Am testat Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G, un smartphone midrange bun. Este dotat, arător și disponibil la un preț bun în România. Singurul punct care poate fi contestat aici este procesorul, însă nu este unul rău, ci tocmai de nivel mediu. În rest se descurcă cu brio la orice.

Detalii tehnice OnePlus Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

Ecran: 6.67″ CrystalRes AMOLED, 2712 x 1220 pixeli, 1-120 Hz, 1800 nits, Gorilla Glass Victus
Procesor: Snapdragon 7s Gen 2
GPU: Adreno 662 GPU
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 256 GB UFS 2.2
Camere foto: 200 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 161.15 x 74.24 x 7.98 mm
Greutate: 187 g
Baterie: 5100 mAh + 67W
OS: Android 13, urmează upgrade la 14/HyperOS
Tehnologii: IR Blaster, Bluetooth 5.2, USB Type-C 2.0, 3.5 mm jack, NFC, IP54, Dolby Atmos
Preț: 1.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 44 Media: 4.4]

Pro și contra Redmi Note 13 Pro

Avantaje:

  • design îmbunătățit și materiale premium;
  • cameră foto principală de nivel foarte bun;
  • rezistență la apă/praf;
  • autonomie bună;
  • mufă de căști 3.5 mm jack;

Dezavantaje:

  • performanța este medie, sub jumătatea clasamentului;
  • nu are zoom optic deloc;
  • nu are slot de carduri de memorie;
  • fără încărcare wireless;

Impresii după testare

Mi-a plăcut telefonul de la prima întâlnire. Așa cum vă povesteam, am testat Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 9 Pro care a fost mai slab. Apoi Redmi Note 10 Pro iar bun, pe urmă Redmi Note 11 Pro slăbuț, în fine, am ajuns la Redmi Note 12 Pro, iarăși bun. Aveam cumva senzația că sigur anul ăsta îl fac mai slab sau mai prost. Doar că nu a fost așa. Este chiar mai ok.

Au schimbat design-ul și telefonul chiar arată bine, la prima vedere nici nu pare midrange. E adevărat că nu arată nici precum marile flagship-uri, dar sigur nu arată a telefon ieftin. Arată bine, are Gorilla Glass Victus pe față și sticlă premium pe spate. Culoarea de pe spate bătea în verde/albastru, dar părea că se schimbă în funcție de cum bate lumina. Marginile laterale sunt foarte plate, exact cum este moda anului 2024. Ecranul are margini subțiri și este un AMOLED de foarte bună calitate. Luminozitate mare și culori foarte bune, mai vedeți în video detalii.

Procesorul Snapdragon 7s Gen 2 nu este foarte actualizat, este similar cu Snapdragon 7 Gen 1. Totuși, se descurcă destul de bine în teste, are performanțe medii, dar mai mari decât modelul de anul trecut. Vine direct cu 8 GB RAM și cu 256 GB de stocare UFS 2.2, care se mișcă bine. Bateria de 5.100 mAh s-a descurcat foarte bine în teste. Nu ține senzațional, dar este bine, peste medie.

Camera foto este evident vedeta acestui model. Au și senzor de 200 de megapixeli, dar și o procesare bună, frumoasă, a culorilor, arată bine pe ecranul AMOLED, totul a ieșit peste așteptări. Camera ultrawide de 8 megapixeli scoate imagini bune, ca și cea de selfie. Telefonul păstrează mufa de căști 3.5 mm jack, foarte util pentru unii utilizatori. Din păcate nu mai are slot de carduri de memorie microSD.

La acest nivel de preț telefonul are rivali puternici. Recomand Poco F5 Pro, Realme 11 Pro, ceva mai puternice și dotate. Dar cred că ambele pierd cursa la nivelul camerei foto.

Teste hardware și autonomie

Telefonul a scos circa 610.000 puncte în Antutu, acum mijlocul clasamentului este peste 1 milion de puncte. Este decent, dar nu foarte performant. Scorul din Geekbench 6 este circa 1.000 de puncte single-core și 3.000 multi-core, destul de bine. Pentru nivel midrange mă refer.

Testul de autonomie a fost de circa 17 ore fără setări speciale și 18,5 ore cu ceva setări de Power Saving. Nu este chiar impresionant, dar este totuși peste majoritatea competitorilor.

Vedeți mai jos toate testele realizate, a avut și ceva update-uri de software.

Camere foto

Camera foto principală de 200 de megapixeli se descurcă excelent. Are și lentile bune, are și procesarea bună, pe scurt, mi-a plăcut mult. Camera ultrawide are doar 8 megapixeli. Se descurcă, faci peisaje, faci poze în oraș, le poți pune pe rețelele sociale fără discuții. Păcat că au pus 2 megapixeli de macro, e o cameră care poate o foloseai dacă era mai bună. Pozele selfie sunt ok, au și diverse efecte sau blur pe fundalul imaginii.

Vedeți mai jos imagini realizate cu el. Mi-au plăcut.

Accesorii mobile

Fiind o serie foarte populară, Xiaomi pune în continuare în cutie husă de protecție, încărcător, cablu. Pare că vine cu o folie din fabrică pe display, pare destul de protejat. Are și rating de rezistență la apă și praf. Deci probabil o să ai nevoie doar de cumpărat vreun încărcător auto de 67W. Sau eventual dacă vrei mai mult decât o simplă husă neagră, atunci merge să cauți altceva.

Concluzii

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G este bine făcut, arătos, destul de ok dotat și disponibil la preț bun. În România costă vreo 2.000 de lei, deci nu putem spune că este tocmai accesibil. Dar face tot ceea ce promite un flagship, fără să spargi banca pentru el. Camera foto cred că este marele avantaj. Ecranul este foarte bun. Și e bine că arată premium și este cât de cât protejat. Atenție că există un model 4G, care costă vreo 1.500 de lei, dar are un procesor mai slab, se mișcă mai lent.

Galerie foto