Prestigio Multipad 9.7 Ultra este prima tabletă Android cu preț accesibil cu care am reușit să fac treabă și să mă joc fără bătăi de cap. Acest model îl veți putea câștiga într-un concurs pe blog în perioada următoare. Tableta Prestigio are un display IPS foarte bun, procesor la 1GHz, 1GB de RAM, stocare 16GB și are o grămadă de opțiuni de conectivitate.

Prestigio Multipad 9.7 Ultra
Prestigio Multipad 9.7 Ultra

Prestigio 9.7 Ultra

Este adevărat, nu este o tabletă ultra-performantă, nu iese prima în benchmark, nu poți compara tableta cu iPad sau cu produsele high-end. Dar poți rula pe ea orice aplicație și va merge ok. Nu are lag, chiar dacă la jocuri durează mai mult încărcarea. Am pus de curiozitate un joc complex din Google Play, îl rulează ok. Repet, este prima tabletă accesibilă pe care poți face treabă ok. Da, între timp au lansat și concurenții produse mai puternice, abia aștept să le testez.

Vine cu Android 4.0 și cu toate astea se mișcă destul de bine. Cred că în următoarele 6 luni vom vedea o serie de tablete la acelați preț dar care vor veni cu procesoare noi și Android 4.1 și vor fi mai puternice. Deja nu mai are rost să plătești de 3 ori prețul pentru tablete care fac același lucru. Există produse care merită, pentru că oferă avantaje – accesorii, design, dotări foarte bune – gen Transformer, Note 2. Dar în rest nu are rost să plătești mai mult pentru o tabletă Android.

Prestigio Multipad 9.7 Ultra
Prestigio Multipad 9.7 Ultra – spatele

Tableta Prestigio are și un design special, dar și grafică foarte bună datorită ecranului. Rezoluția este 1024×768 pixeli, abia aștept generația HD 🙂 Evident, are WiFi și Bluetooth, dar stă foartebine și la conectică. Are două mufe micro USB, plus mufă HDMI, iar ca bonus au pus un slot micro SD pentru carduri de memorie.

Procesorul ar putea fi mai bun. Este un ARM Cortex A8 (Allwinner A10), single-core la 1 GHz. Probabil că tabletele care au dual-core se vor mișca mai bine. Vom afla în curând. Memoria RAM este arhi-suficientă și probabil abia de anul viitor bătaia va fi pe 2 GB de RAM. Acum nu prea avem competitori pe zona asta.

Camera foto de pe spate este din păcate la fel precum cea de pe față, de 2 megapixeli. Dacă avea de 5 ar fi fost un atuu. Pozele ies așa și așa dacă aveți la dispoziție lumină bună.

Pro și contra Prestigio 9.7

Ce mi-a plăcut la tabletă:

– nu s-a blocat niciodată, chiar dacă uneori am așteptat 5-6 secunde să termine de procesat;
– a rulat ok toate aplicațiile testate, mai simple sau mai complexe;
– ecranul mi se pare foarte ok;
– bateria ține mult și bine;
– prețul este ok;

Ce nu mi-a plăcut la tabletă:
– camera foto putea fi mai bună;
– procesorul este doar single-core;

Concluzii

Prestigio Multipad 9.7 Ultra este o tabletă ok, cu care te descurci să-ți faci treaba. Pentru Internet, Office, jocuri, filmulețe, este o tabletă Android cu preț bun care nu vă va dezamăgi. Am înțeles că se găsește în Carrefour la 999 lei.

Galerie foto