Am testat OnePlus 7 Pro, un smartphone de top, care a reușit să mă impresioneze. Dar la 3.500 de lei nu mai putem vorbi despre un smartphone accesibil. I-au lăsat pe Xiaomi să concureze aproape singuri pe zona de telefoane accesibile.
Tu ce notă dai acestui telefon? [ratemypost]



Detalii tehnice OnePlus 7 Pro

Ecran: 6.67 inch AMOLED, 3120×1440 pixeli – margini curbate
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
Procesor grafic: Adreno 640
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB
Camere pe spate: 48 / 16 / 8 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli pop-up
Conexiuni: 4G, BT5.0, WLAN, GPS, NFC
Baterie: 4.000mAh
Sistem de operare: OxygenOS 9.0.5 / Android 9
Preț: 700 euro

Pro și contra OnePlus 7 Pro

Avantaje:

  • design modern foarte bun;
  • ecran cu margini subțiri, fără notch sau găuri;
  • procesor puternic;
  • camere foto excelente;
  • baterie mare;

Dezavantaje:

  • preț cam mare;

Experiența cu OnePlus 7 Pro

Lăudasem anul acesta ZenFone 6 și Xiaomi Mi 9T Pro, dar oamenii mi-au atras atenția să nu las deoparte OnePlus. Eu personal am văzut primul lor model și apoi am mai văzut odată OnePlus 3 și cam atât. Nu aveau prezență la noi și nici nu trimitea nimeni modele la test, așa că nu prea aveam cum să testez. Dar după ce l-au cerut mai mulți cititori, m-am chinuit să fac rost de el de la Evomag. Pînă la urmă, cu vreo lună întârziere, telefonul a ajuns la mine. Atunci primul lucru care mi-a atras atenția a fost tocmai ecranul, este practic un competitor tare pentru Samsung, dar ecranul este mai bun pentru că nu are nici notch, nici găuri, este cu margini subțiri, cum ar trebui să fie.

Ecranul este AMOLED cu diagonala de 6.67 inch, cu rezoluția 3120×1440 pixeli, 516 ppi, un ecran cu adevărat comparabil cu cele de la Samsung, peste ceea ce oferă rivalii acum. Este și cu marginile curbate pe lateral. Este certificat HDR10+, are rata de refresh 90Hz și formatul 19.5:9.

Camera pop-up este o noutate, dar este un trend bun. Este loc pentru ea pe partea superioară, dar sunt ok și modelele flip. Totuși, mecanismele în general nu rezistă prea mult timp, deci prefer un sistem care să poată fi folosit și manual dacă se strică ceva. Pînă acum nu am văzut vreun proiect care să fie perfect. Cea mai mare problemă rămâne că în buzunar există mereu riscul să intre acolo scame și mizerii, iar când se rotește mecanismul se poate strica. Sau la o cădere din mână, mecanismul de pop-up se poate bloca. Sau pur și simplu se termină ciclul de viață pentru el și camera nu mai iese. Creează un risc pentru utilizator. Dar wow, cum este ecranul cu margini chiar subțiri…

Camera foto de 48 de megapixeli este foarte bună, a fost integrată pe multe telefoane, în special mid-range, dar contează foarte mult puterea de procesare și viteza cu care se mișcă camera foto. La OnePlus totul a fost ok, ba chiar îmi place Oxygen OS al lor, se mișcă rapid și nu are bug-uri. Interfața arată mai bine decât 90% dintre telefoanele de pe piață. La fel, autonomia mi s-a părut bună, peste medie, e drept că și bateria are 4.000 mAh.

Per-total este un smartphone foarte bun, bine făcut, premium, dar rămâne scump. Tocmai s-a lansat OnePlus 7T, generația nouă și dotată mai bine. Este un lucru bun, dar sper că acum se va ieftini acest model. Deocamdată nu am văzut semne în acest sens.

Performanțe hardware OnePlus 7 Pro

Procesorul de top și combinația de memorie multă și stocare multă și rapidă a dat rezultate foarte bune. Este printre cele mai puternice telefoane de anul acesta, deși nu trebuie să uităm că sunt cunoscuți pentru faptul că trișează la testele de performanță. Scorurile în Antutu sunt mari, dar sunt de asemenea în top la viteze de scriere/citire și la multe alte teste, grafice sau de procesare simplă. Vedeți mai jos cam toate rezultatele.

Camere foto OnePlus 7 Pro

Camera foto de 48 de megapixeli este probabil senzorul Sony pe format 1/2 inch, cu apertură foarte bună, F/1.6, cu autofocus laser și stabilizare inclusă. Fotografiile ies foarte bine, clare, fără să fi câștigat vreun concurs sau test DXOMark. Totuși, este una dintre cele mai bune camere disponibile în 2019. Camera de 8 megapixeli oferă un zoom optic de 3X, de nivelul rivalilor de la Huawei, cu imagini foarte bune calitativ. De asemenea, camera ultra-wide are senzor de 16 megapixeli, mi-au plăcut imaginile ieșite. Vedeți mai jos câteva imagini (sunt micșorate și prelucrate).

Concluzii

OnePlus 7 Pro este unul dintre cele mai bune terminale smartphone disponibile acum, prin raportul calitate/preț. Are însă tehnologie avansată, ecran cu margini curbate și rezoluție mare, cameră foto avansată, procesor de top, ceea ce face ca în final să fie un terminal destul de scump. Prețul este acum 3.500 de lei, dar sper că odată cu lansarea versiunii noi (OnePlus 7T Pro) să mai scadă prețul pentru acest model. Astfel ar fi extrem de recomandabil.

Galerie foto