Am avut vreo două săptămâni Smart TV-ul Philips seria 7000, un televizor complet, unul din cele mai bune pe care le puteți cumpăra acum în România. Are un design excelent, o calitate a imaginii peste competiție, amplificată de efectele Ambilight 2, sunetul e foarte bun, iar funcțiile inteligente sunt susținute de un procesor dual-core.

Philips seria 7000 Smart TV
Philips seria 7000 Smart TV

Click pe imagini pentru a le vedea mai mari…

Smart TV Philips 7000

Televizorul Philips conține o serie întreagă de tehnologii proprietare de imagine și sunet, dar în același timp arată foarte bine în living, poți accesa aplicații și trebuie menționat din prima că are o telecomandă excelentă cu butoane Qwerty pe care poți scrie foarte ușor. Am folosit browserul, am văzut filme din Seenow, am încercat jocuri și am intrat pe Facebook sau Twitter. Mai e de lucru cu aplicațiile, dar sunt convins că vor reuși să depășească din nou competiția.

Smart Tv este un trend important care va schimba industria televizoarelor, așa cum au spus deseori oficialii companiei. Philips participă la Smart TV Alliance, unde colaborează pentru conținut cu producători precum LG, Toshiba, Sharp, Lowe, precum și alți jucători din industrie. Tehnologia Smart TV trece de la simplul DVR (digital video recorder) și posibilitatea de a urmări emisiuni TV VOD (video on demand) spre zona de aplicații, Internet, servicii sociale precum Twitter sau Facebook. Iar pe viitor jocurile vor fi cele mai importante. Youtube va lansa închirierea de filme și viitorul este video. Pe viitor vor avea tot felul de aplicații și servicii care vor furniza conținut.

Este adevărat, acum un astfel de Smart TV este relativ scump: 6.399,99 lei. Românii preferă modelele entry-level, puteți lua un “frățior” mai mic cu numai 1.899,99 lei.

Pro și contra Philips seria 7000

Atuurile principale, după părerea mea:
– design-ul ultrasubțire, în combinație de alb și argintiu metalic;
– marginile subțiri și tehnologia Ambilight Spectra 2;
– calitatea imaginii excelentă pentru televizor de mari dimensiuni;
– calitatea sunetului pentru filme și jocuri;
– funcțiile Smart TV pentru internet, email, aplicații, jocuri;
– se conectează la net direct prin WiFi, nu pe cablu;

Chestii de discutat (nu, n-am nimic practic ceva de reproșat):
– Tehnologia 3D este activă, rămân la părerea că 3D activ obosește ochii și cauzează dureri de cap.
– aplicațiile nu funcționează perfect, mai e loc de îmbunătățiri;
– prețul rămâne mare;

Philips - telecomanda Qwerty
Philips – telecomanda Qwerty

Detalii tehnice

Ambilight Spectra 2 este o tehnologie specifică Philips care generează lumini colorate în spatele televizorului, în ton cu acțiunea din film. Este perfectă pentru filmele cu explozii, curse de mașini și împușcături, SF-uri sau altele asemenea. Dar și pentru concerte de muzică, documentare și așa mai departe. Probabil și pentru jocurile gen NFS este interesant, dar trebuie să joci pe seară.

Funcțiile Smart TV includ și controlul de pe smartphone sau tabletă, cu ajutorul aplicațiilor speciale. Puteți căuta în grila de programe și puteți seta televizorul să înregistreze emisiunea dorită pe un HDD extern pe USB. Sau meciuri de fotbal sau filme…

WiFi Smart Screen este încă o funcție specifică Philips care permite să vezi ce este la televizor pe o tabletă sau smartphone. Este ideal pentru cei care au grădină sau un balcon mai mare, unde puteți urmări emisiunile favorite. Sau pe tableta waterproof, puteți vedea filmele în baie 🙂

Display-ul are diagonala de 40 de inchi (există și de 37, 46 și 55 de inchi). Are raportul 16:9, contrast 500.000:1, luminozitate 450 cd/m2 și rezoluția Full HD, rata de refresh este 800 Hz, una din cele mai bune de pe piață pentru imagini în mișcare. Pentru imagine include tehnologii precum 3D Max Clarity 700, Pixel Precise HD, conversie 2D/3D. Display-ul permite la jocurile 3D ca fiecare privitor să vadă pe unghiul său propria acțiune Full Screen. Nu mai trebuie împărțit în două. Tehnologia activă 3D permite fiecărui privitor să personalizeze adâncimea câmpurilor, pentru ca imaginea să fie perfectă la filmele favorite.

Sunetul are 2×20 de watti, tehnologii speciale Clear Sound, Incredible Surround. Televizorul permite atașarea unei camere video Philips (vândută separat) și se pot face apeluri pe Skype.

Tehnologie: LED
Diagonala ecran (cm):102
Calitate imagine:Full HD
Rezolutie:1920 x 1080 pixeli
3D:Da
Smart TV:Da
Contrast dinamic:500000:1
Aspect imagine:16:9
Intrare USB 2.0:3
Porturi HDMI:5
Tuner digital:DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4
Conexiune retea:WiFi
Conexiuni:HDMI, SCART, Slot CI+, D-SUB
Sunet:
Clear Sound, Incredible Surround
Greutate (Kg):14.2
Altele:Ambilight Spectra 2, browser, inregistrare USB, DLNA, EPG, Skype Ready

Philips Smart TV

Philips a experimentat cu televizoarele din 1925, iar produsele vândute sub brand Philips sunt pe piaţă din 1950. Alianța dintre Philipis și compania chineză TPV a fost anunțată anul trecut în aprilie, iar din ianuarie 2012, divizia de televizoare s-a separat complet de compania olandeză. Din aprilie 2012 compania TP Vision a devenit realitate și a adunat cele mai bune tehnologii și cei mai buni specialiști, focusați acum pe zona de televizoare.

Piața globală de televizoare stagnează – se vor vinde 245 milioane de unități pe an în 2012. Creșterea va veni din trei direcții: Smart TV, modele design, iar prețurile continuă să scadă.

Concluzii

Smart TV-ul Philips rămâne unul dintre cele mai bune de pe piață la ora actuală. Aveți de ales între modele sub 2.000 de lei, televizoare inteligente pînă în 3.000 de lei și Smart Tv-urile complete cu preț premium. Sigur, 6.400 de lei poate părea pentru unii un preț imens, dar pentru cei care caută un Smart TV performant, este unul din cele mai bune modele de pe piață.
Philips TV Smart

Galerie foto