Am testat și Realme C55, fratele mai ieftin al lui Realme 10. Este continuatorul modelului Realme C33 și este cel mai ieftin telefon cu Dynamic Island. Adică animația aia în jurul camerei selfie. E drept că la iPhone arată altfel. Iar la Realme se cheamă Mini Capsule. Și nu prea face mare lucru.

Pro și contra Realme C55

Avantaje:

ads
  • design surprinzător de bun;
  • preț foarte accesibil;
  • funcție Dynamic Island;
  • cameră foto bună;
  • autonomie bună;
  • păstrează mufa de căști și slotul de card microSD;

Dezavantaje:

  • procesor lent;
  • stocare mai lentă;
  • multe opțiuni limitate;

Detalii tehnice Realme C55

Ecran: IPS LCD de 6.72 inch, rezoluție FullHD+, 90Hz
Procesor: MediaTek Helio G88
GPU: Mali-G52 MC2
Memorie: 6GB, 8GB
Stocare: 128GB, 256GB + microSD
Camere foto: 64MP cu senzor ½ inch si pixeli de 0.7μm + cameră foto de 2MP pentru profunzime
Selfie: 8MP
Dimensiuni: 165.6 x 75.9 x 7.9 mm
Greutate: 189 gr
Baterie: 5000mAh cu încărcare rapidă la 33W, 50% în 29 minute
OS: Android 13, Realme UI 4.0
Tehnologii: USB C 2.0, jack audio 3.5mm, Wi-Fi ac, dual band, Bluetooth 5.2, A2DP, LE, GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
Preț: 949 / 1099 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4.5]

Impresii după testare

Am mai testat modele ieftine de la ei, de exemplu Realme C31. Sunt telefoane decente prin comparație cu modelele ieftine de la competiție. Realme C55 îl observi de cum l-ai scos din cutie, arată cumva special, chiar are un design mai bun decât Realme 10 de ieri.

Ca hardware este mai slăbuț. Are un procesor mai vechi, pe 12 nanometri, dar care se descurcă, având și două nuclee de putere. Are și stocarea ceva mai lentă, probabil UFS 2.1, poate chiar mai lentă. Celălalt, deși nu este cu mult mai scump, avea procesor puternic și o stocare UFS 2.2, se simte oricum diferența.

Ecranul este bun, dar este IPS LCD, FullHD+, cu rată de refresh 90Hz. Este mult mai bun și la jocuri și la filme un ecran AMOLED. Luminozitatea la ăsta este doar 700 de nits, iar la fratele celălalt era 1.000 de nits. Deci sunt ceva diferențe esențiale.

Camera foto principală are senzor de 64 de megapixeli. N-am găsit niciun model la care camera asta să aibă probleme. Ies imagini foarte bune și chiar au procesarea culorilor foarte bună. Dar nu are stabilizare optică, autofocus, precum și alte opțiuni de lentilă. Camera este susținută doar de un senzor de adâncime de câmp care poate face efecte de blur pe fundal. Camera de selfie este de 8 megapixeli, se descurcă ok.

Mi-a plăcut că păstrează slotul de carduri MicroSD. De asemenea, păstrează mufa de căști 3.5 mm jack, ceea ce continuă să fie un lucru bun. La acest nivel de preț sunt puține modele decente. Ori arată oribil, ori sunt dotări hardware proaste.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon cam toate testele obișnuite. Telefonul nu a putut efectua testul de baterie. Ajunge până spre 20% baterie și apoi se închide automat, fără a înregistra rezultatul. Se întâmplă tot mai des chestia asta cu telefoanele noi. Am pus un video de pe Youtube, după 4 ore avea 88%, după 12 ore cam 50% bateria și după alte 9 ore ajunsese la 11%. Poate că ținea 24 de ore în total, dar s-ar fi închis complet. Este riscant să ajungi la 0% și unele modele nu mai pornesc după ce se închid așa.

Scorurile Antutu sau Geekbench sunt destul de slabe. Contribuie și procesorul, dar și stocarea lentă. Am testat varianta cu 6GB RAM și 128GB intern. Vă recomand să luați fie Realme 10, fie măcar varianta cu 8GB RAM și 256 GB intern de stocare.

Vedeți mai jos o parte din testele realizate.

Camere foto

Senzorul de 64 de megapixeli este de 1/2 inch, destul de mare la acest nivel de preț. De obicei rivalii ar fi pus un senzor de selfie de 50 de megapixeli sau ceva de gen. Alte modele concurente au senzori de 48 de megapixeli. Oricum, senzorul nu folosește de fiecare dată toți pixeli. Camera produce normal imagini de 16 megapixeli. Dar ai opțiunea din meniu de a face poze cu toți megapixelii. Ai de asemenea un fel de zoom, face crop din senzor și poți face 2x sau chiar 5x, la o calitate decentă. Nu vă așteptați la minuni, dar dacă este lumină bună se va descurca excelent.

Din păcate nu are stabilizare optică, autofocus. Nu are ultrawide sau zoom optic. Nu are cameră macro sau altele asemenea. Anul trecut le vedeam cam inutile, dar acum pare aberant să nu aibă deloc. Vedeți mai jos imagini realizate, inclusiv selfie-uri.

Accesorii mobile

Pentru acest model special vă pot recomanda un încărcător auto de 33W, să țină pasul cu bateria. Dacă tot se încarcă rapid acasă, poate e bine să încarci și la mașină. Și eventual un suport auto nou. Telefonul are folie pe ecran din fabrică și are husă transparentă în cutie.

Concluzii

Realme C55 este un telefon sub 1.000 de lei, destul de decent dotat, cu ecran bun, cameră bună, autonomie crescută. Are ca avantaje slotul de carduri de memorie, mufa de căști 3,5 mm jack. Vine cu Android 13 și o interfață foarte simplă, realme 4.0. Se descurcă cu orice, dar nu este pentru jocuri. Stocarea lentă este o mare problemă.

Galerie foto