Aplicația de navigație Waze, care a fost cumpărată de Google, are parte de un redesign pentru interfață și pentru hărți, prima schimbare după achiziție. Prima dată versiunea nouă vine pe iOS, dar va fi adusă și pe Android mai târziu. Nu folosesc foarte des Waze, dar este singura aplicație care te poate ajuta să ocolești cu succes o zonă cu trafic blocat, inclusiv în București.

waze redesign

Sunt aproape doi ani de la preluarea Waze de către Google. Deocamdată, gigantul web a utilizat doar informații Waze pe Google Maps , pentru a optimiza experieța. Nu a schimbat prea multe și nici nu a adus reclame pe Waze sau altceva. Redesignul este prima mare schimbare adusă de inginerii Google. Se zice că este un pic mai curat decât versiunea anterioară. Deocamdată nu am perceput mari diferențe, dar cum spuneam, eu nu folosesc foarte des aplicația. Sunt curios cum se vede schimbarea la un fan care folosea aplicația zilnic. Avem și un clip video la final.

Comentatorii din US zic că design-ul hărții este mai clar, iar alertele sunt mai vizibile în noua versiune. La drum prin țară este cea mai bună aplicație pe care o poți folosi pentru a te feri de radare și alte surprize.

Noua versiune este 4.0. Când trasezi ruta îți spune despre eventualele accidente de pe parcurs încă dinainte să pornești din loc. Are de asemenea acces mai rapid la contacte, azi îmi cerea să reintroduc contul de Facebook, pentru a găsi alți prieteni care utilizează aplicația.. Timpul estimat pînă la destinație este afișat mai vizibil. Are și o integrare cu calendarul și știe să te alerteze dacă nu poți ajunge în timp la un eveniment programat. Cam atât ca noutăți. Cum vi se pare?


Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!