Teste hardware și autonomie

Fiind vorba de un Samsung Galaxy, am rulat cât mai multe teste. De-acum Antutu nu mai merge direct din Aptoide. Există pe magazinul online ambele aplicații necesare, cea de test Antutu și cea care conține testul 3D. Dar odată instalate nu mai merge testul și dă eroare. Astfel, am luat fișierele APK de pe site-ul oficial Antutu. Acolo la secțiunea Download se găsesc ambele kit-uri, chiar dacă pagina arată ca și cum ar fi realizată de un student care abia a învățat HTML. Au mers și s-au instalat.

Acum apare pe lângă avertizarea că instalezi din surse necunoscute, o alertă suplimentară că Antutu e periculos și de asemnea a trei notificare că Google Play Protect a blocat aplicația. Dar poți merge mai departe liniștit. Antutu este posibil să acceseze date de pe telefon, dar după efectuarea testelor l-am dezinstalat. De asemenea, nu țin date personale pe telefoanele de test.

Testul Geekbench a mers tare prost, deși temperatura era doar 41 de grade. A scos un scor de nivelul Galaxy S10 și sub cel de anul trecut. Apoi m-am gândit că este prea cald așa. L-am pus pe pervaz la geam și acolo, la maxim 5 grade, a rulat perfect. Scorurile mari sunt scoase la aer liber, cu geamul deschis. Altfel se face de râs în teste.

Bateria a scos un total de 14 ore și 42 de minute, dar asta cu toate setările de autonomie. Ecranul pe 60Hz, luminozitatea aproape zero, WiFi, Bluetooth și localizare închise, Power Saving este activat. În mod normal nu cred că trece de 10 ore. Rezistă foarte bine pe Youtube, am pus clipuri HDR10+ și după 3 ore abia scăzuse cu 14%, ceea ce mi se pare foarte ok. Te poți uita mult și bine la clipuri.

ads

L-am pus și la filmat, la rezoluție 8K a rezistat 3 ore și 35 de minute până s-a dus bateria. A filmat 120GB de clip, iar transferul acestuia pe un PC ar fi durat 18 ore. Calitatea filmării este bună, vedeți mai jos.