Am testat Realme C35, un telefon ieftin, dar care se descurcă în orice situație. Lansat astăzi la 899,99 lei, modelul are dotări decente și oferă o experiență bună.
Sumarul articolului:
Pro și contra Realme C35
Avantaje:
- prețul este principalul atu;
- experiența este bună;
- autonomia peste medie;
- ecran bun și luminos;
- camera foto ok;
Dezavantaje:
- performanță destul de limitată;
- sunet de slabă calitate;
Detalii tehnice Realme C35
Ecran: 6.6 inch, IPS LCD, FHD+, 401 ppi, 600 nits
Procesor: Unisoc Tiger T616 (12 nm)
GPU: Mali-G57 MP1
Memorie: 4/ 6 GB RAM
Stocare: 64 / 128 GB UFS 2.2
Camera: 50 + 2 (macro) + VGA (senzor de adâncime)
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 164.4 x 75.6 x 8.1 mm
Greutate: 189 g
Baterie: 5000 mAh + 18 W
OS: Android 11, Realme UI 2.0
Tehnologii: Wi-Fi, Bluetooth, radio FM, USB Type-C 2.0
Preț: 899,99 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Pe lângă modelele foarte dotate alternative la flagship, Realme produce și telefoane ieftine care s-au dovedit foarte ok. Precum Realme C21 de anul trecut. E adevărat, anul acesta C35 se duce mai sus cu prețul, 899 de lei nu este tocmai cel mai mic preț. Însă oferă dotări mai bune și o experiență mai bună per-total. S-au riscat cu un procesor mai slăbuț, Unisoc Tiger T616, realizat pe 12 nm. Dar s-a dovedit că experiența a fost ok, chiar dacă nu este nici el un procesor de gaming. Este sub nivelul Mediatek Helio G96 prezent pe multe telefoane mai accesibile. Dar este peste acel MediaTek Helio G35 folosit anul trecut la C21.
Ecranul este mare, 6.6 inch, dar cu rezoluție Full HD+ și poate atinge 600 de nits la nevoie. Nu este foarte luminos, mai ales la soare, dar îți faci treaba cu el. Pentru un display mai luminos trebuie să scoți din buzunar minim 150-200 de lei. Dar Redmi Note 11 are un ecran AMOLED, mai luminos, procesor Snapdragon, la un .
Camera foto de 50 de megapixeli merită banii. Se descurcă foarte bine, deși nu este printre senzorii mari. Și camera de selfie este decentă. Din păcate, nu pot spune același lucru despre acel macro de 2 megapixeli. Senzorul de adâncime de câmp, folosit la portrete, este util uneori.
Bateria este de 5.000 mAh și au pus încărcare de 18W. Deja principalii rivali trec la 33W sau chiar mai mult pentru unii competitori. Totuși, este un model relativ ieftin, deci nu cred că trebuie să ne gândim la astfel de tehnologii. Modelul are mufă de căști, are slot de carduri microSD, are chiar și radio FM. Deci este destul de dotat la acest nivel.
Teste benchmark
Unisoc Tiger T616 (fostul Spreadtrum) este un procesor octa-core cu două nuclee de putere ARM Cortex-A75 de până la 2 GHz și șase nuclee economice ARM Cortex-A55 la 1,8 GHz. Include în plus un modem LTE, un controler de memorie LPDDR4x 1866 MHz și un GPU ARM Mali G57MP1 (750 MHz max). Are un ISP dual core (24 sau 8 megapixeli). Cipul este fabricat la TSMC în FinFET de 12 nm.
Integrează ARM Mali-G57 MP1, o placă grafică de gamă medie pentru SoC-uri bazate pe ARM. Este special dezvoltată pentru UniSoc T616 și folosește 1 cluster (de unde și numele MC1/MP1). GPU-ul acceptă toate API-urile grafice moderne, cum ar fi OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1, OpenCL 2.0 și Renderscript.
Telefonul, după un update de software, a scos 230.000 de puncte în Antutu, comparabil cu Redmi Note 11. Stocarea este UFS 2.2, se descurcă bine în testele de scriere/citire. Iar la autonomie a depășit 19 ore cu ecran aprins, deci trece ziua de lucru liniștit. Vedeți mai jos testele realizate.
Camere foto
Senzorul principal de 50 de megapixeli se descurcă ok. Nu este însă vreun senzor mare, ci are 1/2.76″, cu pixelii de 0.64 microni. Are autofocus PDAF, dar nu integrează stabilizare optică. Dispune de o lentilă de 26mm (wide). Lentila de macro are un senzor de doar 2 megapixeli. Probabil pozele de aproape pe lumină puternică ies suficient de ok pentru Instagram. Camera de selfie de 8 megapixeli este decentă.
Vedeți mai jos câteva imagini realizate cu el, să vă faceți o idee.
Accesorii mobile
Atunci când vă luați telefoane noi, merită să cumpărați și accesorii mobile. Vă dau astăzi exemplul unor căști wireless foarte ieftine. Pentru că niciun producător nu mai pune căști în cutie, odată cu telefonul nou este bine să cumpărați niște căști. În ziua de azi merg mai ales cele Bluetooth pentru a evita problemele cu firul, mufa și așa mai departe. Vă recomand magazinul Mobile Direct pentru achiziții de huse, carcase, folii, dar și accesorii mobile diverse.
Concluzii Realme C35
Realme C35 este un telefon ieftin, dar care se descurcă în orice situație. Are un design modern, are dotări din seria midrange, dar un preț bun. Cred că principalul său competitor rămâne Redmi Note 11, cu un ecran de calitate mai bună și mai luminos, care are însă și procesor Snapdragon. În rest, este o alegere bună pentru cei fără buget mai mare.
L-am luat si eu in considerare zilele astea, pentru a inlocui telefonul actual. A fost si reducere la alt…ex de 20%. Dar nu e pe lista telefoanelor care vor primi Android 12, asa ca „a picat”.
 
Redmi Note 11 e mai bun.