Impresii Poco X3 NFC: experiența și detalii tehnice

Am testat anul acesta și am fost foarte mulțumit de Xiaomi Poco M3. Un smartphone ieftin, dar bine dotat, cu autonomie mare și cameră foto bună, la doar 650 de lei. Acum a venit și X3, fratele mai mare, mai dotat, la puțin peste 1000 de lei, mi se pare un telefon excelent. A scos autonomie peste medie, are un procesor mai puternic, merg și jocurile video, are și o cameră foto care a ieșit bine în toate testele. Pe scurt: nu ai ce să îi reproșezi acestui model.

Tot citisem în anii trecuți despre brandul Poco, care a devenit foarte popular după ce făcuse acel flagship-killer, Poco F1. Aducea procesor de top cu putere maximă, la nivel de preț mult sub competiție, chiar de nivelul mid-range. Bineînțeles, la noi tot scump a fost, spre 2.000 de lei inițial, apoi a mai scăzut la 1800, acum este mai accesibil și el. Dar a făcut ceva valuri, lumea a auzit de Poco.

Poco M3 și acum Poco X3 mi-au confirmat faptul că sunt terminale bune. Sigur, este tot Xiaomi în spate, chiar dacă Poco a devenit o divizie independentă. Terminalul este relativ comparabil cu Xiaomi Redmi Note 9 Pro, dar are procesor mai nou, camere foto mai bune, baterie mai mare. Cu alte cuvinte, are o serie de avantaje care nu pot fi neglijate.

Design-ul general este bun, are camera de selfie într-o gaură plasată în centrul ecranului. Are senzorul de amprentă pe laterală. Spatele are culori interesante, iar modulul de cameră foto este rotund, cu lentilele dispuse în x. Mă rog, sunt patru lentile și blițul, precum un 5 de la zar. Arată interesant, dar se poate și mai bine. Telefonul are pe spate un logo mare POCO, vizibil de la distanță. Dar include în cutie și o husă de silicon care estompează scrisul. Oricum, vă recomand să puneți huse pe el pentru protecție. Are și pe ecran o folie vizibilă în zona camerei selfie.

ads

Terminalul vine cu un display Full HD, dar este un LCD cu rata de refresh 120Hz. Iarăși un plus față de alte modele, are de asemenea pentru filme HDR10, care permite vizualizarea mai bună. Procesorul Snapdragon 732 a fost actualizat ușor, nucleele de putere au fost urcate la 2,3 GHz, având scoruri de performanță mai mari. Dispune de 6GB de RAM și 64 sau 128GB de stocare. Este o stocare de viteză bună, UFS 2.1, destul de bine la acest nivel de preț.

Camera principală este de 64 megapixeli, este un senzor bun, cu rezultate excelente. Camera ultra-wide a crescut la 13 megapixeli și face și ea fotografii bune, vedeți mai jos la secțiunea foto. Camera de selfie este de 20 de megapixeli, destul de ok.

Vedeta acestui model rămâne bateria, cea de 5.160 mAh, destul de mare pentru orice utilizator. Ține și la utilizare intensă, dar este bună mai ales pentru cei care folosesc telefonul mai rar. În teste a rezistat 26 de ore cu ecran aprins, este foarte bine. Încărcarea rapidă este cu 33W, în 4 minute pune circa 5%, iar ei zic că 100% este atins în 65 de minute.

Mergi la paginile următoare ->>