Am testat un model super-ieftin, Realme C31, pe care îl puteți câștiga pe contul meu de YouTube. Telefonul costă la ofertă doar 540 de lei, el fiind lansat undeva la 750 de lei. Este mai slab dotat decât Realme C35. Te descurci și cu versiunea mai accesibilă, dar nu vă așteptați la o experiență senzațională.


La concurs contează doar comentariile de pe YouTube!

Pro și contra Realme C31

Avantaje:

  • design surprinzător pentru acest nivel de preț;
  • baterie mare și autonomie peste medie;
  • cameră foto decentă, s-a descurcat bine;
  • evident, prețul este atuul său;

Dezavantaje:

  • procesor destul de lent, nu e pentru jocuri;
  • nicio tehnologie de încărcare rapidă;
  • ecranul HD nu este cel mai reușit;

Detalii tehnice Realme C31

Ecran: 6.5 inch, IPS LCD, HD , 296 ppi, 400 nits
Procesor: Unisoc Tiger T612 (12 nm)
GPU: Mali-G57
Memorie: 3 / 4 GB RAM
Stocare: 32 / 64 GB UFS 2.2
Camera: 13 + 2 (macro) + senzor de adâncime
Selfie: 5 megapixeli
Dimensiuni: 164.7 x 76.1 x 8.4 mm
Greutate: 197 g
Baterie: 5000 mAh
OS: Android 11, Realme UI 2.0
Tehnologii: Wi-Fi, Bluetooth, microUSB 2.0, 3.5mm jack
Preț: 540 lei la Altex

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 8 Media: 4.4]

Impresii după testare

Am testat de-a lungul anilor multe telefoane ieftine. Sunt câteva chiar utilizabile, dar sunt și multe probleme. Pentru că la acest nivel de preț, trebuie să faci niște sacrificii. În acest caz, cred că singura problemă majoră este cu ecranul. Este un LCD HD+, 1600×720 pixeli, dar se vede scrisul cumva ciudat. Nu mă deranjează la filme sau jocuri, dar mă deranjează în meniuri. Dacă ar fi avut ecran FHD era un best-buy.

Procesorul este necunoscut, dar am înțeles ideea. Din cauza penuriei actuale au căutat să lanseze ceva sigur și ieftin. Unisoc Tiger T612 este realizat pe procesul mai vechi de 12 nanometri. Dar are două nuclee de putere. Spre deosebire de multe procesoare ieftine, nucleele de putere fac diferența. E adevărat, tehnologia este ARM Cortex-A75 și nu obține mari rezultate în teste. Dar nu ai senzația de lag și sacadare pe care o poți observa la telefoane cu procesoare “economice”. Cele bazate doar pe nuclee A55 sau, mai rău, pe A53.

Modelul are 4GB RAM și 64GB de stocare. Cam ăsta este minimum zilele astea. Aș prefera oricând mai mult, dar experiența nu e neapărat mai bună. Au ales o stocare rapidă care oferă o experiență mai plăcută. UFS 2.2 nu este chiar de top, dar este mult mai bine decât la eMMC 5.0. Mult peste nivelul UFS 2.1. Astfel navigația prin meniuri este mai rapidă și unele aplicații se mișcă mai bine.

Camera foto este decentă, nu mă așteptam să iasă imaginile corect. Dar s-a descurcat mai bine decât modele de 4-5 ori mai scumpe. Totuși, este un senzor de 13 megapixeli, destul de limitat. E bună pentru pozele din vacanță și alte instantanee din oraș.

La acest nivel de preț nu prea este concurență. Am găsit doar un Samsung Galaxy A13, care din punctul meu de vedere este un pic peste, dar are 3GB RAM și 32 GB de stocare. Probabil varianta 4/64GB este mai scumpă. Xiaomi are un model similar, dar procesorul este mai slab- Redmi 9C NFC.

Teste benchmark

Am rulat și pe acest model principalele teste de performanță și autonomie. A rezistat la test 23 de ore, un rezultat destul de bun. Desigur, ecranul HD și procesorul economic contribuie la acest rezultat. Testele de performanță sunt foarte slabe. Nivelul este de acum câțiva ani. În Antutu a reușit 206.000 de puncte, iar la Geekbench are 346 single-core și 1302 multi-core, destul de slab.

Camere foto

Deși are doar camere foto de bază, imaginile au ieșit cât de cât decente. Camera de 13 megapixeli are o procesare destul de bună. Mai ales pe lumină bună veți avea fotografii destul de interesante.

Accesorii mobile

Atunci când vă luați telefoane noi, merită să cumpărați și accesorii mobile. Vă dau astăzi exemplul unor căști wireless foarte ieftine. Pentru că niciun producător nu mai pune căști în cutie, odată cu telefonul nou este bine să cumpărați niște căști. În ziua de azi merg mai ales cele Bluetooth pentru a evita problemele cu firul, mufa și așa mai departe. Vă recomand magazinul Mobile Direct pentru achiziții de huse, carcase, folii, dar și accesorii mobile

Concurs!

Întrebarea de concurs – ce alegi: un telefon brand second hand (Apple/Samsung) sau un telefon ieftin, dar să fie nou și cu garanție?
La concurs contează doar comentariile de pe YouTube!
Concursul este deschis până pe 1 august ora 23:59. Tragerea la sorți este pe 2 august.

Concluzii finale

Realme C31 este un telefon ieftin, care își face treaba. Punctul slab este ecranul, se vede cam prost uneori și sigur nu are destulă luminozitate în soare afară. Dar ține mult bateria și se descurcă cât de cât prin meniuri și aplicații, fără lag sau experiențe neplăcute. La acest nivel de preț nu prea ai ce să comentezi.

Galerie foto