iOS 8.1 este următoarea versiune a platformei mobile Apple, care va veni pe 20 octombrie la pachet cu soluția de plăți mobile Apple Pay. Actualizarea este tot mai așteptată după ce utilizatorii iPhone au găsit o nouă problemă cu iOS 8.0.2. După ce au rezolvat majoritatea problemelor din 8.0.1, inginerii Apple au reușit să strice conexiunea Bluetooth și cei care foloseau terminalul în mașină nu se mai pot bucura de această funcție. În plus opțiunea Reset All șterge datele deși nu ar trebui să facă asta. 

ios reset all

iOS 8 – scurtă istorie

Să reamintim un pic toate problemele. iOS 8 a fost anunțat în iunie la WWDC 2014, iar noutățile au făcut valuri. Atunci a apărut Healthkit, care prevestea venirea Apple Watch, dar și Apple Pay, despre care nu se știa mare lucru.
iOS 8.0 era lansat pe 17 septembrie pentru utilizatorii iPhone și iPad, odată cu prezentarea noilor terminale.
Dar foarte repede au apărut și problemele. Terminalele mai vechi mergeau prost și la Apple nu poți reveni ușor la versiunea anterioară. Unele modele n-aveau destul spațiu, pentru că actualizarea avea peste 4,5 GB. Altele au reușit să facă actualizarea, dar totul era mai prost decât la iOS 7. Autonomia scădea, iar pentru unii utilizatori și așa disperați că trebuie să încarce iPhone de două ori pe zi a fost lovitura finală.

Pe 24 septembrie a fost lansat iOS 8.0.1 care trebuia să rezolve problema autonomiei și să ofere o experiență mai bună pentru utilizatorii terminalelor mai vechi. Din păcate s-a dovedit o mare problemă, pentru că au lovit în conexiunea celulară și a fost semnalată și o problemă cu autentificarea bazată pe amprentă, TouchID. Update-ul a fost retras rapid și a fost lansat oficial iOS 8.0.2.

Acum 8.0.2 este versiunea cea mai nouă, oficial. Deși rezolvă problema din iOS 8.0.1, acum se discută că acest update a stricat conexiunea Bluetooth cu unele accesorii, iar de asemenea opțiunea Reset All Settings, care trebuia să aducă iPhone sau iPad la setările originale, fără a șterge nimic, de fapt șterge fișierele. Aceste două probleme sunt acum în discuție și toată lumea așteaptă rezolvarea. Posibil să vedem și un iOS 8.0.3 pentru a rezolva aceste două probleme. Sau poate nu.

Iar iOS 8.1 este doar la nivel de zvon, neconfirmat oficial.

iOS 8.1 – detalii

Totuși, versiunea nouă a platformei este confirmată din mai multe surse. Întâi că iOS 8.0.x nu are Apple Pay și serviciul de plăți mobile trebuie introdus cumva. Condul va fi ascuns și opțiunea va fi activată doar pentru cei care vor participa la perioada de testare Private Beta. Conform 9to5Mac, Apple lucrează în paralel la trei noi variante, 8.1, dar și 8.2 și 8.3 pentru a extinde serviciul de plăți. Apple Pay a fost prezentat la evenimentul de lansare iPhone 6, far funcția nu este activată. Oficiali ai Apple au vorbit despre o lansare în octombrie, iar în această lună este așteptat un eveniment al companiei în care va prezenta noul iPad. Sursele spun că acolo va fi prezentat și iOS 8.1 cu tot cu noul Pay în versiune Private Beta. Probabil va urma o perioadă de testare publică și apoi cu iOS 8.3 va fi lansat oficial serviciul de plăți mobile.