Xiaomi Redmi Note 10 Pro mi-a lăsat o impresie pozitivă. Continuă o serie cu o tradiție foarte bună. Este acum unul dintre cele mai bune terminale aflate la baza segmentului midrange. Desigur, are o serie de competitori puternici, dar oferă ecran bun, procesor decent, camere foto bune și autonomie destul de mare. La un preț de 1300 de lei este imbatabil. Principalii concurenți ar fi Realme 8 Pro, dar și Xiaomi Mi 11 Lite sau Poco X3 Pro, modele din familie.
Nu știm de ce, dar versiunea Pro încă nu se găsește în magazine.
Sumarul articolului:
Pro și contra Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Avantaje:
- un design premium similar modelelor de top;
- camera foto de 108 megapixeli;
- procesor decent;
- autonomie relativ mare;
- ecran de bună calitate;
Dezavantaje:
- performanța rămâne limitată;
- are concurenți interesanți;
Detalii tehnice Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Ecran: 6.67 inch, AMOLED , 2400×1080 pixeli, 120 Hz
Procesor: Snapdragon 732G
GPU: Adreno 618
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 64/128 GB
Camera: 108+8+5+2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 165.8 x 76.7 x 8.8 mm
Greutate: 209 g
Baterie: 5.020 mAh + 33W
OS: Android 11 / MiUI 12
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: de la 1.300 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Acest review computerblog.ro este posibil datorită Xiaomi România.
Review Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Modelul vine într-o serie care creează așteptări mari. Am testat primul lor hit adevărat: Redmi Note 8 Pro. Era și atunci cel mai bun telefon ieftin utilizabil. A trasat un adevărat trend: cameră de bună calitate, procesor decent, autonomie mare, totul la un preț bun. Anul trecut au avut însă o problemă: Redmi Note 9 Pro nu diferea foarte tare la specificații. Nu aducea îmbunătățiri. Dar era mai scump, așa că probabil mulți au preferat să cumpere în continuare varianta 8 Pro.
Anul acesta nu mai este cazul. Redmi Note 10 Pro aduce multe îmbunătățiri. Procesorul este mai puternic. Ecranul este mult mai bun. Camera foto a urcat la 108 megapixeli, practic se descurcă în orice situație. A păstrat toate micile lucuri de care ai nevoie: card de memorie, mufă 3.5 mm jack, radio FM, telecomandă cu infraroșii. Mai mult, are protecție la picături și praf cu rating IP53.
Ecranul este chiar de calitate foarte bună. AMOLED, cu rată de refresh mare, cu luminozitate maximă 1200 nits. Are certificare HDR10, diagonala fiind de 6.67 inch. Este de preferat pentru midrange rezoluția FullHD+, nu cred că are rost să meargă mai sus. De asemenea, cred că ar fi greu să pună aici ecran HD+, cum fac unii competitori la acest nivel de preț.
Despre procesor, camere foto și baterie vorbim mai jos.
Teste benchmark și autonomie
Testele benchmark arată un telefon destul de dotat, capabil să concureze modele mult mai scumpe. Procesorul Qualcomm Snapdragon 732 este o variantă actualizată pentru 720/730 de anul trecut. Dacă versiunile anterioare sunt bazate pe Kryo 465, noul procesor aduce nuclee Kryo 470. Performanța sa este cu puțin peste modelele anterioare. Procesorul grafic este și el optimizat. Conform Qualcomm ar fi o creștere de 15 procente a performaței. Scorurile nu sunt chiar atât de mari. Acceleratorul grafic Adreno ar avea și el frecvențele ușor crescute față de generația anterioară.
Procesorul a fost actualizat cu tehnologie WiFi 6 și Bluetooth 5.1. De asemenea, autonomia a ieșit bine, circa 17 ore și 45 de minute. Destul de mult pentru un model de nivelul ăsta. Practic utilizarea normală ar fi de peste 36 de ore. Bateria integrată este de 5.020 mAh, ar fi mers să pună bateria Xiaomi de 5.160 mAh, dar au fost mai conservatori aici. Probabil din cauză de greutate totală a telefonului, destul de mare. Încărcarea rapidă este cu 33W, în linie cu rivalii. Doar Realme 8 Pro are încărcare mai rapidă cu 50W.
În AnTuTu a avut un scor peste așteptări, 355.000 de puncte. Se zicea că atinge 300.000 maxim. Dar la Geekbench au fost scoruri cam mici. Stocarea nu este prea rapidă, UFS 2.1, dar nu este nici lentă. Vedeți mai jos toate testele realizate. Găsiți mai multe teste și în review video de mai sus.
Camera Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Terminalul este bine dotat pe partea foto, doar că nu are cameră de zoom optic. Au pus senzorul de 108 megapixeli de la Samsung pe motiv de marketing. Pe de altă parte, chiar este un senzor bun. Fotografiile ies la calitate bună, se descurcă pe lumină slabă. Poți face poza cu toți cei 108 megapixeli și atunci chiar se pot decupa părți din imagine. În rest are o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, cameră macro de 5 megapixeli și senzor de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Pe partea frontală are o cameră de 16 megapixeli destul de ok.
Culorile au ieșit foarte bune, probabil folosesc AI pentru a crește intensitatea, contrastul. Tehnologia HDR funcționează ok. Surprinde detaliile chiar și pe lumină scăzută. Nu pixelează. Pe scurt, este un terminal foarte ok pe partea de foto. Vedeți mai jos o serie de imagini orientative. Sunt însă micșorate pentru le putea urca pe blog.
Altele
Ca la fiecare review, recomand tuturor să vă protejați noile telefoane. Chiar dacă au sticlă Gorilla Glass, folii preinstalate din fabrică sau huse oferite în pachet. De obicei Gorilla Glass se zgârile relativ ușor. Folia din fabrică este foarte sensibilă. Husa din pachet este cea mai ieftină posibil și nu ajută. Vă recomand să mergeți pe MobileDirect și să găsiți acolo huse Xiaomi care chiar protejează telefonul. Odată husele anti-șoc, care îl protejează la cădere. Apoi folii anti-zgâriere. Vă recomand să aplicați foliile la un specialist și nu acasă.
Concluzii
Xiaomi Redmi Note 10 Pro concurează și el la titlul „cel mai bun midrange”, dar are un avantaj. Este cam cel mai bine dotat dintre modelele relativ ieftine. Fiți atenți la preț însă, el pleacă de la 1.299 lei și are variante mai scumpe de 1.399 lei și 1.499 lei. În magazinele online de la noi sunt multe modele mai scumpe. Adică își pun ei taxe și profituri mai mari. Verificați doar un lucru, magazinul ales să fie partener real Xiaomi. Cei de la Cel sau QuickMobile nu sunt parteneri certificați. Le cumpără din China mai ieftin și le aduc cu soft chinezesc sau fără garanție. Chiar dacă vă dau o foaie pe care scrie garanție, ea nu va fi respectată. Cel puțin așa comentează unii oameni online. Și am văzut multe comentarii.
2 comentarii