Scoruri benchmark și autonomie

Am făcut pe Samsung Galaxy S21 simplu majoritatea testelor benchmark obișnuite, plus testul de autonomie în două scenarii diferite. Am scos scoruri în Antutu peste așteptări și peste nivelul atins de colegi. De exemplu, pe GSMArena puteți vedea un scor de 584.055 puncte, iar eu am obținut și 606.000 fără nicio setare specială. Nici de frig nu a fost nevoie ca la S21+. Am rulat în mod normal toate testele.

Am observat și la el un scor relativ slab pe Geekbench, 800 la single-core și 3200 la multi-core. Apoi am observat că era Power Saving activat și deci a limitat performanța un pic. După ce am dezactivat, performanța a urcat la 1.069 single-core și 3.307 multi-core. Asta este în linie cu așteptările.

Stocarea este una de calitate foarte bună, UFS 3.1, a depășit de departe toți rivalii din testul Androbench. A avut scoruri de 2-3 ori mai mari decât competiția la scriere/citire. Unul din miturile vehiculate în legătură cu Samsung este că renunță la carduri de memorie pentru că ele sunt mult mai lente decât memoria internă și fac ca jocurile sau aplicațiile să meargă greu. Poate că asta e adevărat, dar nu te obligă nimeni să muți aplicații sau jocuri pe card. Poți însă să ții acolo filme și poze din arhiva proprie și nu te afectează cu nimic viteza de acces. Însă Samsung crede că nu e important cardul și l-a elimintat de tot.

Autonomia a fost relativ decentă cu sistemul de reducere a consumului activat, dar este relativ slabă cu puterea la maxim. Am rulat același test, de două ori. Prima dată cu Power Saving, am închis Bluetooth și locația, am redus luminozitatea la ecran. A ținut 12 ore și 24 de minute. Este relativ ok și ar trebui să înseme că treceți o zi de utilizare normală. Însă dacă puneți la treabă ecranul, refresh de 120Hz, luminozitate maximă și fără Power Saving, atunci poate fi utilizat continuu doar 7 ore și 8 minute. Practic, chiar dacă nu e folosit continuu, maximum atins este de 14 ore, dacă pleci la 7 dimineață seara la 9 trebuie pus la încărcat. În funcție de utilizare mă tem că unii vor consuma și mai rapid bateria.

ads

Mergi la paginile următoare ->>