Astăzi mi-a ajuns la teste Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, un terminal mic și compact, perfect ca telefon secundar sau pentru utilizatorii care nu lucrează intensiv pe Internet și au nevoie doar de un telefon mic, rezistent, cu funcții mai avansate. Din poze nu părea atât de mic. Ecranul are 2,55 inchi, deci practic este mai mare decât la Blackbery. Dar formatul slide ales face ca terminalul să pară mai compact decât este.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Cert este că telefonul nu mai are absolut nimic în comun cu Xperia X10. Sincer, n-ar fi trebuit să se păstreze numele, creează confuzii inutile. Tastatura Qwerty face slide lateral, exact ca la N900 sau Motorola Milestone. Este însă mult mai redusă și mai compactă, deși nu e greu de folosit.

Cu tastatura pliată, telefonul e mai mic decât un pachet de țigări. Pe ecranul principal are doar trei butoane, Meniu, Opțiuni și Back. Ecranul este tactil, un LCD capacitiv cu rezoluția 320×240 de pixeli. Telefonul are și o cameră foto de 5 megapixeli, care la prima evaluare pare ok.

ads

Nu am testat și filmarea, dar o voi face.

Xperia X10 Mini Pro este un smartphone 3G. Sistemul de operare este Android 1.6, are HSDPA la 3,6 Mbps, WiFi, Bluetooth. Ai acces în Android Market, procesorul este la 600MHz și are un card de 2GB inclus. Bateria de 930 mAh pare destul de mititică, trebuie văzut cât rezistă.

Concluzia mea:  dacă aveți nevoie de un model miniaturizat care să aibă toate funcțiile unui telefon avansat, un telefon de backup sau un smartphone pentru mâini mai delicate, atunci Xperia X10 Mini Pro este răspunsul. Nu este foarte scump, dar nici ieftin  și merge foarte bine.

Dacă doriți un smartphone, încercați ceva cu ecran mai sănătos.