Oppo Find N2 Flip este primul model pliabil care mă convinge de faptul că aș putea adopta un astfel de telefon. Însă deși este un pas corect spre viitorul pliabilelor, îi lipsesc câteva lucruri care l-ar transforma într-un device „must have”. Și e adevărat, Oppo continuă politica de a concura Apple și Samsung la prețuri, fără a oferi același nivel de tehnologie.



Pro și contra Oppo Find N2 Flip

Avantaje:

  • formatul pliabil îl face compact și plăcut de ținut în buzunar;
  • bateria este mai mare decât concurenții;
  • procesor puternic;
  • pare rezistent;
  • camere foto bune;

Dezavantaje:

  • lipsesc opțiuni foto;
  • nu este procesorul de top al anului;
  • preț foarte mare;

Detalii tehnice Oppo Find N2 Flip

Ecran complet: 6.8 inch, LTPO AMOLED, 2520×1080 px, 120Hz, HDR10+, 1200/1600 nits
Ecran extern: 3.26 inch, AMOLED, 720×386 pixeli, 403 ppi, Gorilla Glass Victus
Procesor: Mediatek Dimensity 9000+ (4 nm)
GPU: Mali-G710 MC10
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 128 / 256 / 512 GB UFS 3.1
Camere foto: 50 + 8 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni extins: 166.2 x 75.2 x 7.5 mm
Dimensiuni pliat: 85.5 x 75.2 x 16 mm
Greutate: 191 g
Baterie: 4.300 mAh + 44W
OS: Android 13, ColorOS 13
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB Type-C 2.0
Preț: 4.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 3.5]

Impresii după testare

Da, formatul Flip mi se pare cel corect și cel care va avea succes pe viitor. La început, Fold a fost cumva mai interesant din câteva motive: ecranul mare pare bun de filme și jocuri, are baterie mai mare, camere mai bune. Dar, ecranul are formatul unei tablete, iar după cum vedem, tabletele au succes comercial limitat. Rămân chiar și azi o nișă limitată.

Flip are formatul corect, de smartphone adevărat. Am scris și la review-urile Flip 3 sau Flip4, este formatul corect, aș trece pe un astfel de telefon. Doar că acum sunt modele midrange. Nu au dotări de top, nu au camere de top, nu au baterie bună. Fac compromisuri, dar în schimb cer prețuri de nivelul flagship. Doar pentru că ecranul se îndoaie la mijloc. Nu este normal. Poți adăuga un cost de 100 de euro pentru ecran, dar în rest, prețul trebuie corelat cu performanța.

Oppo Find N2 Flip face mai mulți pași în direcția corectă. Ecranul este un pic mai mare. Corpul este un pic mai bine făcut. Balamaua mai bună ca Samsung. Îți dă senzația de smartphone adevărat, nu de jucărie colorată. Dotările tehnice sunt un pas înainte. Procesorul este bun, bateria este mai mare. Camerele foto sunt ceva mai bune decât competiția.

Însă aștept modelul Flip care să aducă: ecran mai mare, baterie de 5.000 mAh, trei camere (principala, zoom, ultrawide). Atunci mă voi decide cu adevărat dacă trec la el sau mai aștept. Nu mai zic că un flagship are rezoluție mare, plus soft și funcții speciale pe care nu le găsim aici.

Procesorul este bun, iar pe hârtie arată ca un Snapdragon de top. Are nucleu de putere dus la frecvențe mari, are tehnologii noi. Însă toate scorurile din teste sunt la nivelul anului 2021 cel puțin, Snapdragon 888 sau 888+. Nu știu cum reușesc, am folosit modul High Performance, tot ce era posibil. Probleme de soft suspectez. Nu poți vinde un telefon de 5.000 de lei cu un procesor atât de mediocru.

Oppo Find N2 Flip are două camere pe spate, normală și ultrawide. Camera de selfie este de 32 de megapixeli. Poartă marca Hasselblad, însă probabil că doar algoritmii sunt incluși. Pozele arată bine, sunt curate. Dar nu are mod Macro sau Super Macro deloc. Nu are zoom deloc, lipsesc moduri speciale. Adică niște lucruri normale pe orice alt pliabil. Ecranul extern arată niște notificări, dar opțiunile de personalizare sunt ascunse. Apeși pe el și nu face nimic. E un pic bizar.

Mai am o problemă veșnică cu telefoanele Oppo. Sistemul de gestionare a autonomiei închide aplicații cu forța. Testul de baterie rulează și când ajunge la 20% bateria îl închide fără a apuca să salveze datele. O singură dată a mers, iar atunci la al patrulea test, a scos un scor infect. Sigur ține mai mult de-atât, am rulat de 7-8 ori și trece și de 12-14-16 ore, însă nu am nicio dovadă pe care să v-o arăt.

Concret, poziționarea ca premium, odată confruntată cu realitatea, nu justifică prețul cerut.

Teste benchmark și autonomie

Am făcut pe el cam toate testele posibile, am pornit de la ideea că este un competitor pentru 8 Gen1, unele publicații acolo îl plasează. Însă toate testele și scorurile confirmă că nu este cazul. Scor Antutu de 875.000 nu am mai avut de acum doi ani. Telefoanele moderne ating 1 milion și noua generație se duce spre 1,3 milioane de puncte. La Geekbench este la fel, teribil de slab, spre scorurile obținut de Snapdragon 7 Gen 1. Dar arhitectura și nucleele folosite nu justifică deloc aceste scoruri. La gaming atinge între 37 și 68 fps-uri, departe de scorurile modelelor Snapdragon de top. Și să vedeți când vine la toamnă Gen 3.

Autonomia a ieșit în singurul test complet cam 11 ore și 21 de minute. Nu este rău pentru un astfel de device. Dar eu l-am văzut rulând testul și ținând aproape la fel cu un alt telefon care a atins 20 de ore. Ăsta a închis testul și nu a salvat datele. L-am rulat cu cronometrul aprins, atunci a ținut 14 ore. Probabil consumul diferă în funcție de diverse actualizări și setări. Oricum, eu cred că ține mai bine de rezultatul de 11 ore înregistrat oficial.

Vedeți mai jos majoritatea testelor, cred că vă faceți o idee.

Camere foto și opțiuni care lipsesc

Camerele foto N2 Flip poartă brandul Hasselblad. Însă cred că au luat de-acolo doar algoritmii de procesare. Nu prea stau bine nici la lentile, nici la optică. Ai opțiuni destul de limitate, camera principală, ultrawide care are un senzor micuț și camera de selfie de pe ecran. Poți face selfie cu camerele de pe spate, folosind ecranul extern pentru preview, o chestie utilă.

Senzorul principal de 50 de megapixeli este decent, dar nu vă așteptați la vreo minune. Are 1/1.56″, destul de mare, pixelii de 1 micron și autofocus PDAF. Nu are stabilizare, nu are pixel binning și alte tehnologii avansate. Camera ultrawide este utilă pentru peisaje, poze cu clădiri. Senzor mediocru, rezultate asemenea. Camera de 32 de megapixeli de pe ecran nu se remarcă nici ea prin vreo calitate specială.

Vedeți mai jos imagini realizate cu el.

Accesorii mobile

Întotdeauna, pentru terminalele scumpe, vă recomand să puneți folie pe ecran și să luați huse de protecție. Da, nu mai arată atât de bine cum a dorit producătorul. Dar este mai bine protejat, rezistă în timp mai bine, poate fi vândut ulterior pe sume mai consistente. Am găsit chiar și o varietate mare de huse pentru N2 Flip. MobileDirect sunt foarte serioși, se mișcă repede, au produsele pe stoc și livrează rapid. În zece ani nu am avut probleme deloc cu nicio comandă.

Dacă ar fi să trec pe Oppo Find N2 Flip, mi-aș lua două huse de protecție pentru el. Mi-a plăcut mult modelul CUBZ Leather Cover With Kickstand și de asemenea modelul rezistent, anti-cădere.

Concluzii

Oppo Find N2 Flip este un pas important înainte pentru industria telefoanelor pliabile. Este mai măricel, are baterie mai mare, este performant și dotat. Dar mai aștept un pic înainte să trec pe un astfel de format. Vreau ecran mai bun și eventual spre 7 inch. Vreau procesor de top, performanță și economie de energie maximă. Vreau trei camere – principală, ultrawide și zoom. Sunt convins că în maxim doi ani vom vedea astfel de modele și piața va fi mai competitivă.

Poți trece pe un Flip? Sigur că da. N2 Flip are cam tot ce trebuie. Este mai protejat, stă mai bine în buzunar. Este primul Flip la care îndoitura este aproape invizibilă. Dar prețul său rămâne foarte mare, la banii ăștia recomand să vă luați un flagship adevărat.

Galerie foto