Am testat telefon Samsung Galaxy A51 (SM-A515F), un smartphone entry-mid-range pentru compania sud-coreeană. Am exclusiv păreri pozitive, este bine dotat, dar ar fi ideal să intre la campaniile de reducere, fiind relativ scump la momentul lansării pentru ce oferă. Mă aștept ca Samsu ng A51 să intre la reducere și să fie prețul mult mai ok.
Review video Samsung A51 în română:
Pro și contra telefon Samsung A51
Avantaje:
- design modern;
- cameră foto de top;
- procesor decent;
- baterie de mare capacitate;
- ecran decent;
Dezavantaje:
- nu e primul pentru jocuri video;
- prețul este relativ mare;
Specificații telefon Samsung A51
Ecran: 6.5 inch Super AMOLED, FullHD+
Procesor: Exynos 9611
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB
Camera: 48+12+5+5 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni:158.5 x 73.6 x 7.9 mm
Greutate: 172 g
Baterie:4.000 Ah
OS: Android 10/ One UI 2
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 1700 lei
Telefonul a ajuns la teste de la Samsung România.
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Samsung A51 păreri pozitive
Este modelul din seria Samsung care continuă super-telefonul Galaxy A50. Compania sud-coreeană a continuat îmbunătățirile pe câteva niveluri, dar în special pe partea de foto. Acum modelul vine cu camera foto de 48 de megapixeli destul de lăudată de la Sony, iar camera de selfie este și ea de 32 de megapixeli. Ecranul este un pic mai mare, 6.5 inch, dar este tot Full HD+, nu sunt îmbunătățiri. Pe spate sunt însă patru camere foto în loc de trei și avem un senzor dedicat pentru poze macro, de 5 megapixeli. Cam inutil dacă mă întrebați pe mine.
În rest dotările sunt relativ similare, bateria de 4.000 mAh, cu încărcare rapidă de 15W, Bluetooth 5.0, WiFi ac, USB Type-C, NFC, mufă de căști 3.5 mm jack. Sincer, dacă nu dai doi bani pe marketing, mai bine cumperin Galaxy A50, care este 1.100-1.200 de lei și destul de apropiat per total. La ora actuală, mai târziu s-ar putea reduce diferența.
Procesorul este Exynos 9611, care pare identic cu Exynos 9610 de la A50, respectiv octa-core cu patru nuclee Cortex-A73 la 2.3 GHz și alte patru Cortex-A53 la 1.7 GHz, acceleratorul grafic fiind Mali-G72 MP3. Ca performanțe nu prea există diferențe.
Discutăm mai jos, pe rând, despre testele benchmark, scoruri și rezultate, despre camera foto, huse pentru A51 și altele asemenea, iar la final tragem concluziile.
Teste hardware și autonomie Samsung A51
Am rulat cam toate testele obișnuite pe Samsung Galaxy A51, la capitolul performanțe chiar nu este telefonul pe care îl cauți pentru jocuri video. Scorul în testul Antutu a fost de circa 180.000 de puncte, destul de slab, sub jumătatea clasamentului. Nu este un model chiar slab, el se descurcă în orice aplicație decent, dar nu este nici de viteză. Iar la 1.700 de lei sunt alternative mult mai bine dotate.
Stă destul de slăbuț la capitolul scriere/citire cu scoruri destul de slabe. De asemenea, mă aștetam să stea bine la autonomie, dar a scos doar un scor decent, de 11 ore și 40 de minute, aș fi jurat că trebuie să țină mai mult. Din păcte am apucat să-i dau reset înainte să transfer tot de pe el, așa că nu mai am acces la testele exacte, le puteți vedea parțial pe clipul video de mai sus.
Camerele foto Galaxy A51
Marea noutate la Samsung A51 este camera foto de pe spate de 48 de megapixeli, care se descurcă bine în orice situație. La fel, mai precis vedeți în clipul video, dar am de acolo câteva capturi. Camera ultra-wide este bună, iar telefonul a primit o cameră nouă, dedicată pentru fotografie macro (de foarte aproape). Senzorul de adâncime de câmp doar permite un autofocus mai bun analizând scenele.
Camera principală are o lentilă clasică Samsung, cu f/2.0 și 26mm, cu pixeli de 0.8 nanometri, cea care permite unificarea a patru pixeli alăturați pentru fotografii detaliate la 12 megapixeli. Este un senzor bun și partea de procesare și software de la Samsung chiar ajută la realizarea de imagini bune. Senzorul ultra-wide are lentila de 12mm și f/2.2, este util pentru fotografii de peisaj în zilele însorite. Iar modulul nou de macro are senzor de 5 megapixeli, lentila de f/2.4 și 25 mm, pixelii fiind de 1.12 nanometri.
Cu funcția Super Steady Video puteți fima clipuri fără să aveți grijă că filmarea va ieși mișcată. Super Steady Video elimină efectul de trepidare al camerei, indiferent dacă filmați un videoclip cu un obiect în mișcare sau vă deplasați cu telefonul în mână. Chiar și atunci când alergați sau faceți drumeții, funcția Super Steady vă va ajuta să surprindeți momentul perfect. A51 oferă acces la ecosistemul Samsung de aplicații și servicii inteligente, inclusiv Bixby (Vision, Lens Mode, Routines), Samsung Pay (în țările unde merge), Samsung Health. Dispozitivele sunt protejate cu ajutorul platformei de securitate Samsung Knox.
Huse și folii Galaxy A51
Ca de obicei, atunci când vă cumpărați un telefon nou, este recomandat să cumpărați huse și folii de la Mobiledirect, ca să nu plângeți după bani. Acest model are plastic pe spate, care se zgârie și se pătează ușor, se crapă dacă va cădea pe beton și așa mai departe.
Ecranul este cu Corning Gorilla Glass 3, nu e nici pe departe cea mai bună variantă de protecție. Am descoperit multe modele de huse și folii de la Mobiledirect, printre ele unele de tip flip, altele transparente, altele de cauciuc sau silicon. Orice variantă alegeți, recomand să aplicați o folie de protecție pe ecran ca să fiți oarecum feriți de belele. Pentru că dacă este să cadă nasol, nu vă scapă niciuna dintre variante.
Scenariul cel mai cunoscut este să cadă din mână și să vrei să îl prinzi pe picior. Dar în loc să cadă pe bombeu, lovești cu șutul în telefon și se duce în perete / birou / coș de gunoi / scări.
Concluzii
Samsung Galaxy A51 păreri pozitive: este un telefon ieftin, un entry-mid range, nici cel mai ieftin, dar nici cel mai bun din gamă, care satisface utilizatorii mai puțin pretențioși și nu pe cei pasionați de jocuri video. Desigur, dacă aveți un telefon de acum 2-3 ani, trecerea la acest model va fi o binecuvântare, chiar se mișcă bine și are camere foto bune și autonomie decentă. Dar dacă ai un telefon mai nou, nu are niciun rost să treci la Galaxy A51, este doar o pierdere de bani. Modelul Galaxy A71, ceva mai scump, măcar are Snapdragon 730, un procesor mult mai decent.
Altfel, A51 are ca atuu camera de 48 de megapixeli și opțiunile ultra-wide și macro, dar și camera selfie de 32 de megapixeli, plus autonomie decentă dată de bateria de 4.000 mAh. Pentru copii, adolescenți care au telefoane vechi și greoaie, dar și pentru cei în vârstă acest telefon poate fi un cadou binevenit.
S-a anuntat lansarea lui Samsung M31 pe 25.02.Are specificatii mult mai bune si teoretic ar trebui sa fie si la un pret mai mic.
Astea din seria M nu au prea ajuns la noi, cred că sunt pentru India în special.
Am inteles. Europenii sunt considerati la acelasi nivel financiar ridicat indiferent ca e vest sau est deci avem produse mai scumpe si cu specificatii mai proaste decat o piata cum e India acolo avand si concurenta puternica a chinezilor.Si Nokia se credeau buricul pamantului…
La ora asta doar Xiaomi au o politică de preț fairplay, iar ei sunt printre puținii care mai cresc 🙂