Am avut ocazia să testez Samsung Galaxy S6 Edge Plus și trebuie să recunosc: este prima alegere dacă vă plac telefoanele cu design special. Eu votasem deja S6 Edge ca fiind terminalul cu cel mai bun design, îmi mențin afirmația, care este valabilă și pentru modelul mai mare. Iar S6 Edge+ vine la pachet cu un plus de performanță.
Am realizat acest test în cadrul campaniei Orange Smartphone Tester, găsiți o parte din opiniile mele și pe site-ul lor. Aici este însă review-ul complet. Recunosc că mi-a plăcut și Note 5, dar el rămâne un terminal pentru productivitate și pentru cei care utilizează stylus și pierde la capitolul design.
Pro și contra S6 Edge plus
Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul acestui model, arată foarte bine, materiale super-premium, subțire, stă comod în mână;
– puterea de procesare – obține unele din cele mai mari scoruri;
– autonomia este decentă, peste iPhone;
– camera foto este foarte bună, filmează 4K;
– ecranul 2K este excepțional;
Rămâne de discutat:
– materialul lucios prinde toate amprentele pe spate;
– nu are versiune de 128GB;
– nu are card micro-SD – de care aveai nevoie, măcar la filmarea 4K;
– bateria este încastrată;
– prețul este măricel, 829 euro la Orange, fără contract – nu este cel mai scump.
Experiența Galaxy S6 Edge Plus
De când am văzut prima oară S6 Edge+ am rămas impresionat, mai ales că în ultima perioadă am fost tot mai atras de terminalele mari, iar primul S6 Edge este compact (vezi și o comparație), pentru cei care preferă modelele de 5 inch. S6 Edge+ are display-ul de 5.7 inch, pentru cei care preferă un telefon mare, pe care vizionarea unui film nu este o problemă, de asemenea cu o baterie mai mare, chiar dacă nu e autonomia punctul său forte. Samsung a utilizat același procesor, Exynos 7420, care obține cele mai mari scoruri de performanță din 2015, diferența majoră fiind că are 4GB de RAM. Astfel, la aplicațiile intensive se va observa o diferență comparat cu S6 Edge.
Telefonul arată impecabil, are design-ul lăudat cu ecran curbat pe ambele laturi, ba mai mult poți să folosești diverse widget-uri pe laterale pentru a le folosi cu adevărat. Curbura îl face și foarte subțirel, iar materialele folosite – metal + sticlă – transformă acest smartphone într-un model business, pentru cei pasionați de design. E drept, sticla de pe spate și ecranul pot fi sparte în cădere, însă sincer nu am auzit anul ăsta de niciun caz de gen, din contră, am auzit că au fost rezistente. În plus, eu vă recomand husele și foliile de protecție, să aveți terminalul mereu protejat. Revin cu detalii pe tema asta mai jos.
Tot curbura și faptul că este subțirel ajută acest model să stea mai bine în buzunar. Pentru că telefoanele de 5.5-5.7 inch sau mai mult, care sunt groase, sunt extrem de incomode în buzunar. Da, poate merg la sacou, la buzunarul de la piept, dar la blugi nu prea stau bine. S6 Edge+ are un avantaj și la acest capitol. Însă este la fel de adevărat că poate fi și el îndoit sau spart dacă te așezi cu toată greutatea pe telefon (dacă este în buzunarul de la spate și stai pe el).
Începe să mă prindă oarecum ideea de încărcare wireless. Cred că este un subiect care va avea mare succes pe viitor, când vom începe să ne dorim tot mai mult scăpăm de fire și cabluri. Tehnologia funcționează, chiar dacă astăzi trebuie să plasezi telefonul fix pe suport, poate că în timp va funcționa mai bine și va fi totul mai ușor de folosit. Îmi place în plus ideea de încărcare rapidă, în câteva minute se încarcă destul de mult încât să țină câteva ore, chiar și încărcarea completă este mai rapidă, dar trebuie să ai încărcătorul Samsung original.
Cred că următorul val în zona de IT&C va fi cel cu încărcarea wireless, care va fi întrecut doar de momentul în care noile tehnologii vor înlocui bateriile litiu-ion. Da, varianta litiu-ion a înlocuit rapid bateriile clasice Ni-Cd sau cu alte tehnologii, prelungind autonomia. Dar sunt ani de atunci și în afară de mici modificări legate de capacitate și densitate nu s-a întâmplat nimic. Idei există, proiecte au fost lansate, vezi fuel-cell și alte tehnologii mai performante, dar niciuna nu a prins. Cred că următoarea revoluție în IT&C va fi legată de baterii și autonomie. Pentru că sincer, nu cred că vorm putea rămâne mereu cu această autonomie limitată care afectează pe toată lumea.
Performanțe hardware
Galaxy S6 Edge Plus obține cele mai mari scoruri în testele de performanță hardware. Comparat cu oricare dintre rivali are scoruri bune, doar la grafică 3D mai rezistă în competiție o tabletă de gaming (Nvidia Shield). În rest are scoruri de nivelul S6/S6 Edge, cu avantajul de a avea 4GB de RAM, deci promisiunea unei performanțe superioare.
Nu am ce să-i reproșez pe partea de interfață sau aplicații, nu a avut nicio eroare, se mișcă rapid, nu s-a blocat și nu s-a încins deloc. Autonomia este foarte bună ținând cont de performanțe, are bateria un pic mai mare decât S6 Edge – 3.000 mAh – așa că ajută la rezultatul final. Camera foto este un plus, mi s-a părut foarte ok în diverse moduri de utilizare, inclusiv pe seară sau noaptea. Spre deosebire de multe alte telefoane camera de pe S6 Edge plus face față cu brio provocărilor, vedeți mai jos o serie de imagini din diverse ipostaze. Frontala de 5 megapixeli este ok.
Camera foto S6 Edge+
Am lăudat eu și camera foto de la S6/S6 Edge, practic vorbim de aceeași tehnologie. Ecranul foarte bun te poate face să crezi că unele fotografii sunt nemaipomenite. Dar apoi când vezi imaginea pe monitor, ea este corectă și atât. Cert este că având un astfel de terminal, oricare dintre modelele de top, nu mai ai nevoie de cameră foto compactă. Că este S6/Edge sau Note 5/ S6 Edge Plus, camera foto este la fel de bună. Dacă vei avea nevoie de cameră foto pentru vacanță, doar un super-zoom te poate ajuta să faci fotografii mai bune. În rest te descurci perfect cu telefonul.
Camera foto Samsung a fost certificată de DxOMark ca fiind cea mai bună cameră pe un smartphone în 2015. Cred că asta spune multe despre evoluția din zona asta. Vă las să vedeți pozele…
Accesorii smart
Așa cum vă scriam, terminalele Samsung au cele mai interesante accesorii smart. Eu am testat de la MobileDirect și am apreciat cel mai mult încărcarea wireless, este funcția pe care sigur am să o folosesc dacă voi reveni la un smartphone Samsung. Cum spuneam, încărcarea rapidă este alt atuu. Căștile smart au devenit mai bune, dar există și căști Samsung cu fir care sunt foarte bune. Aș mai nota husa smart, în genul celor de la Note, cu ecran mic pentru notificări și pentru a proteja totuși acest terminal. Mi s-a părut destul de rezistent și fără husă, nu are nicio zgârietură, deși l-am ținut în buzunar. E drept, materialul lucios prinde toate amprentele, dar probabil se va rezolva și asta în timp.
Concluzii
Samsung Galaxy S6 Edge Plus este smartphone-ul cel mai puternic în testele de performanță, iar design-ul cu ecran curbat este imbatabil. Este rezistent și are camera foto cea mai bună dintre terminalele smartphone. Autonomia a crescut, ecranul 2K este foarte bun, iar pe partea de software este ireproșabil.
Pentru cei care vor un terminal de top cu toate funcțiile momentului, S6 Edge+ este o alegere foarte bună.
Am eu o bila neagra pentru el: dupa inchiderea convorbirii telefonice trebuie să aștepți 3-4 sec. pentru a reveni la ecranul de apelare, iar de cele mai multe ori este incomod.
Poate eu fiind obișnuit cu BlackBerry (care reacționa perfect) nu ma pot obișnui cu el sau Samsung nu sa obișnuit cu mine… hmmm
 
eu cred ca : tu nu ai un smsung galaxy s6 edge + si vorbesti aiurea, sau ai o chinezarie de mtk luata la sub 200$ gen copie dupa telefonul original.daca o ai si pe aia …
 
Un telefon foarte scump și plin de bug-uri.
 
Asta e adevarat, dar este singurul cu ecran curbat…
 
Nu ii singurul, primu aparut pe piata cu ecran curbat a fost LG G FLEX.
 
Da, dar LG Flex are ecranul curbat complet altfel decat S6 Edge / Edge Plus.
 
dețin de mai bine de 2 luni un s6 edge plus, pe care la-m achiziționat de la Altex si am gasit o mulțime de puncte slabe la el:in timpul convorbirilor se aude un bazzait foarte jenant , am trimis tel in service la cei de la altex dar dupa cateva zile l-am primit inapoi cu acelasi defect, daca te uiti la ecarn pe fundal alb afara in bataia razelor de soare se vad niste dungi inchise la culoare pe el, ecranul are mici zgarieturi de la husa de protectie originala samsung luata cu 140roni, si o problema de soft pe care au reparat-o cei de la service altex cand a fost trimis sa-mi constate problema cu difuzorul si petele de pe ecran.La ce asteptari am avut de la acest telefon raportat pret calitate, calitatea lui este indoielnica….inainte de ultima achizitie eram fan samsung dar sigur acesta o sa fie ultimul smartphon de la ei