Am testat Realme C30, un telefon mai ieftin decât Realme C31 sau fratele mai dotat Realme C35. Se descurcă, însă nu cred că cineva va alege cu intenție un astfel de telefon.


Tot pe Youtube găsiși tragerea la sorți la ultimul concurs restant.

Pro și contra Realme C30

Avantaje:

  • este un telefon foarte ieftin;
  • autonomia este mare;
  • camera se descurcă decent;

Dezavantaje:

  • preț foarte mare pentru ce oferă;
  • se mișcă lent;
  • ecran slab și întunecos;
  • se încarcă lent;

Detalii tehnice Realme C30

Ecran: 6.5 inch, IPS LCD, 1600×720 pixeli, 400 nits, 270 ppi
Procesor: Unisoc Tiger T612 (12 nm)
GPU: Mali-G57
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB + microSD
Camera: 8 megapixeli
Selfie: 5 megapixeli
Dimensiuni: 164.1 x 75.6 x 8.5 mm
Greutate: 182 g
Baterie: 5000 mAh
OS: Android 11, Realme UI Go
Tehnologii: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, microUSB 2.0, 3.5mm jack, dual SIM
Preț: 999,99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 3]

Impresii după testare

Terminalul este decent, are un design normal și are tot ce-i trebuie. Ecranul este IPS LCD și are rezoluție HD (1600×720 pixeli). Este destul de ok pentru majoritatea activităților, dar nu este foarte luminos. Dacă afară este soare, cei 400 de nits sunt insuficienți pentru a vedea ceva clar pe ecran.

Procesorul este relativ slab. O firmă puțin cunoscută, Unisoc, iar arhitectura este de de-acum 4-5 ani (12 nm). Dar are două nuclee de putere și se va descurca mai bine decât multe telefoane ieftine din trecut.

Camerele foto sunt decente. Cea de pe spate se descurcă chiar bine comparat cu alte telefoane. Dar are nevoie de lumină, altfel ies imaginile mai slabe. Cea frontală se descurcă la apeluri video și cam atât. Au mers pe varianta minimă. De câțiva ani nu văzusem telefoane care să aibă un singur modul foto pe spate. Dar penuria de componente ne învață să rezistăm și așa.

Bateria este destul de mare, 5.000 mAh și ține destul de bine. Dar se încarcă foarte lent, nu are tehnologii de optimizare. Telefonul are două bile albe: odată suportă carduri de memorie microSD, și a doua pentru mufa de căști 3.5 mm jack.

Teste benchmark

Am rulat și pe acest model principalele teste de performanță și autonomie. A rezistat la test 21:45 de ore, un rezultat destul de bun. Desigur, ecranul HD și procesorul economic contribuie la acest rezultat. Testele de performanță sunt la un nivel foarte jos. Nu și prețul. Ca idee, este un scor care era valabil acum câțiva ani. În Antutu a reușit 210.000 de puncte, iar la Geekbench are 346 single-core și 1307 multi-core, destul de slab. Dar nu este ca și cum am avea așteptări prea mari de la acest model.

Camere foto

Camera foto de pe spate, de 8 megapixeli, s-a descurcat surprinzător de bine. Nu aveam deloc așteptări de la ea. Dar pare o combinație de cameră Android stock și un modul foto normal, decent. Au ieșit clare imaginile și culori bune, detalii, dar trebuie să fie lumină. Pe întuneric încep să se vadă problemele. De asemenea, la 8 megapixeli nu prea poți mări pozele, pixelează imediat. Camera de selfie de 5 megapixeli este ok pentru aplicații de chat și videoconferințe. Poze doar cu lumină solară.

Accesorii mobile

Atunci când vă luați un telefon mobil nou, oricât de ieftin, merită să cumpărați și accesorii mobile. Vă dau astăzi exemplul unui încărcător auto ieftin. Pentru că ai încărcător de priză acasă, dar pentru mașină trebuie să cumperi unul nou. Are două mufe pe care se pot încărca ambele telefoane. Vă recomand magazinul Mobile Direct pentru achiziții de huse, carcase, folii, dar și accesorii mobile.

Concluzii

Realme C30 este un telefon scump pentru ce oferă. Este mai slab dotat ca frații săi, dar au păstrat prețul mare. Este pentru copilul care tocmai a descoperit Tik Tok. Este pentru cei mai în vârstă care nu au mulți bani de un telefon. Are o singură problemă: oamenii vor prefera fie un telefon mai bun în rate / plăti egale la factură, fie vor prefera un telefon Apple sau Samsung mai vechi, care se înscrie acum în acest buget.

Concurs!

La concurs contează doar comentariile de pe YouTube! Concursul este deschis până pe 31 august ora 23:59. Tragerea la sorți va fi în septembrie.

Galerie foto