Am testat Realme 10, care se lansează astăzi oficial în România alături de Realme C55. Mâine am să public și review-ul modelului C55. Deocamdată vorbim despre Realme 10, modelul de bază din serie, care cuprindea și Realme 10 Pro Coca-Cola Edition. Este un pic mai puțin dotat decât telefonul care poartă brandul Cola. Dar are un preț excelent și stă bine în comparația cu alte modele.

Pro și contra Realme 10

Avantaje:

  • preț foarte bun;
  • performanțe decente;
  • camera foto ok;
  • autonomie bună;
  • are card microSD și mufă 3.5 mm jack;

Dezavantaje:

  • spatele lucios prinde amprente;
  • doar o cameră utilizabilă;
  • procesor lent;

Detalii tehnice Realme 10

Ecran: 6.4″ Super AMOLED, FHD+ 2400×1080, 90Hz, 1.000 nits
Procesor: Mediatek Helio G99 (6nm)
GPU: Mali-G57 MC2
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 2.2
Camere foto: 50 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 159.9 x 73.3 x 8 mm
Greutate: 178 g
Baterie: 5000 mAh + 33W
OS: Android 13, Realme UI 4.0
Tehnologii: Bluetooth 5.3, Wi-Fi 5, USB Type-C 2.0, 3.5mm jack, microSD
Preț: 1.299 / 1.399 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 4.4]

Ofertele la lansare

Realme 10 de 8 GB RAM și 128GB de stocare internă are un preț recomandat de 1.299 lei, iar versiunea de 256GB are un preț recomandat de 1.399 lei. Iar telefonul realme C55 are un preț recomandat de pornire (6GB RAM + 128GB stocare) de 949 lei, iar modelul cu 8GB RAM și 256GB de stocare costă 1.099 lei. Revin mâine cu review-ul lui C55.

Am observat că unele magazine nu respectă prețurile așa că sunt unele surprize. De exemplu, la .

Impresii după testare

După ce am testat Realme 10 Pro (Coca-Cola), modelul mi se pare destul de familiar. Este mai compact, pentru că are ecran de doar 6,4 inch, dar aici este un AMOLED de bună calitate, cu rată de refresh de 90Hz și luminozitate de 1.000 de nits. Arată foarte bine și cred că este suficient pentru orice utilizat, deși tind să prefer ecranele mai mari.

Este un ecran FullHD+ și este protejat de Corning Gorilla Glass 5, ceea este foarte tare la acest nivel de preț. Alegerea procesorului nu a fost tocmai inspirată, dar se putea și mai rău. Au mers pe Mediatek Helio G99, un procesor pe 6 nanometri, care are două nuclee ARM Cortex-A76 la 2,2 GHz, precum și șase nuclee ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz. Procesorul grafic este Mali-G57 MC2. Nu este rău, se poate mai rău. Dar nici modelele duse la 2,8 GHz n-au ieșit neapărat bine în teste. Așa că nu este un telefon de gaming, doar dacă nu aveți buget de altceva.

Se descurcă însă în majoritatea aplicațiilor și în utilizarea de zi cu zi. Am testat varianta cu 8 GB RAM și 128GB de stocare, are UFS 2.2 este mai rapidă decât alte modele mai vechi. Cred că ar fi de preferat să luați varianta de 256 GB pentru a avea spațiu pe termen lung.

Autonomia a fost decentă, a rulat testul ore în șir, doar că are un sistem de gestionare a bateriei care închide aplicațiile. Așa că testul nu a înregistrat rezultatul final. De ținut a ținut, dar probabil nu peste 15-16 ore.

Bateria este de 5.000 mAh, iar încărcarea este de 33W. Se putea și mai bine, dar oricum este bine și așa. Are încărcător și cablu în cutie, dar și husă transparentă.

Camera foto principală este de 50 de megapixeli, se descurcă în orice situație practică. Are mod special de noapte și știe să unească pixelii pentru a atrage mai multă lumină. Poți face și poză de 50 de megapixeli dacă vrei neapărat. Are și câteva alte moduri speciale. Dar nu are alte camere. Al doilea senzor este doar pentru adâncimea de câmp, pentru momentele în care faci portrete și vrei să iasă fundalul în ceață.

Una peste alta se descurcă bine și este destul de dotat. Fără să iasă însă cu ceva special în evidență.

Teste benchmark

Am rulat pe Realme 10 cam toate testele pe care le fac de obicei. Doar cel de autonomie nu a mers, fiind blocat automat în ciuda tuturor permisiunilor date. Cred că este o chestie care ar putea afecta jocurile, dacă la un moment dat îți scade mult bateria, ar putea închide jocul fără să te anunțe și poți pierde progresul realizat.

Scorul Geekbench 6 a fost de 712 puncte single-core și 1924 multi-core. Este peste ceea ce obținea Redmi Note 12 de bază. În Antutu are cam 380.000, nu este un scor spectaculos. Liderii acum au peste 1,3 milioane de puncte, iar un telefon bun tinde măcar spre 1 milion. Dar repet, la acest preț, slabe șanse să găsiți altceva mai interesant.

Vedeți mai jos mai multe scoruri obținute. A venit și un update software.

Camera foto

Camera principală este de 50 de megapixeli, o scădere față de realme 9 care avea cameră de 108 și ultrawide de 8 megapixeli. Este o cameră bună, dar nu avem informații speciale despre senzor, ca dimensiune și posibilități. Camera nu are stabilizare sau alte funcții speciale. Are un mod de noapte, poate face zoom digital, dar nu ceva spectaculos.

Deși are funcție HDR, acest lucru nu se observă prea tare în poze. Sunt zone incomplet iluminate și sunt zone prea luminate. Ar trebui să lucreze pentru a egaliza expunerea. Dar nu prea am observat ceva. Pe lumină bună se descurcă ok, face imagini corecte. Poți fotografia cu toți megapixelii. De asemenea, camera de selfie de 16 megapixeli este ok.

Vedeți mai jos imagini realizate cu el să vă faceți o idee despre culori.

Accesorii mobile

Acest model nu are încă huse personalizate, dar puteți vedea aici toate ofertele de huse Realme. Vă recomand să puneți o folie pe ecran, ca să stați fără griji. Folia asta se poate decupa direct la orice service de-ăsta GSM din Mall. De asemenea, vă recomand să folosiți și la mașină încărcător de 33W. Mișto la acest model este că puteți folosi vechile căști cu jack de 3.5 mm.

Concluzii

Realme 10 este un telefon ieftin, dotat, care se descurcă. Dar nu este pentru gaming și activități mai intense. Este pentru cineva mai în vârstă sau pentru copiii care acum trec la primul lor device. Face și poze, are și autonomie, se descurcă pe Facebook și Whatsapp. Deci totul ok pentru anumite categorii de public.

Galerie foto