LG Optimus G este cel mai puternic smartphone pe care l-am testat în 2013. Anunțat anul trecut în septembrie, Optimus G are parte de o actualizare care va ajunge în Europa peste o lună. Eu l-am primit pentru teste de la Marketonline. Terminalul nu este ieftin, dar are dotări hardware excelente și se mișcă bine, iar autonomia este mare. Este un smartphone pe care l-aș folosi zilnic fără probleme. Arată foarte bine, are materiale premium și o cameră foto foarte bună.

LG Optimus G
LG Optimus G

Pro și contra Optimus G

Mi-a plăcut foarte mult:
– designul special și atenția la detalii cu care este făcut;
– display-ul este excepțional;
– puterea de procesare este maximă, bate tot în teste;
– camera foto este excelentă;
– autonomia a fost bună;

Rămâne de discutat:
– nu are slot de carduri;
– prețul rămâne relativ mare;

LG Optimus G

Este similar într-adevăr cu Nexus 4, dar cu diferențe. Și arată mult mai bine, camera foto este mai bună și are 4G. Mi s-a părut un smarthone interesant încă de la primul anunț oficial. Nu vine încă cu versiunea Full HD, dar are un super-display IPS True HD+ cu diagonala de 4,7 inch, cu rezoluție HD 1280 x 768 pixeli și densitate de 318 ppi. Chiar este un display excelent, dimensiunile sunt perfecte, este ușor. Telefonul are un super-procesor quad-core patru nuclee la 1,5GHz, Snapdragon S4 Pro. Procesorul este susținut de 2GB de memorie RAM, iar stocarea este de 16GB. Nu are slot de carduri de memorie. Acceleratorul grafic este de 4 ori mai rapid decât generația actuală. Pe bune a ieșit pe primele locuri în majoritatea testelor benchmark. Doar la grafica 3D nu iese în top, dar, pe de altă parte, cine o folosește la modul real? Iese deja pe primul loc la grafica 2D.

Vine cu Android 4.1.2 și interfața Optimus UI la ediția a treia. Include tehnologie 4G /LTE, WiFi, Bluetooth, DLNA, NFC, MHL. O mulțime de tehnologii de conectare utile. Camera foto are senzor de 13 megapixeli și tehnologii speciale, iar bateria de 2.100 mAh a avut autonomie ok. Bateria este încastrată. Telefonul dispune de tehnologie Dolby stereo pentru sunet, precum și GPS cu Glonass pentru localizare. Este un smartphone foarte puternic și dotat cu toate tehnologiile momentului.

Ecranul este protejat de Gorilla Glass 2, iar terminalul are un finisaj special, lucios, dă o senzație foarte plăcută în mână. Interfața e bine desenată, are un contrast bine gândit, iconițele meniurilor sunt intuitive.

Optimus G notificari
Optimus G notificari

Mi-a plăcut faptul că poți avea acces rapid la setările de luminozitate, eco (putere hardware), memorie RAM (poți goli memoria dacă ți se pare încărcată) și de asemenea sunt aplicațiile la îndemână, precum Quickmemo sau browser, calculator… Le poți personaliza cu ce aplicații vrei tu. Vrei să folosești modul Eco pentru ca bateria să țină o zi întreagă. Altfel, cu quad-core consumă mai mult, se încălzește. Aș recomanda quad-core doar pentru jocuri și teste, doar dacă ai priza aproape.

Camera foto mi s-a părut foarte ok, se pare că senzorul noi și modificările software din Android 4.1.2 dau rezultate foarte bune. De asemenea, la filmare are o mulțime de funcții interesante, inclusiv zoom-in în timpul filmării.

Concluzii

LG Optimus G arată foarte bine și se mișcă excelent, este unul din cele mai bune terminale smartphone de pe piață la ora actuală. Este relativ similar cu Nexus 4 ca dotări, dar unele detalii sunt mai bune decât la terminalul Google, inclusiv autonomia. Se pate cu Galaxy S3 sau HTC One X+. Probabil, în momentul ăsta l-aș pune pe un loc trei în preferințele personale, pe același palier cu rivalii menționați. Cel mai mult dintre Androizi îmi place Galaxy Note 2 și abia aștept să văd Xperia Z și HTC One.

HTC One – confirmat oficial

Video

Două filme cu teste benchmark în care iese primul. Pe Quadrant parcă rămâne Mi2 pe primul loc.

Și al doilea:

Optimus G – galerie foto