Impresii privind Xiaomi Mi 11

Am urmărit lansarea oficială Mi 11 și încă de atunci observam că nu aduce nimic nou. Doar procesorul. Camera de 108 este un senzor Samsung arhi-cunoscut. Ecranul este Samsung. Bateria este mai mică decât la rivali. Ulterior, am avut șansa să văd telefonul înainte de lansare. Mi-am mai schimbat părerea. Arată mai bine în mână decât pozele furnizate odată cu lansarea oficială.

Apoi am văzut ecranul. Da, arată foarte bine. Are culori bune, este calibrat corect. Este foarte luminos, lucru important afară. Însă exact cum mă așteptam, rezoluția mare și rata de refresh ridicată consumă bateria. Xiaomi are baterii de 5.160 mAh, de ce nu le-ar folosi aici? Se tot vorbește despre oameni care preferă „un telefon subțire”, dar cred că sunt mai mulți cei care preferă autonomia.

Camera foto este bună. Nu, nu reușesc nici acum să bată Huawei sau să se apropie de Samsung. Din păcate pentru fanii Huawei încă sunt pe drum, dar nu au ajuns acolo. Am observat însă o îmbunătățire majoră la filmare. Până acum Samsung nu aveau rival la filmare și Huawei încerca să îi ajungă. Acum Xiaomi Mi 11 oferă o filmare foarte bună, aproape de nivelul cinematografic. Nu am filmat cu sunet, să văd cum ar ieși un clip complet. Dar imaginea este foarte fluentă și are culoari excelente.

Review Xiaomi Mi 11

Puterea hardware este bună. Procesorul nou este puternic, are destul RAM, destulă stocare. Rezultatele în teste sunt bune. Are probabil cele mai mari scoruri la acest nivel de preț. Însă iar, apar după colț problemele. Telefonul se încinge și apoi merge greu. Scorurile scad cu 40% dacă e cald. Nu e plăcut de ținut în mână. Apoi, bateria scade văzând cu ochii.

ads

Încărcarea rapidă poate fi un avantaj. Adică 10 minute la 55W asigură destulă baterie pentru câteva ore. Pe wireless se încarcă cu 50W, la fel, foarte rapid. Unii zic că această tehnologie nu afectează bateria. Dar unii producători precum Samsung sau Apple nu au crescut puterea încărcării preferând să adopte metode mai tradiționale, de 25 sau maxim 30W. Samsung au avut viteze mai mari de încărcare, dar au renunțat de ele. Aș vrea să știu din ce cauză.

Interfața MIUI nu e cea mai extraordinară, dar nu e nici slabă. Doar o chestie de gust. Eu mereu folosesc alt launcher atunci când aleg un telefon Xiaomi pentru mine. Dar știu și utilizatori care zic că este cea mai bună interfață. Hai să vedem testele benchmark, camerele foto și alte impresii de pe parcursul testelor.

Continuă să citești acest review ->>