Am testat Xiaomi Mi 10T Lite 5G, un model bine dotat și relativ accesibil, care aduce și tehnologii moderne la pachet. Totuși, nu este un campion la niciun capitol și are mulți competitori dotați la acest nivel de preț. Este greu să îl recomanzi.

Am testat termialul #XiaomiMi10Tlite5G în cadrul campaniei #OrangeSmartphoneTester. Un smartphone bun cu preț accesibil, care oferă majoritatea funcțiilor unui terminal premium, dar la o fracțiune din costuri.

Pro și contra Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Avantaje:

  • preț bun;
  • performanțe decente;
  • tehnologie 5G;
  • camera foto bună;

Dezavantaje:

  • autonomie limitată;
  • ecran de nivel mediu;
  • are compentitori mai bine dotați;

Specificații Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Ecran: 6.67 inch, IPS LCD, 120Hz, 2400×1080 px, 395 ppi, Gorilla 5
Procesor: Qualcomm SM7225 Snapdragon 750 5G (8 nm)
GPU: Andreno 619
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB
Camera: 64 / 8 / 2/ 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 165.4 x 76.8 x 9 mm
Greutate: 214.5 g
Baterie: 4.820 mAh
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 1.607 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Păreri despre Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Telefonul arată destul de bine, deși sunt modele cu un design mai elaborat. Chiar Xiaomi face unele dintre telefoanele cu un design mai bun de-atât. Detaliile tehnice sunt decente pentru acest nivel preț și are și tehnologie 5G, deci este un terminal foarte bun. Testele pe rețeaua 5G Orange în București arată că merge foarte bine, chiar și pe un telefon accesibil.

Procesorul nu este rău, dar nici extraordinar. Undeva pe o scară a performanței este peste modelul Snapdragon 730 care a motorizat cele mai populare telefoane accesibile de pînă acum. Evident, este sub nivelul lui Snapdragon 765 care a fost anul acesta al doilea ca nivel în ierarhia Qualcomm. Procesorul are tehnologii moderne, are două nuclee de putere ARM Cortex-A77, construite pe 8 nanometri. Ating 2.2 Ghz, destul de bine. Celelalte șase sunt ARM Cortex-A55 și sunt la 1,8 GHz. Scorurile din teste le găsiți pe video, dar rezultatele sunt relativ ok.

Pe testul PCMark Work 2.0 a scos 7700 de puncte, chiar a depășit unele modele iPhone. Dar să nu uităm că există o diferență clară de platforme și că unele cifre pot fi înșelătoare.

Terminalul dispune de 6GB de RAM și 128GB de stocare internă (UFS 2.2), care s-a descurcat ok în teste de scriere/citire. Asta înseamnă că va rula ok majoritatea aplicațiilor, fără lag. Desigur, cu cât tehnologiile sunt mai noi, mai rapide, scorurile sunt mai mari. Deja modelele de top au stocare UFS 3.1.

Camera foto de 64 de megapixeli poate fi considerată principalul său atu. Este o cameră foto bună, cu procesare bună, realizează imagini de calitate. Vedeți pe clipul video sau în galeria de mai jos. Probalema apare la celelate module, ultra-wide de doar 8 megapixeli, cameră de macro de 2 megapixeli, senzorul de adâncime este doar uneori util.

Bateria de 4820 mAh este dotată cu tehnologie de încărcare rapidă 33W. A mers destul de bine pe încărcătorul meu rapid, încărcarea 0-100% are loc într-o oră. Puteau pune însă bateria de 5.020 mAh folosită la alte modele, așa au cam scăzut din atractivitate. E drept și că diferența nu e foarte mare, dar uneori tocmai acei 5% fac diferența.

Senzorul de amprentă este pe lateral, o idee foarte bună. Economisește spațiu și este mai rapid decât cel de pe ecran. Cel de pe display dă deseori erori pentru că este vreun praf pe ecran sau ai transpirat sau ai mâncare de deget și așa mai departe. Nu prea s-a întâmplat la cel plasat pe spate sau la cel lateral.

Pe scurt, telefonul nu este deloc rău, dar ar fi atractiv la un nivel de preț mai jos, probabil sub 1300 de lei. Pe rețeaua Orange 5G am obținut 222 Mbps download și 77 Mbps upload, dar și 444 Mbps download în altă zonă spre Piața Muncii. Autonomia totală în teste a fost 23 de ore și 19 minute cu ecranul aprins. Adică probabil ține mai bine în utilizarea normală de zi cu zi. Scorul în Antutu este și el decent, spre 330.000. Adică este mare pentru un telefon relativ ieftin.

Camera foto

Am scos Xiaomi Mi 10T Lite 5G la un test foto/video și m-am lămurit cum stă situația. Fotografiile pe timp de ziuă, cu camera principală, sunt ok. Este un senzor mare cel de 64 de megapixeli, are 1/1.73 inch, cu pixelii de 0.8 nanometri. Lentila este de 26mm, apertura f/1.9 și realizează imagini foarte bune. Filmează de asemenea destul de decent, aveți în clipul de mai sus și imagini și filmări. Problema care apare este la lumină slabă unde pixelarea este mare. De asemenea, dacă folosiți ultra-wide sau camera Macro, pozele apar destul de slabe. Aici am încărcat unele micșorate, dar vă dați seama imediat care sunt problemele.

Concluzii

Xiaomi Mi 10T Lite 5G ete un telefon relativ bun, bine dotat. Are procesor decent, tehnologie 5G, cameră foto bună, autonomie bună. Dar problema pe care el o are la fel ca alte terminale mid-range pentru test stă în faptul că la acest preț găsiți telefoane mai vechi, foste flasghip, dar care sunt acum intrate la promoție. Ele sunt realizate mai premium, sunt mai bine dotate, au camere foto premiate și așa mai departe. Sigur, poți opta pentru un telefon mai modern. Dar și aici apare problema, că toți marii producători au modele moderne la acest nivel de preț, unele cu baterii mai mari, altele cu procesoare mai puternice. E greu de ales, iar fiecare trebuie să pună în balanță atuurile și raportul calitate/preț.

Galerie foto