Prestigio Libretto PER5062B este un ebook reader cu ecran e-ink de 6 inchi. Incredibil cât de subțire este și mi s-a părut foarte bun pentru ochi, eu având ochii roșii și obosiți de la monitor aproape tot timpul.
Sunt două probleme care, cred eu, afectează zona de ebook reader și face ca tableta să fie mai populară ca gadget portabil: accesul la cărți digitale și obiceiul de a ține o carte în mână. Sunt câteva “librării” care vând și ebooks, dar puține și nu prea cunoscute, ca să nu zic destul de scumpe. Pe când la orice chioșc de ziare găsești și o carte la preț mult mai accesibil. Un avantaj ar fi multitudinea de ebooks gratis pentru download pe Internet, dar ele sunt mai mult în engleză.
Mi-a plăcut ebook-reader-ul Prestigio și cred că este un gadget de luat și folosit, mai ales că nu e scump deloc.

Prestigio Libretto ebook reader

Ebook reader

Prestigio Libretto PER5062B este un ebook reader cu funcții mai sofisticate. Ecranul e-ink este și tactil, are browser, player de muzică, aplicație pentru poze – chiar dacă ecranul rămâne alb-negru. Desig-ul este interesant și mi-a plăcut mult husa de protecție, care devine și suport la nevoie. Include tehnologie WiFi pentru conectare la internet, mufă de căști sau de USB. Bateria de 1530 mAh ține mult, cât să parcurgi 10.000 de pagini dacă este încărcată complet. Se încarcă direct de la USB.

Cântărește doar 240 de grame. Stă bine în mână și poți citi ușor, paginile se dau foarte confortabil. Rezoluția ecranului este de 800×600 de pixeli și are senzor de rotație care rotește automat imaginea pe ecran.

Prestigio Libretto ebook reader

Procesorul este un Samsung ARM 9 la 400 de MHz, mărturisesc că uneri se simte și aștepți după clepsidră. Dar nu supărător. Procesorul este susținut de 120 MB de RAM, iar stocarea se face pe Flash de 2GB, are slot și recunoaște carduri de memorie pînă la 32GB. Sistemul de operare este Linux.

Are un preț de circa 615-650 de lei.

Galeria foto:
[nggallery id=145]

O scurtă prezentare video (Youtube):