Am testat până la urmă Xiaomi Redmi Note 10S, un model situat cam la jumătea distanței dintre Redmi Note 10 și modelul de top Redmi Note 10 Pro. Este genul de telefon de bază, dotat decent, cu care îți faci treaba. Este disponibil acum la un preț bun.
Sumarul articolului:
Pro și contra Xiaomi Redmi Note 10S
Avantaje:
- ecran bun;
- procesor decent;
- autonomie ok;
- camera foto ok;
- slot dedicat de carduri, UFS 2.2;
Dezavantaje:
- are competitori puternici;
- procesor Mediatek;
Specificații Xiaomi Redmi Note 10S
Ecran: 6.43 inch, AMOLED, FHD+, 450 /1100 nits, Gorilla Glass 3
Procesor: Mediatek Helio G95 (12 nm)
GPU: Mali-G76 MC4
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 64 / 128 GB UFS 2.2
Camera: 64 / 8 / 2 / 2 megapixeli
Selfie: 13 megapixeli
Dimensiuni: 160.5 x 74.5 x 8.3 mm
Greutate: 178.8 g
Baterie: 5.000 mAh + 33W
OS: Android 11, MIUI 12.5
Tehnologii: microSD, NFC, IR, USB Type-C 2.0
Preț: 890 lei acum
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Acest review computerblog.ro este posibil datorită Mi-Home.
Impresii după testare
Redmi Note 10S este o variantă atractivă ca raport calitate/preț și care aduce un ecran AMOLED, cameră foto cu senzor principal bun, dar și difuzoare stereo. Vine cu protecție Gorilla Glass 3. Are și o baterie de 5.020 mAh cu încărcare rapidă de 33W.
Are un design modern și minimalist, senzorul de amprentă fiind plasat pe lateral. Din păcate pentru el, vine cu MediaTek Helio G95. Altfel părea ok. Redmi Note 10S este disponibil în variantele 6GB+64GB și 6GB+128GB. Totuși, procesorul nu este tocmai rău, iar stocarea este destul de rapidă. Probabil cea mai mare problemă rămâne a faptului că Poco X3 Pro este mai puternic și mai bine dotat, la un preț similar.
Spatele este din plastic, rama la fel. Telefonul are o certificare IP53 pentru stropi de apă și praf, dar nu aș conta prea tare pe ea. Mai bine să-l feriți. Rezulatatele din teste sunt decente, iar autonomia bună. Camera foto s-a descurcat, dar parcă este mai bună cea de pe Poco. În rest, vedeți mai jos ce și cum.
Teste benchmark și autonomie
Am realizat pe acest model principalele teste pe care le utilizez la review-uri. Scorurile sunt de nivel bun, iar experiența cu telefonul a fost ok. Am testat modelul cu 6GB de RAM și 128 GB de stocare. Nu mi s-a părut că ar sta excelent la testul de stocare. Totuși, scorurile sunt peste modelele cu UFS 2.1, ceea ce este bine.
Procesorul nu este chiar rău, dar nici vreunul de gaming. Are două nuclee pe arhitectură ARM Cortex-A76, la 2.05 GHz și alte șase nuclee economice, ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz. Acceleratorul grafic este Mali-G76 MC4. Problema acestui procesor este însă formatul de producție, pe 12 nanometri, complet depășit astăzi.
În concluzie, este slăbuț, cu un scor Geekbench 5.0 de circa 515 puncte single-core și 1615 puncte multi-core. Cam jos pe scara performanțelor. În Antutu a scos 330.000 de puncte, destul de ok. La Work Perofmance 3.0 a scos aproximativ 8.300 de puncte. Vedeți mai jos alte teste.
Camere foto
Camerele foto sunt relativ ok, cu un senzor princial bun, iar camera selfie se descurcă. Restul sunt așa-și-așa. Am descoperit de ce senzorul de 64 de megapixeli are rezultate mai slabe decât credeam: este un modul Omnivision. Nici Sony, dar nici Samsung. Este ok, te descurci, dar se văd diferențele cu ochiul liber. A avut momente în care face focus greșit și așa mai departe. Camera ultra-wide este de 8 megapixeli, dar aici este un senzor de la Sony și se descurcă bine. În rest, macro de 2 megapixeli și senzorul de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Camera selfie este de 13 megapixeli. Telefonul poate filma 4K la 30 de cadre pe secundă.
Vedeți mai jos câteva imagini să vă faceți o impresie.
Altele
Chiar dacă este un telefon relativ ieftin eu vă recomand în continuare să folosiți huse și carcase de protecție, folii pe ecran și tot ce trebuie. Pentru acest model există huse care se potrivesc foarte bine și destule accesorii smart. Există huse și carcase de toate tipurile pentru telefoane mobile, unele transparente din silicon, altele din cauciuc sau plastic, altele din piele ecologică sau naturală. Sunt unele cu imprimeu care fac telefonul mai interesant.
Dar ele sunt importante pentru că protejează dispozitivul și astfel îi prelungesc viața. Fie că stă în buzunar, fie că e ținut în geantă sau borsetă, telefonul se zgârie și se poate lovi destul de ușor. Nu mai zic dacă îl scăpați din mână. Așa cu husă este cât de cât ferit și există huse care promit protecție chiar pentru căderi
Găsiți aici huse și carcasre Redmi Note 10S.
Concluzii
Xiaomi Redmi Note 10S este un telefon bun, onest. Îți faci treaba cu el, este dotat destul de ok, prețul este bun. Chiar mă bucur că au adus ecranul AMOLED la acest nivel de preț. Are și baterie mare, care ține destul. Procesorul este Mediatek, dar nu este tocmai slab, având și nuclee de putere. Per-total stă destul de ok pentru acest nivel de preț și are destul de puțini competitori.
Redmi note 8 pro la vremea lui a avut G85 si a fost hit.Asadar nu orice Mediatek e cah!
 
Așa este, nu toate au probleme. Parcă și G95 a fost ok.
 
Avantajele lui redmi note 8 pro erau că avea sistem de răcire și ecranul ips mai rezistent la căderi, dealtfel unul dintre cele mai bune de pe piață.Si procesorul lui 8 pro este g90T un procesor extrem de bun