Am testat Oppo Find N, pliabilul care se aseamănă cu Galaxy Z Fold 3. Este o demonstrație excelentă. Au reușit să-l facă mai bun decât Samsung. Pare mai premium, stă mai bine în mână. Dar din păcate rămâne doar o demonstrație. Nu poate fi găsit prin magazine nicăieri.
Sumarul articolului:
Pro și contra Oppo Find N
Avantaje:
- calitatea foarte bună a ecranului și îmbinării;
- aspect premium, compact, solid;
- baterie de mare capacitate;
- utilizare fără bug-uri;
Dezavantaje:
- preț destul de mare;
- imposibil de cumpărat;
Detalii tehnice Oppo Find N
Ecran: 5.49 / 7.1 inch AMOLED
Procesor: Qualcomm Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 512 GB UFS 3.0
Camera: 50+16+13 megapixeli
Selfie: 32 & 32 megapixeli
Dimensiuni: 32.6 x 140.2 x 8.0 mm
Greutate: 275 g
Baterie: 4.500 mAh + fast charge 33W
OS: Android 11 / Color OS 12
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth v5.1, USB Type-C, NFC
Preț: 1.750 dolari
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
De câțiva ani am văzut conceptele pliabile Samsung, Huawei și anul trecut am văzut telefonul derulabil Oppo X 2021. Și acela a fost impresionant, am înțeles însă limitările tehnologiei. Motorul care extinde ecranul este o componentă sensibilă și ținând telefonul greșit îl poți strica. Sigur, se va îmbunătăți pe parcurs. Modelul nu a ajuns în magazine și nu s-a vândut la noi. Ceea ce suspectez eu că se va întâmpla și cu noul Find N. Am găsit modelul doar într-un magazin chinezesc, nu foarte cunocut, cu un preț de 1.750 de dolari. Oficial, telefonul fusese anunțat la un preț de circa 1.449 euro.
Comparat cu Z Fold 3, telefonul Oppo este mai compact. Ecranul extins are 7.1 inch în loc de 7.6 inch la Samsung. Ecranul extern este de 5.4 inch în loc de 6.2 inch. Este mai compact, stă mai bine în mână. Bateria este de 4.500 mAh, comparat cu 4.400 mAh la modelul sud-coreean. De asemenea, spulberă telefonul Samsung la camere foto. Are senzor principal de 50 de megapixeli, are camerele selfie ambele de 32 de megapixeli, ultra-wide de 16 megapixeli. Camera de zoom este de 13 megapixeli. Totuși, ecran Samsung este mai luminos.
Procesorul este Snapdragon 888, cu 8 sau 12GB de RAM. Eu am prins varianta de top, a fost foarte ok. Stocare rapidă, rezultate bune în teste. Chiar pare un model interesant și sper ca pe viitor să ajungă cu ele în magazin.
Teste benchmark
Am avut la test o variantă chineză, fără Google Play. Dar a fost ușor de instalat magazinul Google din Aptoide, iar serviciile merg pe dispozitivele Oppo. Autonomia este mare cu ecranul plait: peste 20 de ore. Asta datorită ecranului mic, care consumă mai puțin. Dar cu ecranul mare deschis a ținut 14 ore, ceea ce este decent. De la 7 dimineața la 9 seara. Merge pentru un astfel de dispozitiv. Și oricum, un astfel de device nu este ținut deschis non-stop. Probabil că duce mai mult.
Oppo folosește un mod special Performance Mode pentru scoruri maxime. A dus procesorul destul de sus. Scorul Antutu a fost 810.000 de puncte, iar încălzirea a fost cu 7.5 grade. Probabil la următoarele testele se încinge mai tare. Scorul Geekbench 5 single-core a fost de 1.100 puncte, iar multi-core de 3.212 puncte. Vedeți mai jos ce alte teste am mai făcut.
Camere foto
Oppo au și ei focus pe camerele foto, așa că nu e de mirare că fotografiile ies foarte bine. Nu este un device care să fi prins tehnologia Hasselblad, pe care Oppo o va prelua de la Oneplus odată cu integrarea. Totuși, am remarcat o asemănare cu fotografiile realizate cu OnePlus 9 Pro. Senzorul foto este bun, este mare (1/1.56 inch), cu pixelii de 1.0 nanometri. Vedeți mai jos ce-am putut realiza în condițiile date. Adică foarte puțin timp la dispoziție.
Imaginile sunt micșorate pentru a le putea urca pe blog. Dar fără filtre.
Concluzii
Oppo Find N este un produs foarte interesant. Mai compact, mai dotat și mai performant decât competiția. Au rezolvat mai bine mijlocul ecranului, curbura este aproape invizibilă. Bateria ține destul de mult, performanța hardware e bună. Camerele foto sunt bune și se descurcă în orice situație. Dar din păcate nu este de găsit nicărieri. Oppo face iar o demonstrație tehnologică, primește aplauze și review-uri pozitive. Dar nu vinde acest produs, care rămâne astfel o demonstrație inutilă.