Samsung Galaxy S21 Ultra: păreri bune după testare

Mă știți pe mine, sunt fan Samsung și utilizator de Galaxy Note 20 Ultra. Am fost atras de brandul coreean înainte să fie cunoscuți pe terminale mobile. Am fost impresionat de primul Samsung Galaxy S. Am fost în sală la momentul lansării Samsung Galaxy Note. De-atunci am utilizat zeci de modele ale companiei și am testat probabil câteva sute. La ora actuală, dacă ești fan Android, la nivel de flagship, doar Samsung mai concurează supremația chineză. Deocamdată rămân undeva în față, dar și datorită unor factori suplimentari. Sancțiunile Huawei, de exemplu. Orientarea spre preț a lui Xiaomi. Lipsa de implicare a celor de la Sony.

Dar pe de altă parte, Samsung resimte tot mai mult concurența acestora. Sunt convins că fac eforturi tot mai mari să țină pasul. Deocamdată au reușit să aducă pe piață atât terminale flagship, cât și modele mid-range sau ieftine, care au atuuri. Camera foto / video de pe S21 Ultra este fără rival acum. Da, Xiaomi Mi 11 are o cameră bună. Dar nu are toate tehnologiile și funcțiile de aici. Poate vin pe 11 Pro sau 11 Ultra, dar acum nu sunt. Am să detaliez la capitolul camere foto.

Exynos 2100 se dovedește bun. Ține pasul cu Snapdragon 888 la putere (diferențe foarte mici) și oferă o autonomie decentă (peste modelele cu 888, peste S20 Ultra sau Note 20 Ultra). Are probleme la jocuri video intensive, dar probleme similare au fost observate la modelele cu Snapdragon. Procesorul care s-a încins cel mai rău a fost pe Galaxy S21 Plus. Se încingea rapid, performanțele scădeau, mergea greu. Acest lucru nu s-a repetat la Ultra. Nu am avut problema asta nici la Galaxy S21 simplu.

Alte avantaje

S21 Ultra vine cu un ecran special, Dynamic AMOLED 2X cu diagonala de 6,8 inch, are o rată de refresh adaptabilă. Poate atinge 10Hz la luminozitate maximă, dar poate atinge și 120Hz pentru jocuri neîntrerupte. Este ecranul cu cea mai mare luminozitate disponibil pe piață la ora actuală, are 1500 de niți. În același timp, gestionează atât de bine consumul de energie încât testele arată o autonomie foarte bună. Este cu 2-3% peste modelul Ultra cu Snapdragon 888 și peste cifrele obținute de S20 Ultra sau Note 20 Ultra 5G. Am să detaliez la capitolul Performanțe toate testele.

ads

Designul nou este interesant. Există și unii oameni care îl consideră urât. Chestie de gusturi. Mie mi-a plăcut. Nu apreciez neapărat negrul modelului testat, dar modelele colorate arată foarte bine. Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E. Este cel mai rapid standard din cea mai nouă tehnologie wireless, funcționează pe 6GHz. Are o lărgime de bandă mai mare oferind o conexiune mai rapidă la internet.

Reamintesc și aici ideea că S21 Ultra este acum mai ieftin decât modelul S20 Ultra la data lansării. Desigur, nu cu mult. Ieftinirea se datorează și eliminării încărcătorului, căștilor și a slotului de carduri de memorie.

Continuă să citești acest review ->>