Adobe pregătește lansarea aplicației Photoshop Camera pentru Android, o nouă aplicație care utilizează direct senzorul camerei de pe telefon și inteligența artificială (AI) pentru a realiza imagini de o calitate mai bună. Conform blogului oficial, aplicația va fi gata prin 2020.
Adobe au deja mai multe aplicații disponibile în Google Play, eu folosesc de exemplu Photoshop Express pentru a retușa anumite imagini, în special cele pentru Instagram. Mi se pare mai ușor de folosit și mai bun decât alte editoare, dar nu este singurul pe care îl utilizez. Însă Express este foarte bun și pe smartphone și pe telefon și, culmea, este oferit gratuit.
Oficialii Adobe au declarat pentru The Verge că aceste aplicații foto oferite gratis aduc utilizatorii spre uneltele mai sofisticate, contra cost, oferite de companie. Mai mult, aplicația Photoshop Camera va folosi inteligența artificială dezvoltată de Adobe, botezată Sensei, care va și învăța probabil în urma acestor experiențe.
Astfel, utilizatorul nu mai trebuie să învețe fotografie, doar va deschide camera foto cu aplicația Adobe și va face imediat fotografii de o calitate profesională. Sensei va ajusta setările camerei astfel încât să iasă cele mai bune imagini în condițiile date. Este o aplicație în care Inteligența Artificială are un rol central, nu doar de a sugera setările cele mai bune, ci chiar le va face automat.
Photoshop Camera vrea să arate că această aplicație va fi una de top, nu doar o altă cameră foto din Google Play. Adobe a studiat piața și a văzut că deja este sute de aplicații de cameră foto. Lumea laudă acum cel mai tare Google Camera de pe telefoanele Pixel. Există și portări ale ei pe alte terminale.
Cea mai interesantă funcție din camera Photoshop este cea de a șterge elemente din poză, o funcție care este disponibilă pe aplicația premium Photoshop. Cu ajutorul Sensei veți putea selecta obiectul care să fie scos din peisaj rapid. Este foarte util când pozați ceva și trec mașini sau intră oameni în cadru. De asemnea, poate schimba scena dacă avem un cer foarte tern sau doar albastru fără nori și poate oferi astfel o imagine “de vis”.
Adobe a anunțat de asemenea că este la curent cu actuala situație privind fake news și deep fake și că va prezenta și soluții pentru a identifica mai ușor pozele și clipurile trucate, ceea ce ar fi de folos pentru toată lumea.
Photoshop Camera va fi din păcate gata de lansare abia prin 2020.