Realme GT Neo 3 150W este lansat oficial astăzi în România. Este o ediție a lui Neo 3 care aduce baterie de 4.500 mAh, dar cu încărcarea rapidă UltraDart Charge. Nu mai are ediții de 128GB, ci doar de 256GB și un preț un pic mai ridicat: 3.499 lei.


Pro și contra Realme GT Neo 3 150W

Avantaje:

  • procesor rapid și care nu se încinge;
  • autonomie destul de bună;
  • camere foto ok;
  • încărcare foarte rapidă;
  • ecran de calitate bună;

Dezavantaje:

  • este relativ scump;
  • nu are mufă de căști sau card microSD;

Detalii tehnice Realme GT Neo 3 150W

Ecran: 6.7 inch, AMOLED, 2412×1080 pixeli, 120Hz, HDR10+,394 ppi, Gorilla Glass 5
Procesor: MediaTek Dimensity 8100 (5 nm)
GPU: Mali-G610 MC6
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 GB UFS 3.1
Camera: 50 + 8 ultrawide + 2 megapixeli macro
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 163.3 x 75.6 x 8.2 mm
Greutate: 188 g
Baterie: 4500 mAh + 150 W
OS: Android 12, Realme UI 3.0
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB Type-C 2.0,
Preț: 3.499 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 4.7]

Impresii după testare

Realme reușește iar să impresioneze cu un flagship-challenger, care putem spune că „are de toate”. Are și ecran destul de bun și luminos, are și procesor relativ puternic, are și camere foto decente, dar și o baterie mare care se încarcă foarte rapid. Și nici nu costă cât un flagship.

Problema este că nici nu ține prea mult comparația cu un flagship. Despre spate se spune că este din sticlă, dar se simte ca un plastic. Ecranul are margini destul de groase, cu aspectul unui telefon ieftin. Marginile nu au un aspect metalic, premium. Modulul foto este plasat pe-o parte și asta îl face să nu stea bine pe spate pe birou. Pentru protecția ecranului au folosit o sticlă mai veche, Gorilla Glass 5.

Mediatek Dimensity 1200 (MT6893) este un SoC high-end cu un modem 5G integrat. Include trei clustere de procesoare. Un ARM Cortex-A78 rapid la până la 3 GHz cu 2x cache L2, plus trei A78 suplimentare cu până la 2.6 GHz și pentru eficiență energetică patru nuclee ARM Cortex-A55 la până la 2 GHz.
În plus, cipul integrează un GPU ARM Mali-G77 MC9 cu 9 nuclee, cu un modem Wi-Fi 6 (ax).

Este aproape de Snapdragon 8 Gen 1 sau de alte procesoare de top, dar sub nivelul lor. Nu are acel nucleu de mare putere pe care flagship-urile se bazează.

Camerele foto sunt decente, dar practic doar cea de 50 de megapixeli este cu adevărat bună. Cea de 8 ultrawide se descurcă decent, ca și camera de selfie, dar sunt departe de cea mai bună variantă. Senzorul de macro are și el utilitatea lui în anumite scenarii.

Bateria de 4.500 mAh se încarcă foarte rapid. Probabil este cel mai rapid la ora actuală. Dar mă știți, îmi plac teste practice. Telefonul s-a încărcat de la 0 la 100% în 26 de minute. Spre comparație, sistemul Xiaomi cu 120W a atins de la 0 la 100% în 28 de minute. Foarte mică diferență în practică. Dar da, este util să atingi 50% în cam 10 minute.

Acuma trebuie spus că există competiție la acest nivel de preț. Multe telefoane foste-flagship, multe telefoane flagship-killer, toate se învârt în această zonă de preț. Greu de ales. Parcă anul trecut Realme GT Neo 2 era mai atractiv.

Teste benchmark

Am făcut pe telefon cam toate testele disponibile. Speram într-o autonomie mai mare, dar nu diferă prea tare de flagship-uri. Scorurile în testele de performanță sunt relativ decente, poate concura cam cu orice alt telefon de top, doar cele cu procesor Snapdragon 8+ Gen 1 obțin cifre mai mari. Pierde un pic pe partea de single-core pentru că nu are nucleu de mare putere. Dar se descurcă bine cu nucleele ARM Cortex-A78.

Încărcarea rapidă nu a mers chiar atât de repede pe cât spun ei. Producătorul mai spune că după 1.600 de încărcări (peste 4 ani de încărcări zilnice), bateria era la 80%.

Vedeți mai jos testele realizate și puteți compara rezultatele cu alte modele de la review, fac întotdeauna aceleași teste.

Camere foto

Senzorul principal este foarte bun. Are 50 de megapixeli (Sony IMX766) și este mai mare decât la modelele anterioare (1/1.56 inch). Are pixelii de 1 micron, iar stabilizarea este duală (OIS + EIS). Camera ultrawide este ok. La 8 megapixeli se descurcă decent. Doar că nu puteți mări prea mult imaginea. Camera de macro face poze de la 4 centimetri, este un senzor de doar 2 megapixeli, dar de-aproape ies imagini decente.
Camera de selfie este de 16 megapixeli, se putea și mai bine.

Vedeți imagini realizate cu el, sunt micșorate pentru a le pune pe blog.

Accesorii mobile

Pentru un astfel de telefon, puteți comanda un încărcător auto de 154W. Ai în cutie unul pentru priză, dar merge să ai la fel de rapid pentru mașină. Există chiar o variantă mai puternică, ea inițial era pentru laptopuri. Evident, veți avea nevoie de un cablu USB-C de încărcare rapidă. Chiar dacă aveți unul în cutie nu va fi de ajuns. Măcar în mașină trebuie unul nou, capabil să ducă viteza maximă. Apoi mai aveți nevoie de altul pentru bateria externă cu încărcare rapidă.

Concluzii

realme GT Neo 3 este un flaghsip-wannabee. Are elemente de top, stă bine în specificații, își face treaba. Doar că prețul său pare un pic ridicat, iar la acest nivel oamenii tind să aleagă fie brandul cunoscut (Apple sau Samsung), fie modele foarte cunoscute din anii trecuți. Este greu să te impui pe acest segment. Da, încărcarea rapidă este unică pentru acest model. Dar testele practice ne arată o diferență mică la încărcare față de alți rivali. Ecranul cu margini groase pare de la un telefon mai ieftin. Aici mai au de lucru.

Galerie foto