Samsung S21 păreri după testare

Recunosc, am fost un pic dezamăgit de testarea Galaxy S21+, dar tind să cred că am nimerit eu un model cu probleme. Pe scurt, S21+ se încingea și îi scădea mult performanța. Acest lucru nu s-a întâmplat cu Samsung Galaxy S21 simplu. E adevărat că modelul Plus are sticlă pe spate, iar cel simplu vine cu policarbonat, ceea ce ar putea însemna o răcire mai eficientă, dar nu știu clar. Aștept să testez și S21 Ultra să îmi fac o părere clară.

Urmărind lansarea Samsung S21 am fost entuziasmat, ca toți admiratorii brandului. Mai ales prin perspectiva noului procesor Exynos 2100. Totuși, majoritatea testelor pe care le-am văzut pe Internet arată că iar Snapdragon 888 este în avantaj. Mă rog, are o performanță ceva mai mare, iar Exynos ar avea o autonomie cu 2-3% mai mare. Oricum, sunt de data asta destul de apropiate, nu cred că există avantaje prea mari pentru versiunea cu Snapdragon. Cel puțin nu ca anul trecut.

Camerele foto constituie și un avantaj, dar și un eșec al seriei S21. Poate cea de pe S21 Ultra să fie de top, dar ce avem la S21 simplu sau S21+ cel mult pot să spun că încurcă situația. Sigur, senzorul de 64 de megapixeli este excelent. El este montat pe așa-zisa cameră de zoom sau telephoto. Doar că această cameră nu are zoom optic deloc, 1.1X mai exact. Lentila are 29mm față de 26mm la camera principală. Deci zoom optic deloc. Camera folosește o tehnologie hibridă să facă un zoom digital, care iese de multe ori aiurea sau mișcat. Poți face peisaje până la 10x, se descurcă ok. Dar mai încolo sunt probleme și se vede aiurea.

Bateria este relativ mică pentru un flagship. Da, trebuie să fie și subțire și ușor… însă un 4.500 mAh ar fi salvat situația. Pe scurt, forjat ține 7 ore, iar cu power saving ține cam 12,5 ore, vedeți mai jos testele realizate.

ads

Modelul cu 128GB nu este recomandat, mai ales în contextul eliminării slotului de carduri microSD. La S21+ am testat filmarea 8K și dacă mergi la un eveniment sau într-o vacanță cam 3 ore 30 rezistă și fimlarea ocupă 120GB. Modelul cu 256GB costă acum 4.350 de lei, mi se pare destul de mult. Totuși, este cel mai accesibil model din serie.

Design-ul nou este bun, dar am văzut și reacții de la oameni care îl văd ca urât. Mie îmi pare rău după ecranul cu margini curbate. Alții spun că este mai bine fără margini curbate. Oricum, rămâne valabil ce spuneam: are nevoie de husă de protecție. Ecranul are și o folie din fabrică, sper să reziste bine în timp.

Mergi la paginile următoare ->>