Am testat Samsung Galaxy A52s 5G, cam cel mai atractiv midrange la ora actuală. Ok, nu este pentru gameri în special, dar este un pachet complet. Ai și procesor bun, ecran bun, camere foto interesante, baterie relativ mare și un design care ne arată cum vor fi modelele din 2022.

Pro și contra Samsung Galaxy A52s 5G

Avantaje:

  • un design specific seriilor Galaxy, destul de bun;
  • procesor puternic, cam cel mai bun pe midrange;
  • stocare rapidă;
  • camere foto bune;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • autonomia este limitată;
  • nu are zoom optic;

Detalii tehnice Samsung Galaxy A52s 5G

Ecran: 6.5 inch Super AMOLED, FHD+, 120Hz, 800 nits, Gorilla Glass 5
Procesor: Snapdragon 778G 5G (6 nm)
GPU: Adreno 642L
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB
Camera: 64 + 12 + 5 + 5 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm
Greutate: 189 g
Baterie: 4500 mAh + 25W
OS: Android 11, One UI 3.1
Tehnologii: microSD, 3.5 mm jack, NFC, WiFi 6, Bluetooth 5, USB Type-C 2.0
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 9 Media: 4.4]

Impresii după testare

Samsung caută de ani buni o variantă midrange care să împace pe toată lumea. Au încercat S10 Lite, apoi au încercat FE, dar modelele erau prea scumpe. Acum tind să cred că focusul este pe seria A, pentru a face aici următorul telefon care se va vinde în zeci de milioane de unități. Era deja bun Samsung Galaxy A52, iar acum A52s se dovedește a fi best-buy. Este mai bine dotat și mai ieftin decât modelul anterior. Iar pentru 2022 vor pregăti un A53 și mai interesant. Abia aștept să îl văd.

Până acum, probabil că Galaxy A72 era cam cel mai dotat midrange al lor. Însă procesorul mai lent și faptul că a venit doar 4G l-au tras înapoi. Plus faptul că este mai scump. Însă A52s a nimerit și un procesor mai bun, stocare mai rapidă. Ecranul este de foarte bună calitate și luminos. Camerele foto se descurcă în orice situație, iar bateria este destul de mare. Aș fi preferat 5.000, dar merge și așa. Samsung tot nu adaugă tehnologie de încărcare mai rapidă.

La acest model au păstrat însă și cardul microSD, dar și mufa de 3.5 mm jack. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 5, iar pe spate este un plastic. Varianta pe alb arată destul de bine. Sunt câțiva competitori, Oneplus Nord 2 de exemplu, Poco X3 Pro sau Moto Edge 20, fiecare cu plusuri și cu minusuri.

Teste benchmark

Terminalul stă bine în teste, are performanțe bune, cu mici excepții. Scorul în Antutu a fost sub 500.000 în condițiile în care rivalii au scos mai mult. Totuși, ei utilizează moduri de gaming pentru a crește artificial scorurile. Și Samsung are mod pentru jocuri, dar nu se activează la testele benchmark. Scorul Geekbench este în linie cu principalii competitori, aproape 800 pe single-core și 2.800 multi-core. Acest procesor este cam cel mai bun pe nivelul midrange. Pentru modele de peste 1.500 de lei.

Problema apare la autonomie unde abia a trecut 12 ore cu ecranul aprins. Sunt modele de la competiție care țin mai bine. De asemenea, sunt modele care țin și dublu sau triplu, dar diferă specificațiile. Pentru mine autonomia este foarte importantă, dar poate pentru alți utilizatori nu este chiar un capăt de țară.

Vedeți mai jos testele realizate.

Camere foto

Senzorul foto principal este de 64 de megapixeli, cu lentila 26 mm. Ca de obicei se descurcă excelent în orice situație. Este senzorul de 1/1.7 inch cu pixelii de 0.8 nanometri. Are autofocus PDAF și dispune de stabilizare optică (OIS). Filmează 4k la 30 de cadre pe secundă, dar la filmare folosește doar senzorul gyro pentru stabilizare. Camera ultrawide este de 12 megapixeli, are o cameră macro de 5 megapixeli și un senzor de adâncime de câmp de 5 megapixeli. Din păcate nu are deloc zoom optic, dar poate face zoom digital, calitatea este mai bună decât media pentru că fac crop direct din senzor. Maximum obținut este 10x.

Camera de selfie este de 32 de megapixeli, destul de bună. Aș fi preferat o lentilă mai wide pentru selfie-uri de grup. Filmează și frontal 4K la 30 de cadre pe secundă.

Vedeți mai jos câteva imagini realizate. Sunt micșorate și comprimate pentru a le urca aici.

Protecție pentru Samsung Galaxy A52s 5G

Chiar dacă este el midrange și costă puțin, Samsung Galaxy A52s merită din plin husă de protecție și folie pentru ecran. Este un telefon foarte bun, astfel protejat îl puteți folosi pe termen mai lung, nu vă dă bătăi de cap. Nu capătă zgârieturi de la utilizarea de zi cu zi. Nici când stă în buzunar, nici câd stă în geantă sau poșetă. Chiar dacă este împreună cu cheile sau pixurile. Puteți alege o husă flip, care acoperă și ecranul, dar și husă simplă doar pe spate și folie pe ecran. Oricum ar fi, este ok.

Concluzii

Samsung Galaxy A52s 5G este printre cele mai bune terminale midrange disponibile acum. Este bine dotat, arată bine, are și un preț bun. Singurul capitol la care i se poate reproșa ceva este autonomia. Dar puteți prelungi viața bateriei dacă reduceți luminozitatea ecranului și mai tăiați din serviciile neutilizate (NFC, Bluetooth, locație sau altele). În rest, putem spune că se descurcă perfect în orice ocazie. Ecran bun, procesor bun, camere foto excelente. Ar mai fi spatele de plastic, care se poate și murdări. De-aia vă recomand husele de mai sus.

Galerie foto