Samsung Galaxy A35 nu este rău, este de fapt un Galaxy A54 reîncarnat cu preț mai bun. Dar în același timp este un A55 cu foarte multe minusuri. Ca să fac o listă rapidă are procesorul mai slab, camerele foto mai slabe, stocarea mai lentă, mai puțin RAM, cadrul de plastic și spatele din sticlă (fără Gorilla).
Sumarul articolului:
Pro și contra Samsung Galaxy A35
Avantaje:
- are preț mai atractiv;
- are ecranul și bateria la fel cu A55;
- camerele foto se descurcă;
- performanța este ok la acest preț;
Dezavantaje:
- senzorii foto sunt mici;
- autonomia a ieșit mediocru;
- ecranul pare mai întunecat decât cel al A55 având aceleași caracteristici;
Detalii tehnice Samsung Galaxy A35
Ecran: 6.6 inch, Super AMOLED, 2340×1080 pixeli, 120Hz, 1000 nits, Gorilla Glass Victus+
Procesor: Exynos 1380
GPU: Mali-G68 MP5
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB
Camere foto: 50 + 8 + 5 megapixeli
Selfie: 13 megapixeli
Dimensiuni: 161.7 x 78 x 8.2 mm
Greutate: 209 g
Baterie: 5000 mAh + 25 W
OS: Android 14, One UI 6.1
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB Type-C 2.0, microSD, IP67
Preț: 1.600 / 1810 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Samsung Galaxy A35 nu este un model nou. Practic, este un Galaxy A54 de anul trecut, renăscut acum cu forma și ecranului lui Galaxy A55. Anul trecut nu eram mulțumit pentru că A54 este un produs de top în serie. Acum nu mai există Galaxy A7X, seria a fost închisă odată cu Galaxy A73. Inițial alea cu 7 erau mai bune, acum modelele cu 5 sunt de top. Iar Galaxy A54 nu a fost tocmai de vârf.
De-asta am lăudat ieri Galaxy A55, pentru că aduce și ceva tehnologie nouă. Și ceva performanță nouă, ceva AI, tehnologie pentru jocuri, dar și camere foto ok. Este ok. Nu pot însă să laud Galaxy A35.
Acesta aduce procesorul de anul trecut de pe A54. Exynos 1380 nu este rău, dar este mediocru, se descurcă fără să iasă în evidență cu ceva. Nici măcar la economia de energie nu stă bine, reușind să consume bateria mai rapid decât Exynos 1480. Performanțele sunt ok la acest preț, dar nu excelează cu nimic. Măcar 1480 are tehnologii AI și ceva raytracing pentru jocuri.
Ecranul este identic cu cel de la A55, aceleași caracteristici tehnice. Doar că puse unul lângă altul, pe A35 pare mai întunecat. Vedeți pe filmarea mea de mai sus. Este ciudat, de ce ai seta ecranele diferit pe două telefoane similare. Bateriile sunt similare, iar totuși A35 se descarcă mai rapid.
Camerele foto sunt normale. Senzorul de 50 de megapixeli nu este similar cu cel de pe A55. Este un senzor mai mic. Camera ultrawide este doar de 8 megapixeli, camera macro de 5 megapixeli nu mai are rost astăzi. Mai bine aveau ceva cu zoom.
Șasiul acestui model este din plastic, iar spatele din sticlă, dar fără să aibă protecție Gorilla Glass. Păstrează totuși Gorilla Victus+ pe față, ceea ce este bine.
La acest nivel de preț sunt mulți competitori, cred că Nothing Phone (2a) rămâne interesant. Dar avem și Redmi Note 13 Pro și alte modele, care aduc și design, camere foto, procesoare și alte lucruri interesante.
Teste benchmark
Samsung Exynos 1380 este un procesor (SoC) de gamă medie. CPU este alcătuit din două clustere, fiecare constând din patru nuclee. Are patru nuclee de performanță Cortex-A78 (până la 2,4 GHz și patru nuclee de economisire a energiei Cortex-A55 până la 2,0 GHz. Unitatea grafică integrată este un ARM Mali-G68 MP5 cu viteze de până la 950 MHz.
Performanța NPU a fost îmbunătățită cu aproximativ 14% față de predecesorul său, cu o capacitate de 4,9 TOPS. Chipsetul include Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.3. Exynos 1380 este fabricat de Samsung folosind procesul de 5 nm.
Scorul Geekbench a fost de circa 1.000 de puncte single-core și 3.000 de puncte multi-core, ok pentru nivelul său. Antutu a ieșit pe la 600.000 de puncte, destul de ok. Dar autonomia rămâne o problemă. Cam 14 ore fără Power Saving și reușește să ajungă abia pe la 18 ore cu metode multiple de economisire a bateriei. După testul de stocare pare să fie UFS 2.1, cea mai slabă din zona asta de preț.
Vedeți mai jos toate testele realizate pe el.
Camere foto
Camera foto principală la A35 este de 50 de megapixeli, dar un senzor mai mic. Are dimensiunile 1/1.96 inch, adică este foarte aproape de 1/2 inch, o dimensiune relativ mică. Senzorii mari sunt cei de tip 1 inch (adică 1/1 inch). Modelul A55 are un senzor de 1/1.56 inch, ceva mai măricel. Dar nu este complet inutil nici acesta, este un senzor utilizabil. Probleme au fost mai degrabă cu focusul. Uneori sistemul de focus a mutat automat focusul de pe subiect în spatele acestuia, lăsând subiectul în ceață.
Camera ultrawide și cea de selfie sunt ok. Sunt normale pentru zona asta de preț, nu avem pretenții de la ele. Camera de macro a fost desființată de competiție, care nu mai pune astfel de senzori. Modele de 5 megapixeli nu mai sunt la modă acum. Știu că unii fac poze macro, dar iese mult mai clară și detaliată cu senzorul de 50 de megapixeli decât cu o cameră de 5 megapixeli.
Vedeți mai jos câteva fotografii realizate cu telefonul.
Accesorii Samsung Galaxy A35
Cutia de la Samsung Galaxy A35 nu mai include încărcător sau husă de protecție. Eu vă recomand să mergeți în magazin și să căutați huse și folii de protecție. Chiar cele mai ieftine modele sunt utile atunci când feresc telefonul de zgârieturi și lovituri. Și desigur, veți avea nevoie să cumpărați încărcător de 25W și de asemenea unul pentru mașină. Le găsiți tot acolo.
Concluzii
Samsung Galaxy A35 este un telefon mai ieftin, mai slăbuț decât fratele mai mare, A55. Deocamdată vă recomand varianta mai bună dacă vreți să cumpărați ceva nou. Este mai ieftin acesta, dar este slab la atâtea capitole încât îl face pe celălalt să pară ideal.
Samsung Galaxy A35 poate fi cumpărat de-aici de pe eMAG.