.png
 
Eu unul le-am tinut pe ambele in mana si tocmai de asta mi-am spus opinia:) Acum, trecand la „dueluri” cu cine crezi ca se compara dintre ultimele ragnete?HTC One, Iphone 5, Samsung Galaxy SIV?General vorbind, nu pe categorii
 
Pai am spus, in mare, in text. Ca hardware este sub S4, One sau Xperia, dar peste iPhone 5. Ca ecosistem e aproape imposibil sa compari 🙂
 
Ca fluiditatea sistemului de operare, materialele folosite, camera?:)
 
Este foarte subiectiva treaba. La sistemul de operare am remarcat multe controverse. Oamenii sustin ca Android are bug-uri si se buseste – cand chestia asta tine fix de hardware-ul folosit – pe One sau S4 nu am nici bug-uri, nici probleme de fluiditate. Nici IOS nu are probleme – au bug-uri cei cu 3GS care vor sa faca update la iOS 7, da, iarasi chestie de hardware. Comparand S4, i5 si 925 pot spune ca la nivel de OS sunt similare. Acum, aplicatiile lipsesc in continuare pe WP8 – de aici si autonomie sporita si viteza mare overall.
Camera foto e foarte buna, peste HTC One, peste S4 la intuneric. Dar nu este un argument suficient. La materiale si design cred ca e mai misto HTC-ul 🙂
 
Eu acum am aflat că 925 nu are slot de card. Mare păcat. Eu am doar 8 Gb pe Lumia 720, dar pot atașa card de până la 64GB. Pentru aplicațiile oficiale care lipsesc, există alternative. Știu, nu sunt oficiale.. nu au aceleași caracteristici, dar au timp să facă ceva. Nu e un capăt de lume că nu există Yahoo Messenger, Instagram, dar există alternative la fel de bine, mai ales pentru Instagram.
WP8 mi se pare foarte rapid. Eu știu că aplicațiile se închid atunci când dau pe acel buton înapoi. Sistemul de operare pare simplu la prima vedere, dar are de toate. Să dau pe silențios din butonu de volum, nu îmi ia decât maxim 3 secunde.
Într-adevăr, butonul de căutare e foarte nasol. Putea să deschidă Internet Explorer nu Bing. Astfel, aveam acces la favorites. Așa, trebuie să cauți ceva pe bing și să deschizi, iar apoi ai acces la IE. În orice caz, eu îl ating foarte rar. Intru direct în browser.
Mi-ar fi plăcut o agendă de contacte mult mai clară. Nu să apară toate contactele din facebook, twitter, și etc.. Până la urmă am rezolvat să apară doar contactele cu numerele de telefon, dar oricum e puțin ciudat pentru că sunt asociate cu contul MS. Agenda putea să rămână cea clasică.. de la Nokia 1100 spre zilele noastre. 🙁
 
Sunt un mare fan Android si trebuie sa recunosc ca ma aflu in aceeasi situatie ca si tine, NU ma pot obisnui cu Windows Phone 🙂 Cat despre Lumina 925, am impresia ca era un super smartphone daca avea ca SO Android-ul. Ma insel?
 
Dacă ar fi scos două-trei modele cu Android, acum concurau Samsung de la egal… dar au ales Windows Phone 🙂
 
Toata lumea spune ca putea concura cu Android.Ganditi-va ca mai bine de 2-3 ani Samsung este pe scaunul de rege Android, asa cum este in acest moment Nokia sunt regii WP.Fiecare are parere subiectiva, ca si la masini de altfel zic eu, care e problema daca imi place Duster si nu Renault.Pana la urma fiecare este liber sa aleaga, si Nokia a oferit aceasta posibilitate.:)
Acum, voiam sa te intreb Dan, pe tine te-au deranjat pinii aceia din spate, la atingere?Mi se par cam ciudat pusi acolo.
 
Ai dreptate cu libertatea de decizie, dar Nokia n-ar fi ajuns in situatia sa renunte la telefoane daca facea Android. Nu mai era cazul. Oricum, discutia e inutila, ei au ales „si au cules”.
Legat de spatele telefonului – nu, nu prea deranjeaza. Arata ciudat, da, dar nu prea se simt.
 
Descurajeaza mult designul, adica ies in evidenta pinii aia cand vorbesti la el?
 
Dupa parerea mea nu se prea observa, par niste chestii de aerisire – sunt un pic mai mari decat cele de la difuzor. Daca vrei iti pun poze mai detaliate.
 
Si eu te-as ruga sa imi oferi cateva poze cu acei pini…am cautat astazi pe la 8-9 magazine, reprezentante in Craiova, fie orange/vodafone/germanos, dar niciun chip sa gasesc unul expus sa il tin si eu in mana. Reviewul tau a fost unul bun, dar nu am inteles secventa: ” În acest context, AMOLED-ul lui 925 este bun, aproape ca și calitate, dar are 4,5 inch”. La 4.5 inch eu zic ca diagonala este destul peste medie…daca l-ai pune pe langa un Iphone 5, Apple-ul ar parea doar o jucarie.Tu ti-ai exprimat opinia spunand ca e sub concurenta…pai…in 1-2 ani, unde o sa ajungem, sa tinem telefoanele sau tabletele la ureche? :d
 
Uite, cum sa explic, eu mi-am schimbat parerea de mai multe ori in ultima perioada. Am scris de Note ca este prea mare, apoi l-am utlizat cateva luni si nu mai pare asa de mare, la 5,5 inch e chiar ok. Acum am telefon de 5 inch, HTC One – asa ca 4,5 inch mi se pare mic si inghesuit. Pe de alta parte modelele de 6 si 6,3 inch mi se par extraordinar de mari si de incomode.
 
Pana la urma gandeste-te ca e diferenta de 1 cm si putin intre 4.5 si 5…ce sa mai zici de 4.5 daca eu in prezent lumia 800 care are 3,7;)) Poti face te rog frumos cateva poze la pinii aceia? Ti se par utili, nu te-am intrebat. Mie mi se pare ceva inovativ incarcarea prin wi-fi, chiar daca oricum e nevoie de…priza:)
 
Pun astazi, doar ca mai am treaba. Sorry de intarziere 🙂
 
Nicio problema, multumesc.
 
Cam asa ceva:
http://www.flickr.com/photos/59268737@N08/sets/72157635390623625/
 
Da, nu sunt foarte deranjante ci mai degraba interesante…:) Multumesc pentru poze…ce sa zic, e foarte ok telefonu, cred ca este o idee mai frumos pe negru/negru-mat. Eu de sarbatori voiam sa imi iau un lumia neaparat, ceva cu Android niciun caz…tu ce crezi Dan, va mai lansa Nokia/Microsoft vreun telefon pana in iarna?
 
In privinta trecerii rapide pe silent te inseli. Daca atingi simbolul bateriei, in partea dreapta sus apare un altul care trece telefonul pe vibratii. Foarte simplu si ergonomic.
 
Ar trebui sa lanseze 825 si 1520 – vezi detalii aici : http://www.computerblog.ro/despre/nokia
 
Octavian, am incercat ce zici tu. Daca ating simbolul bateriei se activeaza bara de sus care include reteaua , Wifi si volumul intr-adevar. Dar cand apesi pe volum nu se schimba, nici plus, nici minus, nu face nimic. E doar informativa.
 
Ce n-am inteles eu la articolul la 825:”Procesorul ar fi Snapdragon 400, un quad-core la 1,2 GHz care are focus pe autonomie și preț, nu pe performanță.” Pai e cel mai performant Lumia de pana cum, si totusi nu prea?Daca are un design cat decat premium si nu plastic, probabil o sa il prefer in locul lui 925…
 
@dan dragomir – pentru a trece rapid pe silent apeși butonul lateral de volum în sus sau în jos, apare bara cu reglarea volumului si faci clic in partea dreaptă pe clopotel pentru a trece pe vibratii. E un shortcut fain, nu multi il stiu, eu l-am descoperit din greseala pe HTC 8X si imi e util și acum, la Lumia 925. Mai multe detalii despre telefon am pus si eu in recenzia din link.
 
Un sfat scurt si la obiect: lumia 925 sau galaxy note 2?
 
Bateria si sistemul de operare recomanda Note 2 🙂 Daca vrei foto si batai de cap, alege Lumia.
 
Rog un sfat scurt si la obiect: lumia 925 sau Samsung S 3 ?
Multumesc,
 
E complicat asa, pe scurt. Ce ai avut inainte? Ce vrei sa faci cu el mai departe… Android ofera mai multe oportunitati, dar te descurci si cu WP8 daca nu esti maniac, ca mine 🙂
925 e o alegere foarte buna.
 
am si eu o intrebare. display-ul de pe lumia 920 e mai bun decat cel de pe lumia 925.
 
nu mah intereseaza consumul. am inteles ca cel de pe lumia 920 consuma mai mult
 
Pe 920 este un IPS LCD, iar pe 925 este un AMOLED. În rest sunt absolut la fel, 4.5 inch și rezoluție 720p. Cred că AMOLED e mai bun, dar nu le-am avut simultan ca să îmi dau seama. Ca design, e mult mai bun 925, mai subțire și mai finuț.
 
Am observat ca 925-ul meu achizitionat de la Vodafone nu stie sa stea on-line cand aplicatia in cauza nu este activa. Ca sa exemplific, daca accesez un link primit pe y-messenger se deschide explorer, programul pt y-messenger ruleaza in spate dar nu mai sunt on-line, reconectarea avand loc cand aplicatia de y-messenger revine pe ecran. Este valabil si daca se blocheaza ecranul, daca este vorba de contul de e-mail (nu mai incarca informatia dintr-un e-mail). Se intampla si pe WI-FI si pe conexiune mobila de date.
Este ceva „normal” sau are legatura doar cu terminalul meu?
Multumesc
 
Am achizitionat de o zi un Nokia Lumia 925. Dupa ce o zi l-am folosit, astazi a incetat sa mai functioneze. Nu se poate efectua nicio operatiune pe telefon, apare doar logo-ul NOKIA. Am incercat sa-l deblochez, apasand simultan tasta de micsorare volum si tasta de pornire, dar in afara de o vibratie scurta, nu iese nimic din asta. Stie cineva ce as putea sa-i fac?
 
Buna ziua.
Detin un lumia 925 si am cateva nedumeriri.
Am urmarit aceasta comparatie intre 925 si iphone 5 pe http://www.phonearena.com/phones/compare/Nokia-Lumia-925,Apple-iPhone-5/phones/7850,7378
si am observat ca 925 este cel putin egal cu i5 daca nu chiar mai bun. Nelamurirea mea este de ce pe un i5 jocurile merg perfect iar pe 925 se misca in reluare. Sa fie problema sistemului de operare?
 
Salut,
Ca detalii tehnice si design, Lumia 925 este excelent. Acum, restul depinde de programatori, cat de bine au facut aplicatiile. Se stie ca in cazul Apple focusul este pe cea mai buna experienta si ei nu aproba jocuri sau aplicatii care ar merge prost. In cazul Windows Phone, ei au nevoie sa prinda din urma iOS si Android si accepta orice… Ca la orice Windows ai putea incerca o reinstalare/refresh si instalat iar jocul respectiv.
 
salut.
am un lumia 925 de 2 luni. foarte multumit de al, pana acum 4 zile cand mi-am instalat lumia black. de atunci abia ma mai tine bateria 20 de ore, fara net, fara aplicatii si cu maxim 20-25 de minute vorbite.
stie cineva cum sa revin la windows amber?
 
Wp8 ofera exact aceleasi oportunitati ca si Android, intr-o forma mai eleganta si mai simpla, fara meniuri incarcate, widget-uri inutile si live wallpaper-uri consumatoare de baterie.
Sunt posesorul mandru a doua telefoane cu Wp8, un Lumia 925 si un Lumia 1520. Anterior am folosit si IOS, si foarte multa vreme am fost fan Android. Am avut terminale de top ale momentului, incepand cu Htc Desire, continuand cu Samsung Google Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy S3, apoi Galaxy S4. Pot spune cu certitudine ca nu m-as mai intoarce NICIODATA la Android, din mai multe considerente. Sa enumar cateva.
– sistemul de operare Android este mare consumator de resurse, chiar daca inchizi din cand in cand aplicatiile deschise in fundal, acestea se deschid singure, memoria RAM este permanent ocupata in proportie de aprox 50%, indiferent de tipul terminalului mobil ( entry level, middle range sau high end ). Ca atare, un telefon cu Android are procesorul ” obosit ” numai dupa 6 luni de utilizare, deoarece este foarte solicitat de catre sistem, indiferent de marimea acestui procesor sau de numarul de nuclee.
– fragmentare prezenta in acest moment pe piata Android este un minus. Datorita customizarii excesive pe care producatorii o adauga peste interfata nativa Android, update-urile apar greu, lent, cu foarte multe bug-uri si probleme si nu apar pentru toate modelele Android, de obicei telefoanele mai slabe sunt uitate, de aici si fragmentarea pietei.
– aplicatiile din Google Play sunt multe, dar in general de calitate mai slaba decat cele din Windows Store sau App Store, Google nu are inca un control strict al acestora si exista numeroase cazuri de aplicatii malitioase.
– pesonal nu am avut nici un telefon cu Android care sa nu se blocheze, indiferent de configuratia acestuia, chiar si Galaxy S4 avea lag-uri si o data s-a si blocat. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata cu un telefon cu Windows Phone 8, indiferent de cat demult l-am solicitat, nu are lag-uri, nu se blocheaza, personal am mari dubii legate de afirmatia care sustine ca jocurile pe Windows ruleaza sacadat fata de cele de pe IOS, este o falsa obiectie.
– nu in ultimul rand, un telefon cu Windows Phone nu are nevoie de aceeasi configuratie hardware ca si un Android, deoarece Windows Phone ca si sistem de operare este mult mai bine optimizat.
– comentatorii de aici, cautati site-uri de profesionisti tech si interesati-va. Veti avea confirmarea faptului ca, la nivelul de calitate si profesionalism cu care sunt construite telefoanele mobile marca Nokia se mai poate ridica, poate, doar Motorola.
Restul sunt povesti, marketing ieftin si comportament mimetic…
Cu stima…
 
Merita un windows phone pentru un utilizator obisnuit?(facebook whatsapp viber skype mail si ceva browsing, fara jocuri sau aplicatii care sa mi masoare cati pasi fac pana la masina sau de cate ori m am scarpinat in cap in ultimele 3 zile). Intreb deoarece acest lumia 925 mi a atras atentia modul cum este construit si faptul care nu are lag. in momentul de fata am un telefon samsung cu android si m-a dezamagit. Am avut ocazia sa butonez un nokia 520 si m a impresionat intr un mod placut faptul ca nu avea lag si deschidea paginile web destul de rapid fara sa „agate” cel putin cum e la android. Scopul intrebarii de aici este acela ca pe internet am gasit tot felul de pareri impartite pro si contra despre el, despre soft si mai ales despre aplicatii care majoritatea zic ca nu gasesti aplicatii cum sunt pe android. Problema mea este sa functioneze corect telefonul(am patit sa mi se blocheze aplicatia „phone” [adica aplicatia folosita pentru a raspunde la telefon ]) fara sa se blocheze sau sa faca cine stie ce „chestii”.
 
Salut, Windows Phone si Lumia au prins tocmai la utilizatorii obisnuiti. Cei care cunosc tehnologia vor fie Android pentru root si aplicatii fara numar, fie iOS pentru securitate si experienta mai buna. Dar utilizatorii obisnuiti se multumesc cu browser, mail si cateva jocuri, iar asta gasesti si pe Lumia 🙂 Si da, bateria tine mai bine, pentru ca n-ai cu ce sa o consumi…
 
salut vreau sa stiu si ieu cum pot sa instalez jocurile si apps direct pe telefon cu ajutoru calculatorului si netului
am un nokia lumia 920
 
Cosmin, e foarte complicat, nu prea seamana cu Android 🙂
http://forums.wpcentral.com/windows-phone-8/246252-sideloading-apps.html
Download it to your PC then use the Application Deployment Tool to transfer it to your 920. (You’ll need to upgrade to Windows 8/ 8.1 though)
 
Multi spun ca nu se prea obisnuiesc cu Windows Phone, pentru ca nu prea seamana la nivel de interfata cu Android, dar sunt comvins ca dupa un anumit timp de a utiliza Windows Phone va rula totul de la sine, imi place ca la Windows Phone caracterele sunt foarte mari si largi, fata de la Iphone, parca textul este aruncat pe display, si mi-e imi place mult asta.
 
ce imi recomandati Nokia Lumia 925 sau Apple Iphone 4S
 
E o alegere foarte grea…ce faci cu el, ce vrei sa faci? Daca vrei un telefon fara batai de cap, mergi pe 4S… Daca vrei sa inveti chestii noi si sa cauti aplicatii pina iti vine rau? Lumia 🙂 Dar Nokia are baterie mai buna si merge mai bine (neavand aplicatii…).
 
multumesc……….
 
Prefer sa raman, cel putin deocamdata, pe telefoane cu Android.
 
este adevarat ca Nokia Lumia 925 se incalzeste foarte tare, chiar si la o folosire normala…………
 
Sunt in faza de a-mi cumpara un Lumia 925 dupa ce ani de zile am avut android . NU am inteles cum este cu calitatea pozelor la descarcarea pe laptop adica ce se poate face din moment ce 925 are lentile bune , cea cu aplicatiile care se blocheaza dupa un anumit timp (eu am avut Dropbox unde am si cont si poze incarcate ) si as vrea sa stiu deasemenea ce solutii sint pentru ca aplicatia sa ramana activa , daca telefonul se incalzeste mai mult decat trebuie si care este problema cu instalarea lumia black(comentariul 39)..??!!Stima
 
Nu mai conteaza parerile pro si contra ca eu am comandat deja 2 si maine imi vin deja:)
Imi place mai mult microsoft phone decat android:)
 
Si ce credeti?Acest Lumia 925 are de cateva zile si update oficial la wp 8.1.
Nu mai exista plângeri cum ca wp nu avea notificari ca restul os-urilor…acum are si cel mai complet asistent personal(chiar daca-i inca in beta) si anume:Cortana.Plus alte cateva zeci de functii noi care imi permit sa nu imi fie dor de Android.
Nici bine nu a aparut wp8.1 ca deja se vorbeste de un nou update la el care va include alte zeci de functii,printre care si :foldere pentru acranul principal
 
Ce mi-ai recomanda la raport pret calitate:Nokia Lumia 925 sau HTC 8X.Ma intereseaza si claritatea pozelor si a filmarilor.
 
L-am vazut doar in magazin, m-a impresionat estetic vorbind, chiar are clasa, dar e pacat ca sunt aruncate mereu pe piata telefoane nefinisate, stai sa astepti update-uri si aplicatii pana iti ies peri albi…