Impresii legate de OnePlus 9 Pro

M-a impresionat de la început colaborarea cu Hasselblad. Este brandul foto premium care a oferit camerele NASA cu care au fost făcute fotografii în spațiu. Hasselblad oferă o niște culori unice și un sitem de reglare specific al camerei. La acest model s-au ocupat doar de software și calibrarea senzorului. Anii viitori ar putea urma și un hardware gândit de specialiștii foto.

Oneplus a colaborat și cu fotografii profesioniști care sunt ambasadori Hasseblad. De asemenea cu inginerii și echipa de cercetare/dezvoltare de la Hasselblad. Folosesc sistemul de machine learning pentru optimizarea scenelor. Se bazează pe sute de cadre deja analizate.

Mi-a plăcut desig-ul general. Aduce cumva cu Mi 11, dar parcă arată mai bine. Dintre terminalele Androoid de top, OnePlus 9 Pro arată parcă cel mai echilibrat. Desigur, este o părere subiectivă, fiecare are favoriții lui. Nu mă încântă nici la ei lipsa cardului microSD sau a mufei de căști. Dar măcar ei au cameră de zoom optic.

Despre tehnologia OnePlus 9 Pro

Vine cu Snapdragon 888 evident, cel mai rapid procesor. Include cele mai noi tehnologii, WiFi 6 și Bluetooth 5.2. Sistemul de răcire Oneplus Coolplay, mută căldura de pe margini pe centrul terminalului. Sistemul include cinci straturi de grafit și cupru pentru disiparea căldurii. Bateria este de 4.500 mAh din două celule cu Warp Charge 65W și 50W wireless la OnePlus 9 Pro. Are și reverse wireless charging pentru gadgeturi.

ads

Vine cu ecranul de top din 2021. Este AMOLED cu rezoluție QHD+, curbat pe margini, certificat HDR10+ și are 1300 de niți luminozitate maximă. Rata de refresh 120Hz este smart, datorită tehnologiei LTPO. Gestionează refresh-ul de la 1 Hz când vă uitați la poze, la 120Hz când rulează filme sau jocuri. Consumul este mai redus decât la ecranele AMOLED normale. Rating DisplayMate de A+.

Sistemul foto OnePlus 9 Pro este cu patru camere foto. Camera foto ultrawide are un senzor Sony IMX789 personalizat, proiectat împreună cu inginerii japonezi. Este de 50 de megapixeli, nu au precizat exact. Știm că are dimensiunea 1/1.45 inch, fotografii de noapte mai bune, fără blur sau pixelare. Camera ultrawide este cea mai folosită pe telefon după cea principală. Au lucrat la o lentilă denumită Freeform, care nu distorsionează imaginea pe margini. Camera principală are senzor Sony IMX766 de 1/1.5 inch, de 48 de megapixeli, mult mai mare decât cele de pe iPhone 12 Pro Max.

Camera de zoom are 8 megapixeli și include stabilizare optică. Zoom optic de 3.3X și zoom maxim digital de 30x. Sistemul include o cameră monocrom, așa cum aveau Huawei pe seria P atunci când au lansat colaborarea cu Leica.

OnePlus rămâne printre cele mai populare branduri în Europa, iar în România sunt în top cinci jucători. Nu a existat până acum o divizie OnePlus în România. Asta înseamnă că s-au activat în 2021 și vor să crească prezența și vânzările pe piața locală. Telefoanele sunt prezente acum și la eMAG / Altex sau Orange. Pe viitor vor dezvolta prezența aici.

Bateria este numai 4.500 mAh. Spun asta pentru că și 5.000 este destul de puțin azi. Poate 5.500 ar fi o alegere ideală. Ei vorbesc despre realizarea unui telefon subțire sau ușor, dar cred că ar trebui pe primul loc autonomia mai mare. Încărcarea rapidă este bună, 65W pe fir și 50W wireless. Sper să nu afecteze în timp sănătatea bateriei.

Continuă să citești acest review — >>